Akkurat ikke kval? Joda, hvis du står på denne listen

PLUTSELIG KVALLA – LIKEVEL: – Whatttt???, er Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal) sin reaksjon da Bilcross.no forteller at hun er kvalifisert til årets Landsfinale i bilcross, likevel. Nyheten ble møtt med stor overraskelse, og litt hodebry: Landsfinalen krasjer med et rallyløp. Bildet er fra da Sunniva vant Smådølfestivalen i sommer. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMKs hastighetskomite og sportskomiteen i NMK Vikedal har bestemt å ta med flere i årets Landsfinale i bilcross – sjekk hvem.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Vi lader opp til Juniorlandsfinale torsdag klokka 19.00:

Per dags dato er det 88 påmeldte til NMK sin Landsfinale for seniorer som arrangeres hos NMK Vikedal lørdag 19. august 2023, skriver Norsk Motorklubb (NMK) i en pressemelding snaut tre uker før det braker løs:

– Hastighetskomiteen i NMK har i samarbeid med NMK Vikedal sin landsfinale-komite besluttet å ta med den neste på offisiell resultatliste etter alle kjørte gyldige kvalifiseringsløp – det vil si den neste på listen som ikke fikk konvolutt på kvalløpet.

Nestemann på listen tas med – overalt

MED – LIKEVEL: Plassen som akkurat ikke var kval, er det likevel. Det gjør at Steffen Raaholdt kan være klar for årets Landsfinale hvis han vil henge med. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Alle de det gjelder vil få invitasjon fra NMK Vikedal i løpet av de nærmeste dagene, men ser du navnet ditt på listen er det bare å melde seg på. Og listen finner du her (ekstern lenke).

At nestemann på listen tas med, gjelder både løp som er kjørt og de kvalifiseringsløp som gjenstår – også førstkommende helgs Juniorlandsfinale.

Det vil si at også Sunniva Rudi med andreplass i B-finale på Damelandsfinalen er kvalifisert, blant mange sterke og spennende navn på listen.

Mange store bilcrossnavn

Ellers finner vi kjente og kjære bilcrossprofiler som Steffen Raaholt, Thomas Hårberg, Sivert Mastad, Cato Sveen, Henning Bergan Karlsrud, Kjell Morten Snøan, Jan Håkon Hofton, og veteranen Steinar Stokke som kom på den frem til nå sure 7. plassen i Veteranlandsfinalen – som ikke er så sur, lenger.

Ingen av disse, eller de andre på listen over de som nå likevel kommer med i årets Landsfinale, blir noen sinker i trafikken: Mange tegner seg til å bli favoritter, hvis de nå kaster seg rundt og blir med på moroa.

Alle kan fra og med nå bare melde seg på, opplyser NMKs hastighetskomite og NMK Vikedals Landsfinale-komite.

KASTER SEG RUNDT? Thomas Hårberg har ikke kjørt mye denne sesongen, men ett løp har han kjørt: Fra Namdal til Hell, der han endte på 7. plass, akkurat som startnummeret hans. Og den plassen gir nå en plass i årets Landsfinale, hvis han vil kjøre ett storløp til. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMKs Landsfinale for junior 2023: Tidenes tøffeste?

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,