Helga da bilcross ble uviktig

teigen2

KJØRTE SMÅDØLFESTIVALEN 2011 SOM PLANLAGT: – Vi gir ikke etter for terror og kjører løpet som planlagt, sa løpsleder Kim Andre Teigen på førermøtet lørdag morgen. Men festlighetene på startplata lørdag kveld ble avlyst i respekt for alle som er berørt. Og det gjelder vel oss alle. Foto: Stian Ormestad.

Bilcrossløp landet over ble preget av terror-tragedien i Oslo sentrum og på Utøya fredag 22. juli 2011.

Smådølfestivalen 2011 var allerede i gang da terroren utspant seg i all sin uhyrlighet fredag 22. juli. Første omgang starta klokka 15.00 fredag og ut i andre omgang var de fleste mer opptatt av nyhetsoppdateringer enn det som skjedde på bilcrossbanen.

smadol

SØLETE SMÅDØLFESTIVAL 2011: Det står skrevet på en lapp i blomsterhavet utenfor Oslo domkirke: Regnet denne helga er tårer fra himmelen. På Smådøl striregnet det. Foto: Stian Ormestad.

Selv da omfanget av tragedien begynte å bli klar, bestemte arrangøren seg for å ikke avlyse.

– Vi gir ikke etter for terror og kjører løpet som planlagt, sa løpsleder Kim Andre Teigen på førermøtet lørdag morgen. Men festlighetene på startplata lørdag kveld ble avlyst i respekt for alle som er berørt. Og det gjelder vel oss alle.

I ei helg der både bilcross og resultater ble uviktig i det store bildet, var det Anders Nygård (NMK Nore Uvdal) som ble Smådølkonge med seier i åpen klasse. Magnus Bergsjøbrenden (NMK Gardermoen) vant juniorklassen, dameklassen ble vunnet av Nina Bjerknes (NMK Nedre Hallingdal).

På Bjorli gikk Hekkmestern 2011 som planlagt. Her gikk Ola Hustad (NMK Molde) til topps i åpen klasse og Gaute Høiseth (NMK Melhus) i juniorklassen.

NMK Hamar avlyste sitt todagersløp på grunn av flomvarsel, før terroren i Oslo og på Utøya fant sted.