Vinneren er klar – men fortsatt spenning om pallen

GENERASJONSSKIFTE: Pappa Lars Frode Foss er blitt parkert av guttungen Odin Enger Foss i vår virtuelle Bilcross.no-cup. Nå er det på tide å overlate setet til guttungen, også på ekte? Foto: Privat.

Ingen kan ta igjen Odin Enger Foss i ledelse før finaleløpet. Han har hele veien kjørt for sammenlagtseier og en nyrigget bilcrossbil, etter veddemål med pappa.

Sjekk: Vinner jeg hele cupen, skal pappa bygge bilcrossbil til meg!

Odin Enger Foss (18) fra Gjøvik har utkonkurrert 455 konkurrenter. Han åpnet med en sjetteplass, og har etter det bare kjørt enda bedre enn som så.

Selv om det «bare» har blitt to seiere, så har han med fire pallplasser likevel sanket mer enn nok poeng til å være sikret sammenlagtseier allerede før finaleløpet.

VOKST OPP PÅ BILCROSS: Odin Enger Foss, her fotografert sammen med søster på bilcross for en god del år siden, har vokst opp på bilcrossløp – men aldri prøvd å kjøre selv. Foto: Privat.

Flaks i uflaks

Og det til og med med et litt trøblete løp sist helg:

– Jeg fikk motortrøbbel etter en tur ut av veien i prefinalen, men kom meg i mål, sier Odin om femteplassen. Det er forhold utenfor Odins kontroll som avgjør – som så ofte også i ekte bilcross:

Siden argeste konkurrent Christian Hobæk fra Larvik, som vant det aller første løpet og har en seier mer enn Odin i cupen sett over ett, fikk enda større problemer med en skikkelig skogtur allerede i første omgang, ble det null og niks poeng til Hobæk-en denne gang.

Den raske allrounderen fra Larvik ramler ned til en tredjeplass i sammendraget før finaleløpet.

– Digg!

Seier i cupen som reddet mange bilcrossere gjennom en trist korona-tid, smaker godt for 17-åringen fra Gjøvik:

– Ja, det er ganske digg! Jeg hadde et håp om at ingen hadde mulighet til å ta meg igjen før det siste løpet. Det gikk jo, på et vis, sier Odin og ler.

Han innrømmer at han har hatt litt flaks, spesielt siden Hobæk har fått trøbbel i ett par løp – spesielt nå i det siste. Men flaks er et veldig viktig element – også i ekte bilcross!

Vokst opp på bilcross – men aldri prøvd selv

BILCROSS.NO-CUP ONLINE: Vi kjører på spillet Dirt 2.0, og klubben heter BILCROSSNO. Totalt kjøres åtte løp, der bare finaleløpet gjenstår i skrivende stund. Foto fra spillet.

– Blir det bilcrossbil på deg nå da?

– Ikke enda. Har tenkt at jeg skal teste bilcross, før pappa bygger bil til meg, sier Odin til Bilcross.no. Veddemålet med pappa var at hvis han vant cupen totalt, skulle han bygge bil.

RASK 18-ÅRING: Odin Enger Foss har kjørt inn til seier i vår virtuelle Bilcross.no-cup. Foto: Privat.

18-åringen, som har rukket å fylle år mens cupen har gått sin gang, har nemlig vokst opp på bilcross med halve slekten aktive, men han har aldri prøvd billøp på ekte selv.

Gode forhandlingskort på hånda

– Nå må du stå på krava!

– Ja, sier en superfornøyd seierherre i Bilcross.no bakkeløpcup 2020 og ler godt. Forhandlingskortene han har på hånda for en nyrigget bilcrossbil er gode.

Odin har digga cupen hele veien, men tenker nå å stå over finaleløpet: – Jeg må la de andre få sjansen også, sier han med et lurt smil.

– Neida, ingen kan jo ta meg igjen, uansett.

På pallen – uten en eneste pallplass

Her finner du resultatene fra syvende runde og sammenlagtstilling i cupen så langt, før finaleløpet.

EKSTRAPREMIER: I tillegg til flotte premier fra TK sport til alle på pallen sammenlagt, har Galskap motorsport sendt ut DVD-er som ekstrapremier underveis i cupen. Foto: Privat.

Denne rundens ekstrapremie i form av Galskap-DVD går til Joakim Gjønnes (NMK Verdal Levanger) for jevn og fin kjøring:

Han er en av fire som har sanket poeng i samtlige runder, og selv uten en eneste pallplass i noen av løpene ligger han nå på andreplass totalt.

Det sier noe om hvor viktig det er å flå og kjøre, hele veien – og få belønning for strevet tilslutt! Akkurat som i ekte bilcross.

Veldig kjærkommen cup

– Veldig artig, sier Joakim om vår virtuelle Bilcross.no-cup: – Dette har vært et veldig kjærkomment tilskudd i en ellers actionfattig motorsportsesong så langt!

– Skikkelig bra initiativ, kanskje Bilcross.no kan kjøre en «vintercup» for å korte ned tiden mellom sesongene?

Et godt forslag, som kjapt kan bli en realitet.

Cupen tas opp igjen til vinteren?

BESTE BILCROSSJENTE: Kristine Salte (NMK Egersund) har klart mesterstykket å sanke poeng i samtlige løp. Foto: Privat.

Isåfall blir det kanskje fem – seks løp med litt lenger mellom hvert løp – og et klart opplegg fra start med baner og biler.

– Dette ble jo VELDIG på sparket og hele cupen ble til underveis. Så vi har en god del ideer for en slik virtuell off-season-cup – det kunne blitt bra!, er svaret fra oss bak Bilcross.no.

Nå gjenstår det kun ett eneste løp i Bilcross.no bakkeløpcup 2020, og løpet er mulig å kjøre fra og med mandag kveld (Glencastle farm reverse, H2 FWD-biler).

Bilcross.no bakkeløpcup 2020 – sjekk stillingen før finaleløpet!

ACTION OG MOTORSPORTFELLESSKAP I EN TRIST KORONA-TID: Bilcross.no bakkeløpcup ble godt tatt i mot av bilcrossfolket. Men nå blir det ekte bilcrossløp igjen, og vi avrunder den digitale moroa. Foto fra spillet.

I skrivende stund er det 455 medlemmer i BILCROSSNO-klubben på Dirtrally2.com, og rett over 200 har sendt inn navn, nick og adresse til startlisten. Av alle disse deltakerne har bare 39 klart å ta poeng i ett eller flere løp sålangt. Bare fire har klart å ta poeng i samtlige løp så langt.

Vant første løp i vår virale Bilcross.no-cup: – Sykt kult, og veldig spennende!

Odin kjørte fra alle – inkludert pappa: – Vinner jeg hele cupen, skal han bygge bilcrossbil til meg!

Sjekk alt om Bilcross.no bakkeløpcup 2020.

Bilcross.no har alltid vært og vil alltid være gratis. Men mange spør om å likevel få bidra, så derfor har vi somla oss til å opprette Vipps: 54 02 81. Alle monner drar, bidra bare hvis du har lyst!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!