Landsfinalen 2011: – Kan ikke gi deg i en A-finale

Landsfinale2011_1

BLODIG, MEN BLID: Vegard Gjellum (NMK Modum Sigdal) måtte tørke blod mens han så A-finalen fra sidelinja. Foto: Stian Ormestad.

Selv om Vegard Gjellum (NMK Modum Sigdal) og Espen Kolstadbråten (NMK Valdres) gikk i tottene på hverandre, er de enig om en ting: – Du kan ikke gi deg i en A-finale.

Ingen av de to kamphanene visste hvor god ledelse de hadde på resten av feltet. Da de gikk kast i kast etter å ha møtt hverandre fra ordinær- og alternativspor, hadde de mange meter ned til resten av A-finalistene.

– Hadde vi visst det, hadde vi kanskje sluppet litt opp, sier Kolstadbråten etter at støvet har lagt seg.

Landsfinale2011_2

MYE Å RYDDE OPP I: Gjellum og Espen Kolstadbråten (NMK Valdres) lagde et lite kaos på nedre banehalvdel. Begge boblene ble vrak. Foto: Stian Ormestad.

Gjellum blør fra ansiktet etter at bobla hans ble paddeflat.

– Men du kan ikke gi deg i en A-finale i Landsfinalen, sier Gjellum.

Begge er enig om at de var like gode, og gir hverandre en klapp på skuldra.

Med begge boblene vraka, var det bare fire bobler igjen til omstarten. Der hosta og harka bobla til Steinar Johannessen (NMK Drammen) seg ut av finalekjøringa. Veteranen Per Biksrud (NMK Modum Sigdal) jaga en hjemmeseier, helt til bobla sto med snuta feil vel.

Landsfinale2011_5

BARE TO BILER IGJEN I A-FINALEN: Kjetil Finstad (NMK Elverum) kom seg helskinna – og først – ut av dramatikken i A-finalen i Landsfinalen 2011 på Sigdal motorsenter. Foto: Stian Ormestad.

Da var det bare to biler igjen på banen, i ledelse Kjetil Finstad (NMK Elverum) og Kjell Bævrevoll (NMK Nord Gudbrandsdal).

Dermed ble det tredjeplass til Biksrud som kom lengst av de fire som tilslutt står med brutt etter A-finalen.

– Det var en fin revansje. Jeg kjøre Landsfinalen her på Sigdal i 1991 og da lå jeg på tredjeplass helt til jeg fikk svart flagg, sier Biksrud til bilcross.no.

Han er fornøyd med Landsfinale på hjemmebane, og selv om målet var seier er tredjeplass godkjent.

Landsfinale2011_4

LANDSFINALE-SEIER – TIL SLUTT: Kjetil Finstad (NMK Elverum) i VW boble. Foto: Stian Ormestad.

– Helt supert arrangement, skryter seierherren Finstad fra toppen av pallen.

Etter å ha kjørt mange A-finaler i Landsfinale-sammenheng, og andreplass som beste plassering, ble det endelig full klaff for Kjetil Finstad (NMK Elverum) i boble.

– Det sier jeg ikke bare fordi jeg har vunnet, forsikrer han. Og det skal han tros på, for NMK Modum Sigdal arrangerte Landsfinalen 2011 til tjue i stil.

Landsfinale2011_3

INGEN SURE MINER: Begge var like gode, var Gjellum og Kolstadbråten enig om. Foto: Stian Ormestad.

,