– Gullbillett til den som fortjener det aller mest!

BC16_LANDSKAMP_682

GULLBILLETT: Ståle R. Grinden (NMK Elverum) vil veldig gjerne kjøre mot NMK Elverum-veteran Jan Lillegrend (NMK Elverum) i Landsfinalen på Starmoen – i regi av NMK Elverum. Foto: Stian Ormestad.

LANDSFINALEN 2016: Er det en som så absolutt hører hjemme på startstreken på Landsfinalen 2016, så er det framhjulstrekk-legenden Jan Lillegrend – på hjemmebane.

Jan Lillegrend (NMK Elverum) vant sesongåpningen på hjemmebane, men har ikke klart å kvalifisere seg til Landsfinalen på samme arena så langt denne sesongen.

Se video fra sesongstarten på årets Landsfinale-bane:

Han har riktignok vært nære, veldig nære. Blant annet med en sjuendeplass i Rendalspokalen 2016. Det er de seks beste fra kvalløp som får kjøre Landsfinale.

Men nå blir det landsfinalekjøring uansett – med gullbillett.

Ståle R. Grinden kvalifiserte seg til Landsfinalen for andre gang i Landskamp.no. Han var ikke i tvil om hvem som skulle få gullbilletten.

– Det er rett og slett fordi Jan fortjener det aller mest av alle. Han er en av de snilleste jeg kjenner. Aldri et nei å høre fra han! Ikke bare mot meg, men mot alle rundt seg – og klubben.

BC16_ELVE_VAAR (89)

LEGENDE I BILCROSSMILJØET: Jan Lillegrend (NMK Elverum). Foto: Stian Ormestad.

Jan Lillegrend har i åresvis lagt ned en stor frivillig innsats for ungdom som vil begynne med bilcross.

Elverum kommune deler ut Ludvigprisen, en pris til ildsjeler i ungdomsarbeid, og i år gikk prisen til Jan Lillegrend. I fjor fikk han Årets ildsjel-prisen på NMKs sportsmøte.

Jan hadde selvfølgelig en finger med i spillet da både Ståle og storebror Jørn R. Grinden begynte med bilcross tilbake på 1990-tallet.

BC16_LANDSKAMP_305

KJØRER INN TIL GULLBILLETT: Ståle R. Grinden (NMK Elverum) kjører alt han kan i Landskamp.no 2016 for å sikre gullbilletten han har så veldig lyst til å gi til Jan Lillegrend (NMK Elverum). Foto: Stian Ormestad.

Helt siden den gang har han vært en god støtte, god kompis og en god hjelper med smått og stort.

– Senest nå for et par uker siden er et godt eksempel: Jeg skulle sette sammen motoren til Landskamp, og det viste seg at det var kast i veiva. Jeg har alt for mye og gjøre på for lite tid som vanlig, men Jan tok med seg motordelene og kjørte til Jahrmann på Hadeland slik at vi fikk slipt veiva. Jan ordner det han – ikkeno problem!

NMK Elverum er veldig heldig som har en mann som Jan Lillegrend på medlemslisten.

Han betyr utrolig mye for klubben, som i år arrangerer sesongens mest prestisjefulle løp: Landsfinalen i bilcross 2016.

– I tillegg til at han er hjelpsom med alle er han jo en legende i miljøet – som selvfølgelig hører hjemme i en Landsfinale på Starmoen!

,