Anne Skollerud ble landets beste bilcrossjente på glatta: – Også med boble, da!

POPULÆR SEIER: Seierskvinnen Anne Skollerud ble overøst med klemmer etter seieren i NMKs Landsfinale for damer 2019. Vinnerjenta ga en god klem til vinnerbobla. Foto: Stian Ormestad.

Anne Skollerud gjorde alt riktig da hun ble best av de beste bilcrossjentene – og det må til, når du kjører en gammel folkevognboble!

Se bilder fra Damelandsfinalen 2019 – oppdatert!

Sjekk resultatlisten fra NMKs Landsfinale for damer 2019.

NMKs Landsfinale for damer ble kjørt på Sundvold motorbane, NMK Valdres, lørdag 17. august 2019.

72 damer var klare for å kjempe om den prestisjetunge tittelen NMK-mester 2019, uoffisielt landets beste bilcrossdame.

Superstartrask hele veien

A-FINALESTARTEN: Anne Skollerud leder med noen få centimeter på Karoline Bergum, som har både Mari Hoel, Marlene Sundet, Karola Øye og Marte Marthinsen på innersiden av seg bortover startstrekken. Foto: Stian Ormestad.

En gang i tiden var boblene favoritter i bilcross. I disse moderne tider er bobla mer en outsider. Mens det før var en stor overvekt med bobler til start, er det nå mer en sjeldenhet.

KLEMMER: Anne Skollerud fikk seiersklemmer av små og store etter triumfen. Foto: Stian Ormestad.

I Valdres var det bare fire av 72 startende som satset på den gamle veteranbilen. Og det var ikke akkurat noe boble-vær heller, med vått og glatt føre.

Likevel kjørte Anne Skollerud (NMK Hønefoss) inn til den ene heatseieren etter den andre med strålende kjøring på søleføret.

I A-finalen stakk hun også i starten, men ble veldig bred i første sving. Bak henne kom et helt koppel med raske konkurrenter – alle i gnagere med spinn på forhjulene – effektivt på glatta.

Feilfri taktikk – feilfri kjøring

23-åringen sto i ramma, rattet som en helt, og kom seg på rett kjøl – fortsatt i ledelse. Men ikke så veldig stor ledelse, så hele publikumskrenten sto på tåspissene for å se hvordan dette ville bære i vei for boble-favoritten.

FULL FART: Anne Skollerud skuffer på i søleføret. Foto: Stian Ormestad.

Anne klarte å dra ifra nok til at de bak slåss seg i mellom, og så stakk hun inn i alternativsporet allerede i andre runde – i ledelse.

FESTFINALE: Bilcrossjentene serverte et skikkelig show i regnværet. Arrangøren NMK Valdres sto for et prikkfritt arrangement. Foto: Stian Ormestad.

Det gikk et gisp gjennom et regnvått publikum da bobla kom ut i fortsatt ledelse.

– Jeg gikk tidlig inn, fordi jeg har sett i hele dag at de bak tar innpå. Jeg ville få unna alternativsporet og ha litt oversikt, forteller Anne til Bilcross.no etter A-finalen.

– Skikkelig tøft å kjøre boble!

Taktikken var like feilfri som kjøringen. Etter hvert som den ene konkurrenten etter den andre måtte svinge innom alternativsporet, økte ledelsen – og det ble en suveren bobleseier. Noe vi ikke har sett på 12 år i Landsfinalen for damer.

– Ja, det er ekstra stas at jeg klarer å vinne med boble, sier en alltid like blid Anne Skollerud – ekstra blid nå. Smilet gikk nesten rundt.

DRØMMESESONG: Boblekjøreren Anne Skollerud er i siget – og topper drømmesesongen med Landsfinale-seier. «I love VW» var budskapet på panseret i sesongåpningen på Kongsberg og 1. runde i Bilcross.no-cup 2019. Foto: Stian Ormestad.

Det var en suveren og svært populær seier. Alle unte den blide jenta seieren. Det var egentlig aldri noen tvil. Anne var absolutt best.

BLID JENTE: Anne Skollerud med gulldekket rundt halsen. Foto: Stian Ormestad.

23-åringen maler hjerter rundt VW boble-skriverier på panseret, og er klar på at det er mest moro å kjøre bilcross med boble.

– Det er krevende, skikkelig tøft. Du må være på, hele veien, for det går fort skikkelig galt hvis det først går galt.

Fra rundvelt til heatseier

Det fikk en av ti hjemmekjørere erfare:

Silje Øyen (NMK Valdres) stilte med en uskyldshvit VW boble og kjempet om heatseier da en konkurrent kom fra alternativsporet. De ble aldri enig om fordelingen av poeng før Silje spratt til skogs.

Skjelven, men like blid, kom Silje seg ut av boble-vraket. Det ble satt i stand igjen – og i siste omgang ble det heatseier på Silje.

RULLING: Silje Øyen spratt til skogs med sin VW boble. Se hele bildeserien i fotogalleriet fra løpet. Foto: Stian Ormestad.

Helt rått å komme så sterkt tilbake, etter en dramatisk sorti i 2. omgang.

REVANSJE: Silje Øyen ratter inn til heatseier i siste omgang – med en litt taksenket bilcrossboble. Foto: Stian Ormestad.

Valdres-fight i B-finalen

En annen hjemmefavoritt i boble, Åshild Onstad (NMK Valdres), vant forrige løp på Landsfinale-banen. Tekniske problemer gjorde at Åshild ikke kom seg av startplaten i siste omgang. Det ble en 17. plass tilslutt.

Beste hjemmekjører ble Karoline Bergum (NMK Valdres) på fjerdeplass, med Karola Øye (NMK Valdres) som nest beste hjemmekjører på sjetteplass.

Karoline vant først B-finalen, der hun var i en klinsj med klubbvenninne Ingvil Haadem Brekke (NMK Valdres) over startstrekken. Ingvil sto tilslutt feil vei og endte på 10. plass og tredje beste hjemmekjører.

Bilcrossjente-eliten til topps

UTE AV KURS: Ingvil Haadem Brekke (NMK Valdres) og Karoline Bergum (NMK Valdres) klenger på hverandre bortover startstrekken i B-finalen. Foto: Stian Ormestad.

For på pallen tilslutt sto de beste bilcrossjentene i år – og gjennom flere sesonger nå:

EN LITEN SEIERSTÅRE: Anne Skollerud må tørke en tåre etter sin største seier i bilcrosskarrieren så langt. Foto: Stian Ormestad.

Anne Skollerud (NMK Hønefoss) på toppen, med Marte Marthinsen (NMK Larvik) på andreplass – Damelandsfinale-vinneren fra to år tilbake – og Mari Hoel (NMK Gjøvik) på tredjeplass – jenta som alltid er med i toppen.

Videre i A-finalen: Karoline Bergum (NMK Valdres), Marlene Sundet (NMK Larvik), Karola Øye (NMK Valdres).

Videre på topp ti: May Iren Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal, Hege Nyhaven (KAK Kristiansand), Camilla Bekk (NMK Gjøvik) og Ingvil Haadem Brekke (NMK Valdres).

Alle til og med 26. plass kjørte finale: Malin Abelsen Wigdahl (NMK Melhus, fjorårsvinneren Katrine Olsen (NMK Hålogaland), Lena Marie Nerli (NMK Midt – Troms), Trine Opsahl (NMK Aremark), Liz Wessel (NMK Drammen), Birgit Skotterud (NMK Hamar), Åshild Onstad (NMK Valdres).

FRA SEIER TIL VELT: Lisabet Johansen vant først en finale, før ferden endte på siden i den neste. Tøft kjørt! Foto: Stian Ormestad.

Marthe Skjæret Nilsen (NMK Hamar), Thea Martinsen (NMK Drammen), Lisabet Johansen (NMK Hamar), Camilla Nordgård (NMK Trysil), Heidi Husaker (NMK Valdres), Lena Flakk (KAK Kristiansand), Ida Larsen (NMK Fluberg), Siv Margrete Skollerud (NMK Hønefoss) og Heidi Steine (NMK Vikedal).

Til neste år kommer NMKs Landsfinale for damer til NMK Egersund.

Sjekk hele resultatlisten fra NMKs Landsfinale for damer 2019.

PALLEN: Anne Skollerud (NMK Hønefoss) på toppen, med Marte Marthinsen (NMK Larvik) på andreplass og Mari Hoel (NMK Gjøvik) på tredjeplass. Foto: Stian Ormestad.

Se bilder fra Damelandsfinalen 2019 – oppdatert!

Mer info på arrangøren NMK Valdres nettside (ekstern lenke).

Les mer om Landsfinalen for damer i Bilcross.no-arkivet.

,