Blir Elverumfestivalen sesongens største løp?

ALT KLART FOR ELVERUMFESTIVAL 2023: Helga 12 – 13. august 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Påmeldingene har hele veien rent inn til Elverumfestivalen – i skrivende stund står 323 navn på startlistene. Og NMK Elverum tar sikte på å ta med alle og enhver som vil kjøre.

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra Elverumfestivalen i fjor.

Elverumfestivalen 2023 kjøres til helga, lørdag 12. og søndag 13. august, på Starmoen motorbane, NMK Elverum.

Dette tegner til å bli sesongens største bilcrossløp med tanke på antall deltakere. Med 323 påmeldt i skrivende stund. I fjor var antall påmeldte 232.

Alle som vil får være med og kjøre

GRØNT FLAGG: Og grønt lys for alle som vil bli med på moroa i Elverumfestivalen 2023. Påmeldingen er fortsatt åpen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I tilleggsreglene er det en strofe om at «det tas forbehold om begrenset deltagerantall». Det er ikke satt noe tall i tilleggsreglene, og det gjøres heller ikke i prat med Bilcross.no:

– Vi lar alle som har meldt seg på delta. Regner med at det vil komme avbud, men vi nærmer oss nok en rekord i antall deltagere, sier Therese Bruer Larsen på vegne av NMK Elverum.

Tidligere rekord i antall startende på Starmoen er rett over 260 Elverumfestival-deltakere. Nå stoppet arrangøren påmeldingen da 330 deltakere ble nådd – og så blir det noen avbud, som vanlig.

Rundt 300 til start til slutt?

– Det blir spennende å se hva det blir til slutt. Vi har plass til alle, men det blir et langt løp. Godt vi pleier å være effektive, sier Therese til Bilcross.no uka før Elverumfestivalen 2023.

Og er det et sted og en arrangør det går helt greit med mange deltakere, så er det på Starmoen hos NMK Elverum – en av landets mest stødige arrangører.

Det er å vente en frafall på 30 – 50 deltakere på en så lang startliste som på 330 navn. Da er vi kanskje tett oppunder 300 til slutt.

Sesongens største bilcrossløp?

STORT STARTFELT: Totalt vil det være rundt 300 startende på Starmoen til helga, og blant de yngste bilcrosserne er over 70 juniorer og 20 junior trening klare for Elverumfestival 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Påmeldingen er stoppet, enda det står i tilleggsreglene at fristen er ved midnatt 9. august, med etteranmelding enda ett par dager.

Antall deltakere i det foreløpig største løpet denne sesongen, var 278 til start i Goldagsløpet 2023.

Disse to løpene, Goldagsløpet og Elverumfestivalen, har tidligere også byttet på å være størst.

Over 300 bilcrossere påmeldt

Hvis vi tenker på antall startende i bilcrossklassene, blir det enda klarere at Elverumfestivalen kan blir sesongens største løp:

På Gol ble det også kjørt rallycross og crosskart, som til sammen samlet 37 deltakere – da blir tallet 241 bilcrossere.

På Elverum blir det også kjørt crosskart, med 17 påmeldt – resten av startlisten på 306 navn er bilcrossere.

Så vet vi at det vil bli avbud, det er en del av bilcross-gamet at noe skjærer seg for noen.

Uvær hindrer ikke løp

STORT STARTFELT: Totalt vil det være rundt 300 startende på Starmoen til helga, og av dem er godt over 150 påmeldt i åpen klasse, og rundt 40 i dameklassen i Elverumfestivalen 2023. Det er også satt opp en egen veteranklasse med 15 påmeldte i skrivende stund. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Når det gjelder uværet «Hans» som feier over landet så har ikke det forårsaket store skadene på Starmoen: – Vi har fått besøk, men det er per nå ingen fare for at løpet blir avlyst, melder arrangøren.

– Klubben jobber med banen og områdene rundt, og ser ikke på det som noen umulig oppgave.

– Vi skal bli klare til løp.

Storløp i snart 25 år

Dette er 24. årgang av storløpet, som ble kjørt første gang i 1999 og er blitt kjørt hver eneste sesong siden – bortsett fra korona-avlysningen i 2020.

Første start går klokka 08.00 begge dager, både lørdag og søndag, ifølge tilleggsreglene. Til enhver tid oppdaterte startlister finner du her.

Arrangøren lover godteregn for barna i pauene. Sportity-passord er elverumsfestivalen23 for offisiell oppslagstavle for løpet.

Og Elverumfestivalen 2023 er det store på snap, også: bilcrossno.

ALT KLART FOR ELVERUMFESTIVAL 2023: Helga 12 – 13. august 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra Elverumfestivalen i fjor.

Les mer om Elverumsfestivalen i Bilcross.no-arkivet.

Les mer om NMK Elverum.