Bilsport – en avhengighet på godt og vondt

Songdølen Petter von Zernichow Olsen (22) er kjent som «Veltepetter» på grunn av sine mange rundkast som rally- og bilcross-fører. Foto: Fredrik Benjaminsen – F.B Motorsport.

Jeg gikk ut med 5 i gjennomsnittkarakter fra ungdomsskolen, men har ved flere anledninger fått opp en tanke i bakhodet. Er jeg virkelig så lur som dette tallet anslår?

Petter

Foto: Privat

 

Når man står med ørene fulle av grus og nesa full av olje, kan man jaggumeg begynne å lure. Men i det man går seirende over mål i et eller annet kjøretøy som er snekra sammen hjemme i vognskjulet, er det man virkelig forstår hvorfor man har stått hver natt de siste 14 døgnene for å få bilen i orden.

Vi drar rundt i hele Norge med et gammelt vrak på henger for å kjøre i sirkel i et grustak. Men når adrenalinet stråler mer enn Tjernobyl, og man står og venter på det grønne lyset, det er da man plutselig klarer å se logikken i det hele.

 

 

Foto: Stian Ormestad - www.bilcross.no
Foto: Stian Ormestad – www.bilcross.no

 

Nå skal ikke jeg romantisere hobbyen min. Du skjønner kanskje at det dreier seg om bilsport. Bilsport, som i bunn og grunn er et evig jag etter suksess. En suksess som ikke nødvendigvis kommer an på talent. Bilsport er like mye tilfeldigheter som lotto, selv om det til tider kan virke mye lettere å faktisk vinne i lotto.Bilsport er en avhengighet. En avhengighet som ikke det finnes hjelp eller støtteapparater for.

Jeg har hele livet hatt denne avhengigheten og strebet etter suksess. Jeg begynte selv å kjøre i 2010, noe jeg vil påstå har skjedd med ganske varierende hell. Diverse akrobatiske øvelser med bil har med årene ført til at jeg blitt kjent som ”Veltepetter”. Jeg har sannsynligvis gått på taket med bil flere ganger enn de mest kjente stuntmennene i Hollywood. Men, jeg har også lykkes på andre enden av skalaen ved et par anledninger. Å stå øverst på seierspallen gjør at man glemmer, og man reiser hjem med friskt mot og nye ambisjoner – men fortsatt like blakk.

Vel, det er mulig å drive med bilsport på et budsjett mindre enn det ei golfkølle koster. Jeg har alltid prøvd å bruke så lite penger jeg har mulighet til, samtidig som jeg kan hevde meg. Grunnen til det er at jeg har flere interesser. Veteranbiler, norskproduserte mopeder og tråsykler er bare noe av det som har blitt prioritert fremfor BSU`en.

Her er jeg i aksjon i bakkeløp på Konsmo i 2014:

Mekanikk. Buldring, sur eksos, olje på fingrene og ikke minst fornøyelsen med å vri om tenninga på et eller annet kjøretøy som skulle vært spiker i en hyttevegg for flere år siden. Mitt liv handler mest om alt som har med bil å gjøre. Alt fra å kjøre så fort man klarer, til å ta vare på en del av historien.

Ambisjonene fremover er lagt litt på hylla, utover å hevde meg lokalt. Vi har alle drømmer, men jeg har vel litt for mange av nettopp dem, og det gjør det vanskelig å fokusere kun på bilsport. Bil er ikke bare en hobby for meg. Bil er lidenskap, en avhengighet og et pengesluk. Det må ikke alltid handle om å komme seg først i mål.  Men hvem vet, når jeg en gang klarer å stable sammen et dugende budsjett, så skal du ikke se bort i fra en seriøs NM-satsing….

Meritter:
2010-2012:

Vant bilcross jr challenge – Kåret til Norges største bilcrosstalent.
12 A-finaler i bilcross jr, hvorav fire seirer.

2013-2015:

Seier i bilcross senior i Bø i Telemark.
17. plass Landsfinalen Bilcross senior 2013
Seier NMK Konsmo klubbløp 2014
Seier i debutantklasse Sørlandssprinten 2014
Totalt 7 A-finaler i bilcross senior.

Her ruller jeg rundt i bilcrossløpet Goldagsløpet i fjor.

Artikkelen var først publisert i Fædrelandsvennen den 24.03.2016

http://lokalsporten.fvn.no/bilsport-avhengighet-pa-godt-vondt-25869Har du lyst til å skrive noen ord om deg selv på bilcross.no?
Ta kontakt på bilcross.no@gmail.com!


 

Bli med på vår Instagramkonkurranse! Merk bildene dine med #bilcross.no og du er med i trekningen av valgfrie premier av en verdi av 1.000 kroner fra Grinden motorsport!

[enjoyinstagram_mb]