Liten loppe til topps

fiat1

LITEN LOPPE TIL TOPPS: Tøger Nygård (NMK Fluberg) vinner i Valdres med en Fiat 850 – og er ganske så sikkert klar for Landsfinalen 2014 på Bjorli. Foto: Ida Larsen.

To unggutter var best i bilcross i Valdres, i veteranbiler dobbelt så gamle som pilotene bak spakene.

NMK Valdres inviterte til bilcrossløp på Sundvold motorbane lørdag 28. juni 2014, og løpet teller som 1. reservekvalifiseringsløp til Landsfinalen 2014. Det blir ganske så sikkert tellende.

Alle gode ting er tre, og med det fjerde skal det skje: I sitt fjerde løp med den lille loppa ble det Fiat 850-seier på 22-åringen Tøger Nygård (NMK Fluberg).

Det var hans aller første bilcross-seier. I tillegg kjørte lillebror Tord Ingar Nygård (NMK Fluberg) på 20 år inn til tredjeplass med VW boble.

Brødreparet ble bare splitta av hjemmekjører Espen Kolstadbråten (NMK Valdres) på andreplass.

– Kjempemoro med begge i A-finale og begge på pallen tilslutt. Det har vært mye motgang og stang ut så langt denne sesongen, forteller seierherren på Sundvold.

– Fiaten er gullet hans! Forteller lillebror Tord Ingar, som bare kjører boble. Storebror Tøger er glad i mye rare doninger, i tillegg til boble.

– Jeg er ganske glad i gamle og litt unormale biler – til fatterns store frustrasjon, sier Tøger. Pappa Terje Nygård er med og skrur, og det er brødreparet veldig glad for.

– Pappa er en uvurderlig ressurs med nesten 30 år i gamet.

Heldigvis forsvant ingen av bilene på bud etter suksessen i Valdres. Nå er de begge to mest sannsynlig kvalifisert til Landsfinalen. Selv om det frister med mer Fiat-kjøring, blir den ikke med til Bjorli i august.

– Jeg har muligens en annen raring på lur!

valdres2

BEST BLANT DE YNGSTE: Camilla Bekk (NMK Gardermoen) ble beste juniorkjører. Foto: Ida Larsen.

Juniorklassen ble vunnet av Camilla Bekk (NMK Gardermoen) foran Marika Rønningen (NMK Gjøvik) og Andreas Myhre (NMK Valdres).

valdres

GUTTEN I RØYKEN: Denne bilcross-piloten fyra skikkelig på i Valdres. Foto: Ida Larsen.

,