Vanvittig interesse for alle de store sommerløpene!

sommerfestival_2

BILCROSS, SOMMER OG SOL: Tidenes bilcross-sommer? Bildet er fra fjorårets Sommerfestival på Brekka, NMK Aremark. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS-SOMMEREN 2016: NMK Gol fikk 232 påmeldinger i løpet av ett døgn. Flere arrangører melder om et rush med påmeldinger – blir dette tidenes bilcross-sommer?

Gleder du deg til denne bilcross-sommeren?

Det gjør vi som styrer med Bilcross.no – vi gleder oss til å dele bilder, film og siste bilcrossnytt med alle dere 15.000 – 20.000 som følger oss i høysesongen.

Det mangler ikke på mye moro å dekke, hvert fall – dette er bilcross-sommeren som ligger foran oss:

BC16_MOTORKAMPEN (24)

GARDERMOEN MOTORPARK: En heftig sesong på Gardermoen motorpark fortsetter med Frontmestermøte 2016 førstkommende helg. Bildet er fra Motorkampen på samme arena i mai. Foto: Stian Ormestad.

Et storløp helt siden midten av 1990-tallet er Frontmestermøte, først på gamle Hellerstadbanen, i nyere tid på Gardermoen motorpark.

Det er i år 20 år siden det aller første oppgjøret.

Det har allerede vært en heftig sesong for NMK Gardermoen så langt i år, med kvalifiseringsløp til Landsfinalen og svensk-norsk Motorkamp, og nå er det klart for Frontmestermøte 2016.

Årets dato er førstkommende helg 9 – 10. juli. Påmelding og mer info om løpet finner du på NMK Gardermoens nettsider. Her kan du også sjekke adelskalenderen, og du finner foreløpig startliste for årets oppgjør.

goldagslopet2

GOLDAGSLØPET: Fulle startlister – og fullsatt fjellskrent med publikum som får adtionfylt bilcross av godt, gammelt merke på Fuglehaugen. Foto: Stian Ormestad.

Helgen 16 – 17. juli kjøres årets Goldagsløp på Fuglehaugen, og NMK Gol melder om en vanvittig pågang med påmeldinger.

– 232 påmeldinger i løpet av det første døgnet, forteller en alltid like entusiastisk NMK Gol-leder Helene H. Rustberggard. Her kan du sjekke den foreløpig startlisten.

NMK Gol har mer moro på planen, med selveste Landsfinalen for junior på Fuglehaugen lørdag 30. juli 2016. Sjekk den foreløpige startlisten med landets fremste juniorkjørere.

sommerfestival_1

SOMMERFESTIVALEN: Det blir to heftige helger på rad på bilcrossbanen på Brekka, NMK Aremar: Sommerfestivalen siste uka i juli og Landsfinalen for damer første helga i august. Bildet er fra fjorårets Sommerfestival. Foto: Stian Ormestad.

Også NMK Aremark opplever stor interesse for sin Sommerfestival fra onsdag 27. juli til lørdag 30. juli – såpass stor pågang at datasystemet fikk problemer med å ta unna all trafikken da påmeldingsystemet åpnet slusene.

Leverandøren har sjelden opplevd maken, forteller Gunnar Fadum på vegne av arrangøren.

– 145 påmeldte etter fire timer, forteller Fadum til bilcross.no.

I skrivende stund nærmer deltakerantallet seg 200 som vil kjøre bilcross på Brekka i fire dager til ende. Her finner du den foreløpige startlisten.

landsfinale_damer_1

LANDSFINALE FOR DAMER: Nærmere 80 raske kvinnfolk bak rattet er allerede klare for Landsfinalen for damer 2016. Bildet er fra samme landsfinale tilbake i 2013. Foto: Stian Ormestad.

NMK Aremark har også flere jern i ilden, med Landsfinalen for damer 2016 på samme bane lørdag 6. august.

Det er straks 80 raske kvinnfolk bak rattet klare i skrivende stund – sjekk den foreløpige startlisten.

BC16_ELVE_VAAR_FINALER (20)

ELVERUMFESTIVALEN: Først Elverumfestivalen, så to helger senere Landsfinalen i bilcross 2016 på samme arena. Bildet er fra sesongåpningen i mai på samme arena. Foto: Stian Ormestad.

Helgen 13 – 14. august er det duket for nok et storløp gjennom flere tiår; Elverumfestivalen 2016 på Startmoen motorsenter. Det er alltid et oppgjør som gir full valuta for inngangspengene.

Samme bane og arrangør NMK Elverum er også arena for årets Landsfinale i bilcross lørdag 27. august. Og den har vi gledet oss lenge til allerede!

Alle kvalifiseringsløp er ikke ferdigkjørt enda, men en foreløpig startliste finner du her.

goldagslopet1

FULLE STARTLISTER – FULLE PUBLIKUMSSKRENTER? Det går mot en heftig bilcross-sommer! Foto: Stian Ormestad.

Så da gjenstår det bare å glede seg – følg med på bilcross.no for bilder, film og siste bilcrossnytt!