Vant sin første seier i Sankthanscrossen 2014

oda1

SLO GUTTA NED I STØVLENE: Gutta måtte bare finne seg i å stå på rekke og rad for å gratulere Oda Jacobsen (NMK Nore Uvdal). Foto: Stian Ormestad.

Med sin første seier er denne jenta klar for Landsfinale for junior 2014 på hjemmebane.

Sankthanscrossen på Sigdal var så å si tilbake til gamle høyder med rundt 180 på startlistene totalt helga 21 – 22. juni 2014. Løpet teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen for både åpen- og juniorklasse.

kerim5

KJEMPER SEG TIL SEIER PÅ SIGDAL: Espen Kerim (NMK Konsmo) kunne ta med seg den største pokalen sørover, men vinnerbilen ble igjen på Sigdal. Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse tok Espen Kerim (NMK Konsmo) seieren hjem til Sørlandet, men vinner-bobla ble igjen på Sigdal. I dameklassen var Monica Stensæter (NMK Valdres) suveren med sin Volvo.

I juniorklassen var det spenning gjennom A-finalen. Sondre Evjen (NMK Gol) ledet solid med sin VW boble, men å ratte ei gammel boble krever sitt. I langsvingen blir han litt for bred og snurrer.

Han blir passert av en konkurrent før han får bobla på rett kjøl igjen, og starter jakten på å ta tilbake førsteplassen. Det lykkes ikke denne gang, men tøft kjørt av den unge boble-kjøreren fra Gol.

Det er Oda Jacobsen (NMK Nore Uvdal) som har gått opp i ledelse med stødig kjøring i sin Saab. Med bare en heatseier fra fem innledende omganger klaffer alt for Rødberg-jenta i finalen – mot normalt.

– Det har alltid gått dritt i A-finale, forteller Oda til bilcross.no etter seieren. – Dette er første gang jeg fullfører en A-finale, faktisk.

Med seieren er Oda klar for Landsfinale på hjemmebane, og hun må også finne seg i et lite favorittstempel etter å ha gått helt til topps i et kvalløp.

– Ja, det blir moro det, med Landsfinale på hjemmebane, sier en litt sjenert Oda etter seieren på Sigdal.

oda2

SLO TIL I FINALEN – MOT NORMALT: – Det har alltid gått dritt i A-finale, forteller Oda til bilcross.no etter seieren. – Dette er første gang jeg fullfører en A-finale, faktisk. Foto: Stian Ormestad.

,