Legenden er tilbake – og innrømmer en snarvei

– Blir du helt umulig ha med å gjøre, denne gangen, også?, spør Bilcross.no: – Hehe, vi får se da – har bare kjørt en runde, så alt kan skje. Men det skal nok gå unna!

Sjekk Bilcrosspraten – torsdager på Bilcross.no.

Odin Enger Foss fra Team Bybrua og NMK Fluberg var helt suveren i mange virtuelle Bilcross.no-løp i korona-tida – og nå som løpene på TV-skjermen er tilbake, er også Odin tilbake.

Han kjører under nicket The Legend Odin, og det navnet bærer han med rette: Legenden er tilbake.

Seier med solid margin

SUVEREN: Odin Enger Foss (NMK Fluberg), som kjører under nicket The Legend Odin, leder cupen – akkurat som han gjorde i korona-tid. Men i første spinn fikk flere raske bilcrossere store problemer, som helt sikkert får opp farta i resten av cupen. Foto: Privat.

Og det helt på topp, med solid margin på over fire og et halvt sekund – en liten evighet i bakkeløp-sammenheng – ned til nestemann.

– Noen mener du må ha funnet en snarvei? 

– Har nok muligens funnet en liten snarvei, ja, innrømmer Odin til Bilcross.no.

Skal ikke være for høy på pæra

– Men tenker at det er lov, så lenge man ikke får straff for det, sier Odin med et bredt seiersglis. Vel fortjent, så suveren som han var i denne første runden i Bilcross.no bakkeløpcup 2023:

– Skal ikke være alt for høy på pæra å si det at jeg hadde nok vunnet, selv om jeg ikke hadde tatt den lille snarveien, men….

Nå er Odin i gang med å trene på den andre bakken i bakkeløpsmesterskapet. Han vil prøve å få med seg alle løpene:

Fortsatt bare kjøring på skjermen

– Det er planen hvert fall, så får vi se hvordan det går. Har så smått startet å trene på den neste bakken, sier legenden til Bilcross.no.

Når det gjelder løpskjøring på ekte har det fortsatt ikke blitt noe, forteller Odin som nå er blitt 21 år gammel.

– Får nesten holde meg til Dirt, billigere og lettere det.

Ser mange bilcrossløp

Odin har vokst opp på bilcross med mange familiemedlemmer aktive, og var på flere bilcrossløp i sesongen som er over, for å se på.

– Alltid moro å se på litt bilcross. Det blir også crosskartløp, da to av søskenbarna mine kjører.

Men bilcrossdebuten bak rattet selv har ikke skjedd enda.

Ledet lenge – endte på fjerde

Kanskje like greit for alle konkurrentene, hvis legenden i den virtuelle Bilcross.no-cup-verden skulle vise seg å være like suveren i den ekte bilcross-verden.

Første runde i Bilcross.no bakkeløp-cup 2023 ble avsluttet midnatt søndag 22. oktober, og bak Odin kom Unipro, som er Terje Flåten fra podcasten Førermøte, siste trinnet på pallen gikk til Rabbenracing.

Akkurat ikke på pallen kom Raelly-Haakons1, som er Henrik Håkonsen (NMK Gardermoen) – som ledet løpet lenge.

Poeng til topp-15

Det gjorde også Bilcross.no’s Stian Ormestad med nicket Ormisracing, som tilslutt endte på en sjetteplass, knepent bak Thaugz – på de tre plassene fra fjerde- til sjetteplass skilte det bare to hundredeler.

Videre på topp-ti kom Granberg85, Thomas_K006, Dalby7777 og XxeidsmoXX-_-. Totalt deltok 106 bilcrossere, av disse var det bare 11 som dro såpass av at de måtte bryte dette første løpet.

Det er samme poengsystem som tidligere, med poeng til topp-15 i hvert løp. Totalt er det nå 666 bilcrossere med i klubben, den finner du ved å søke opp BILCROSSNO på www.dirtrally2.com. Da vil du finne løpet under Racenet clubs på spillet.

Ett nytt løp hver uke

Neste løp er allerede i gang, det er etappen El Rodeo i Catamarca province. Det kjøres H2 RWD-biler. Løpet ligger ute helt frem til midnatt søndag 29. oktober 2023.

Neste løp uka etter er Perth and Kinross, Glencastle farm reverse, H2 RWD – frem til midnatt søndag 5. november 2023. Neste der igjen er Powys, Bidno Moorland, H2 FWD – frem til midnatt søndag 12. november 2023.

Hver gang gjelder det samme: En tur opp bakken, alt står og faller på dette en forsøket. I forkant kan du selvsagt trene så mye du vil i Time trial.

Resultat i 1. runde og poengstilling:

 1. plass 30 poeng – THELEGENDODIN
 2. plass 25 poeng – UNIPRO
 3. plass 22 poeng – RABBENRACING
 4. plass 20 poeng – RAELLY-HAAKONS1
 5. plass 18 poeng – THAUGZ
 6. plass 16 poeng – ORMISRACING
 7. plass 14 poeng – GRANBERG85
 8. plass 12 poeng – THOMAS_K006
 9. plass 10 poeng – DALBY7777
 10. plass 8 poeng – XXEIDSMOXX-_-
 11. plass 6 poeng – S_WIELECKI
 12. plass 4 poeng – ROBERTHERMANSEN
 13. plass 3 poeng – GILEN-_-
 14. plass 2 poeng – BLODSTRUPMOEN84
 15. plass 1 poeng – KIMHJAKOBSEN

Fullstendig resultaliste etter 1. runde:

Sjekk Bilcrosspraten – torsdager på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,