Sjekk hvem som er storfavoritt før Roppecrossen 2016

Espen_Kerim

STORFAVORITT: Espen Kerim (NMK Konsmo). Foto: Stian Ormestad.

ROPPEMOEN: Bilcross.no-leserne har trua på denne karen i Roppecrossen 2016.

Det er akkurat ei uke til Roppecrossen 2016, NMK Nedre Hallingdal. Lørdag 16. april 2016 braker det løs på Roppemoen, med fulle startlister. Løpet teller som kvalløp til både åpen- og juniorlandsfinale.

– Hei, du er favoritt i Roppecrossen! Med grei margin. Hva sier du til det?

– Tja, sier du det, svarer Espen Kerim (NMK Konsmo) på bilcross.nos spørsmål, før han prøver å ro seg vekk fra en imponerende fjorårssesong: Seier i Landsfinalen, totalseier i Bilcross.no-cup, med mer.

– Spørs nok om ikke litt for mange henger seg opp i sesongen i fjor og glemmer den store dominansen hjemmeførerne har å vise til på Roppe. Selv har jeg aldri kjørt banen, men var innom i vinter og spaserte rundt noen runder mens snøen enda lå der.

Kerim mener det ser ut til å være en litt spesiell bane med mye svinger og lite rettstrekker, rett og slett en skikkelig bilcrossbane.

– Klok av skade så vet jeg hvor kort det er ifra suksess til fiasko. Så alt kan skje. Men de lokale har de beste forutsetningene, så får vi andre se om vi kan klare å utfordre dem.

Steffen Bjerknes (NMK Nedre Hallingdal) er den største hjemmefavoritten, men han ligger langt bak Kerim på bilcross.no-oddsen. 

– For min del så tipper jeg Bjerknes-guttene blir skumle på hjemmebane, er Kerim enig med bilcross.no-leserne om. – Ole Kristian Maribo og Bjørnar Endrerud har forsøkt å psyke meg ut med å sende snap av sine prosjekter, så jeg regner med de er å regne med. Ellers er Eivind Foss Morken kanskje den verste jeg vet å komme i heat med, og hvem skal følge Eivind B. Nevland i starten?

DSC_0431 (2)

STORFAVORITT: Espen Kerim (NMK Konsmo). Foto: Stian Ormestad.

Kerim klarer uansett ikke å snakke seg helt bort fra favorittstemplet:

– Det er nok ikke samme standard på bobla nå, som det var på Landsfinalen. Men litt volum er det, og den mates med to doble forgassere, så jeg har troen på at det er mulig å hvert fall være med å kjempe om heder og ære.

Hvem vinner Roppecrossen 2016 - åpen klasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Startliste og mer info om løpet finner du her: NMK Nedre Hallingdal.

Thon Hotell Bjørneparken har en god overnattingsdeal for bilcrossfolket.

Les også: Og DER var det fulle startlister for Roppecrossen 2016!

Les også: Påmelding åpnet for Roppecrossen 2016.


 

Bli med på vår Instagramkonkurranse! Merk bildene dine med #bilcross.no og du er med i trekningen av valgfrie premier av en verdi av 1.000 kroner fra Grinden motorsport!

[enjoyinstagram_mb]