Bilcross.no bakkeløp-cup: 633 klare for sekundstrid

I FINT DRIV: Vi starter med gode gamle Escorter, rally-Fiater og rally-Kadetter med spinn på bakhjulene opp en skikkelig tøff bakke, der det går sving i sving hele veien. Foto fra spillet.

Første løp er godt i gang og kjøres helt frem til midnatt søndag. Så blir det en ny bakke hver uke fremover.

Sjekk Bilcrosspraten – torsdager på Bilcross.no.

Bilcross.no bakkeløp-cup ble blåst i gang under korona-pandemien, i mangel på ekte bilkjøring ble det å kjempe med hundredelers margin på TV-skjermen i virtuelle løp.

Nå blåser vi støvet av det som ble en kjempesuksess den gang – med godt over 600 deltakere! – for nå blir det en pause fra kjøring i virkeligheten gjennom en altfor lang vinterpause.

Snaut femti har prøvd seg så langt

ALLTID MED I TOPPEN: Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) vant også Bilcross.nos Nyttårsrace på nyåret i år. Bildet er fra en tidligere fight. Foto: Privat.

I skrivende stund er 633 med i klubben – snaut femti har kjørt så langt. Og helt på toppen finner vi Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen).

Stamgjesten på pallen i Juniorlandsfinalen de to siste sesongene slo torsdag kveld Stian Ormestad sin enn så lenge ledertid med to tiendeler.

Fortsatt gjenstår tre dager av dette løpet, og mange kommer nok til å ta sin tur opp bakken i løpet av helga.

Kun ett forsøk når det gjelder

Alle har én sjanse til å sette sin tid, med en spinn opp bakken. Men husk at du kan trene så mye du vil i forkant, men når det først gjelder har du kun det ene forsøket.

Hver uke er det kun en etappe, en gang. Så deles det ut poeng i cupen, uke etter uke. Første løp går i Hawkes bay, etappen heter Te Awanga sprint forward.

Det neste løpet vil gå i Catamarca province og etappen El Rodeo. Mange vil kjenne igjen etappene, som også ble kjørt i den aller første cupen i 2020.

Løp frem til midnatt hver søndag

For å trene må du gå inn på Time trail og søke opp etappen, der kan du kjøre så mange ganger du vil. For å henge med på bakkeløpet, må du logge deg inn med ditt brukernavn og passord på www.dirtrally2.com.

Der søker du opp BILCROSSNO, blir med i BILCROSSNO-klubben, og så vil løpene dukke opp i Freeplay-visningen i spillet under Racenet clubs.

Da har du bare ett forsøk på å sette en god tid. Hvert løp vil gå frem til midnatt søndag.

Hvem ratter bak nicket?

For å kunne dekke cupen på best mulig vis – vi kommer til å snakke om det i Bilcrosspraten, også – så vil vi gjerne vite hvem som ratter bak nicket på resultatlisten.

Send epost med ditt nick og ditt navn til bilcross.no@gmail.com så vet vi hvem som er hvem når vi skal skrive og snakke om cupen.

Hvis du bare vil bli benevnt med nicket ditt, så er det helt ok det, også.

Terminliste:

  • Hawkes bay, Te Awanga sprint forward, H2 RWD – frem til midnatt søndag 22. oktober 2023
  • Catamarca province, El Rodeo, H2 RWD – frem til midnatt søndag 29. oktober 2023
  • Perth and Kinross, Glencastle farm reverse, H2 RWD – frem til midnatt søndag 5. november 2023
  • Powys, Bidno Moorland, H2 FWD – frem til midnatt søndag 12. november 2023
  • Hvis snøen har kommet, blir det en svenskerally-etappe her – vi fyller på med flere løp etter hvert.
  • Siste løp vil nok gå frem til midnatt søndag 26. november.

Resultatliste så langt:

Sjekk Bilcrosspraten – torsdager på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,