Hva tenker bilcross-folket om årets sesong?

Det spørsmålet stilte Ove Brennodden i Bilcross.nos Facebook-gruppe. Og han fikk svar, spesielt angående årets Landsfinaler som spenner fra «avlys alt» til «kjør på».

Diskuter i Bilcross.nos Facebook-gruppe.

2020-sesongen rakk så vidt å komme i gang, før den ble avlyst. Men så ble korona-restriksjonene lempet på, og det gikk an å kjøre noen løp, likevel:

Hva så med 2021-sesongen, som alle fjorårets NMKs Landsfinaler ble utsatt til og alt skulle vært på stell igjen – trodde vi?

All ære til arrangørene

Slik ble det ikke, det kan vi allerede nå konstatere. Det har allerede vært avlyste vinterløp. Sommerens Landskamp er allerede lagt på is enda et år.

Det er ikke blitt kjørt ett eneste bilcrossløp enda, i slutten av april. Helt mot normalt, for nå skulle de aller første vært kvalifisert til årets Landsfinaler, og det skulle stått kvalløp i kø – flere løp, hver helg fremover, over hele landet.

Fortsatt teller arrangørene på knappene. Mange har alternative opplegg klart, for å kaste seg rundt når det går an å kjøre løp. All ære til dem.

Viktig med forutsigbarhet

SISTE JUNIORLANDSFINALE: A-finalefeltet i Juniorlandsfinalen 2019. Mange mener vi må prioritere juniorene i år så hvert fall de får kjørt sin Landsfinale, når det ser ut til å gå mot nok en redusert bilcross-sesong. Foto: Stian Ormestad.

Arne Nilsen tror det er viktig å begynne å få arrangert løp fortest mulig, før folk begynner å redusere bilparken, så man må begynne å bygge opp «miljøet» på nytt.

– Møkkabensin som ikke tåler lagring, og til dels innføring av nyere kostbarere reglement på belter, stoler, krager og bur er ikke ærlig inspirerende når man ikke vet om kan får brukt det engang.

UT PÅ TUR: Bilcrossfolket lengter tilbake til banene. Noen mener vi bør vente til alt er tilbake til normalen, andre mener vi må gjøre det beste ut av det og kjøre så mange løp vi får til innenfor de restriksjoner som gjelder. Hva mener du? Diskuter i Bilcross.nos Facebook-gruppe. Foto: Stian Ormestad.

– Det er viktig å ha noenlunde forutsigbarhet ellers for å holde moralen oppe.

Spesielt viktig å prioritere juniorene

Trond W. Marthinsen tenker mest på juniorene, de har allerede gått glipp av en sesong med Landsfinaler, og bør bli prioritert i år:

– Håper de får kjørt Juniorlandsfinalen, synd for juniorene som rykker rett ut av alle landsfinaler på grunn alder, skriver bilcrossveteranen.

Flere tar til orde for å kanskje droppe kvalifisering, hvis det blir vanskelig å gjennomføre kvalløp.

– Så mange løp som mulig!

Vanlig påmelding til NMK-mesterskapet for junior var helt vanlig frem til og med sesongen for femten år siden.

Vegar Aasen mener vi bør ha så mange løp som mulig:

– Få til så mange kvalløp som mulig, og få kjørt så mange Landsfinaler som mulig innenfor de regler og retningslinjer som er.

Sette en strek over sesongen?

HAR IKKE TRUA: Espen Kerim mener det er for lenge å vente til 1. juni med å ta en avgjørelse. Han mener vi allerede nå burde avlyse NMKs Landsfinaler og vente til en fullverdig sesong med kvalifiseringsløp og Landsfinaler under normale omstendigheter. Foto: Stian Ormestad.

Mens flere mener det bare er å sette en strek over også denne sesongen, hvert fall når det gjelder Landsfinalene:

Espen Kerim mener det bare er å vente til det kan arrangeres Landsfinaler med fulle tribuner, og får klart flest tomler opp for det innspillet.

NMK-PRESIDENT: Tom Kristian Lien. Foto: Stian Ormestad.

Jonas Thoug oppsummerer: – Er mye som er viktigere å få i gang i samfunnet en det at vi vil ut å kjøre bilcross…

Viktig å ikke ta forhastede beslutninger

NMK-president og ivrig bilcrosser Tom Kristian Lien viser til datoen 1. juni, som er satt for en endelig avgjørelse angående årets Landsfinaler:

– Vi ønsker virkelig å prøve å gjennomføre. Derfor er det viktig å ikke ta tidlige avgjørelser, mener NMK-presidenten.

Datoen 1. juni er satt fordi da vet vi hvor mange kvalløp som er blitt kjørt og hvordan ting da ser ut.

– Vi ser mulighetene!

LENGTER TILBAKE: NMKs Landsfinale 2019 på Gardermoen ble den siste på en god stund – med allerede ett års pause, kanskje to? Avgjørelsen faller ikke før 1. juni, bare litt over to måneder før Landsfinalen 2021 etter planen skal kjøres på Smådøl motorsenter i august. Foto: Stian Ormestad.

Diskuter i Bilcross.nos Facebook-gruppe.

Sjekk også: Bilcrosskavalkade 2020!

, , , , ,