Endelig ble seiersrekka til svenskene brutt!

froshaug1

SUVEREN HELE HELGA: Ola Frøshaug (NMK Trøgstad) har ikke sittet i en bilcrossbil på 12 år, men kjørte fletta av alle – både svensker og nordmenn – i Landskamp.no 2014. Foto: Stian Ormestad.

Det måtte et Ola Frøshaug-comeback til for å endelig parkere svenskene.

Landskamp.no på Momarken bilbane helga 7 – 8. juni 2014 er et av bilcross-sesongens desiderte høydepunkt.

landskamp1

SÅ GLAD BLIR MAN DA! Tydelige tegn på pur seiersglede etter Ola Frøshaugs Landskamp.no-seier… – Fikk med meg en reprimande og en giro for feiringen etter målgang, skriver den glade vinneren på Facebook. Foto: Stian Ormestad.

Etter tre år med svensk seier er endelig seiersrekka brutt og den største pokalen blir igjen i Norge etter 2014-oppgjøret.

Hjemmekjører Ola Frøshaug (NMK Trøgstad) i Volvo 245 var suveren gjennom hele helga, og det ble en velfortjent seier foran raske Ole Kristian Åmodt (NMK Hamar) på andreplass.

Til og med den eplekjekke svenske halvdelen av speakerduoen måtte innrømme at det var en velfortjent seier. Til alt overmål kom ikke en eneste svenske på pallen.

Det svir sikkert litt ekstra for svenskene at Steffen Skustad (NMK Elverum) passerte Uffe Eriksson (Oskarshamn RRC) på oppløpssida og rappa tredjeplassen.

Dobbeltvinnende de to siste årene på rad, svenske Per Christensson (Fryksdalen MK), var helt på viddene i år. For første gang raknet alt for den så å si alt-vinnende svensken som var høyt og lavt, på og utenfor banen.

Svenskene måtte derfor sette sin lit til Daniel Wall (MSK Kvarnvingarna) i Volvo 242. Han kjørte inn til fire strake heatseiere og kjempet om en A-finale i semifinalen.

Der ble det knall og fall, og Wall ramla helt ut av finaleoppsettet med et omdiskutert svartflagg.

Dermed ble nevnte Uffe Erikson beste svenske på en fjerdeplass.

Seierherren Ola Frøshaug har ikke kjørt bilcross på 12 år. Sist han satt i en bilcrossbil var i Landsfinalen på Hellerstad tilbake i 2002. Men han har kjørt mye rallycross.

– Jeg fikk en verstingbil på bud her på Landskampen i fjor, så jeg slang meg med bare for moro skyld siden vi hadde en bilcrossbil stående. Bilen er helt rå, og ekstra moro er det å vinne her på hjemmebane når jeg først kjører litt bilcross igjen.

– Det måtte et Ola Frøshaug-comeback til for å bryte seiersrekka til Sverige?

– Joa, men vi nordmenn er neppe så avhengig av meg. Vi ble jo tre nordmenn på pallen, sier Ola Frøshaug til bilcross.no og gnir det inn ovenfor svenskene.

– Passer det sånn til neste år henger jeg med, men det er ikke en prioritet. Bilcross blir bare for moro skyld, sier Ola Frøshaug.

Så får vi håpe det ikke tar 12 år før han setter seg i en bilcrossbil igjen.

agedal4

DIGRE POKALER: Tungt å få alt med seg helt opp på toppen av pallen for juniorvinner Fredrik Ågedal (NMK Konsmo). Se mange flere bilder fra løpet og premieutdelingen i fotogalleriet her på bilcross.no! Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen fikk Fredrik Ågedal (NMK Konsmo) en deilig revansje etter fjorårets fadese. Bilen orket ikke mer i fjorårets juniorfinale, i det som kunne blitt en parademarsj inn til seier i A-finalen.

I år ville VW Golfen dure og gå helt til målflagget ble vist, og han fikk følge hele veien av andremann Petter Hoff Hansen (NMK Gardermoen) i Opel.

Hoff Hansen lot aldri Ågedal få være et sekund i fred i front, en stund var den blå-gule Gardermoen-Opelen foran sørlendingen i blå Golf.

Men det ble Ågedal til topps i juniorklassen – vel fortjent foran Hoff Hansen og Marius Eng (NMK Hamar) i Volvo 240 kunne klatre opp på siste trinnet på pallen i juniorklassen.

landskamp2

DRAMATIKK I A-FINALEN: Her ender A-finalekampen for Jan Ola Kile (NAF Egersund) og Glenn Haug (NMK Gardermoen) – begge ramler på taket og må se omstarten fra sidelinja. Foto: Stian Ormestad.

,