Fire med full pott i Bergen – Petter Leirhol vant

Leirhol1

FULL POTT: Petter Leirhol (NMK Valdres) er en av fire med full pott i Bergen. Foto: Stian Ormestad.

BERGEN: De første Landsfinale-billettene for i år er herved delt ut etter et basketak i Bergen.

NMK Bergen arrangerte årets første kvalløp for både junior og åpen klasse på Eikås motorsenter lørdag 9. april. Landfinalene skal gå på Elverum og Gol senere i år.

Lasse Rud (NMK Gardermoen) i VW Golf, Petter Leirhol (NMK Valdres) i VW boble, pluss hjemmekjørerne Steffen Hjelmås (NMK Bergen) i Opel og Torbjørn Østerbø Veland (NMK Bergen) i BMW. Disse fire har full pott etter tre omganger og er direkte i A-finale.

Så kjører vestlendingene med to i opprykk i finalene, så da blir det ekstra spennende hvem de to blir som kommer først over målstreken i B-finalen.

Sak oppdatert: Rekkefølgen i A-finalen ble Leirhol foran Hjelmås og Rud. Videre Atle Østerbø Veland (NMK Bergen) som kjørte seg opp fra B-finale, Torbjørn Østerbø Veland og Eivind Helle (NMK Bergen) som også kjørte seg opp fra B-finale.

I juniorklassen er det bare Sondre Evjen (NMK Gol) i VW boble som står med full pott før finalene. Han er med det klar for Landsfinale junior på hjemmebane i juli. Ellers er det bare hjemmekjørere klare for A-finale: Robin Bratten (NMK Bergen), Andreas Solli (NMK Bergen) og Heidi Johanne Myking Veset (NMK Bergen).

Også i juniorklassen kjøres det med to i opprykk fra B-finale.

Sak oppdatert: A-finalen i juniorklassen endte med seier til suverene Evjen foran Solli og Bratten. Videre Stig Rune Teigland (NMK Bergen) som kjøre seg opp fra B-finale, Heidi Johanne Mykling Veset og Kristian Veseth (NMK Bergen) som også kom fra B-finalen. 

Og hva med langveisreisende Joakim Bævrevoll (NMK Nord Gudbrandsdal) – som bilcross.no skrev om dagen før løpet?  – Tok diffen da jeg renska hjula før 1. omgang, er den korte meldinga fra den uheldige 20-åringen.

Med bare to påmeldt i dameklassen, kjører de i åpen klasse.


 

Bli med på vår Instagramkonkurranse! Merk bildene dine med #bilcross.no og du er med i trekningen av valgfrie premier av en verdi av 1.000 kroner fra Grinden motorsport!

[enjoyinstagram_mb]

, ,