Tar sats for Sommerfestival – tyvstarter på lørdag

TOPPER ADELSKALENDEREN: Tom Burås (NMK Aurskog Høland) er hoppende glad for å lede åpen klasse etter 12 år med Sommerfestivalen på Brekka. Foto: Stian Ormestad.

Sommer, sol og bilcross på Brekka – kan det bli bedre? Og når vi taket på 230 biler?

Les også: Alt i rute for årets Sommerfestival på Brekka!

Sommerfestivalen, NMK Aremark arrangeres hvert år i uke 30, med ti omganger og finaler fra onsdag til lørdag. I år er det den 13. utgaven av løpet, og datoen 24 – 27. juli 2019.

FARTSFEST I GULT OG RØDT: NMK Aremark vet å stelle i stand til fartsfest hver sommer i uke 30. Foto: Stian Ormestad.

Men festivalen tyvstarter med supertrening lørdag 20. juli – mange kommer for å rekke dette, og tilbringer hele uka i Aremark.

Fantastisk bilcross-ferie!

Banen ligger rett i nærheten av flotte bademuligheter og fine campingplasser, så det er mange som kombinerer støvete bilcrossdager med late grillkvelder med bading og sosialt samvær ved vannkanten.

I fjor var det for første gang også Barnas Sommerfestival, med sykkelrace på slutten av hver dag – veldig populært! Der fikk barna tommelen opp, før det grønne lyset ble tent og det var full gass på pedalene.

Så også blir det i år, forteller Eli-Birgitte til Bilcross.no, i tillegg til mye annen moro.

BARNAS SOMMERFESTIVAL: Premie til alle som raser rundt bilcrossbanen på Brekka – i lang, middels eller kort versjon. Foto: Stian Ormestad.

– Nytt av året er Brekka-mesterskap i dekk-kasting, med forskjellige klasser og der tilhørende størrelse på dekk.

Når vi taket på 230 biler?

Påmeldingen er åpen en snau uke til, og allerede står det massevis av sterke bilcrossnavn fra mange kanter av landet på startlistene – snaut 200 deltakere i skrivende stund.

Arrangøren har satt tak på 230 biler. Blir dette antallet nådd, blir det satt opp venteliste.

Derfor er det lurt å ikke somle med påmeldingen, hvis du vil få med deg moroa: Ordinær påmeldingsfrist går ut søndag 21. juli klokka 16.00.

Spesielt interessant vil det være for de yngste bilcrosserne som kan sjekke ut neste års Landsfinale-bane – NMKs Landsfinale for junior 2020 går som kjent på Brekka.

Som alltid er det gratis inngang for publikum på Brekka.

Sjekk hvem som topper adelskalenderen

ACTION: Bilcrossbanen på Brekka innbyr til fart og spenning – og mange forbikjøringsmuligheter. Her ladder tre biler i bredden gjennom langsvingen. Foto: Stian Ormestad.

Tom Burås (NMK Aurskog Høland) topper adelskalenderen i åpen klasse, enda han aldri har vunnet Sommerfestivalen.

HELT PÅ TUPPA: Vinn eller forsvinn for Trine Opsahl (NMK Aremark) – som etter ti oppgjør ligger på tredjeplass i dameklassen på adelskalenderen for Sommerfestivalen. Foto: Stian Ormestad.

Men med mange gode plasseringer og deltakelse – og finalekjøring – hvert eneste år, holder det til en knapp ledelse foran Christer Plumbo Olsen (NMK Trøgstad), som vant i fjor. Jørgen Syversen (NMK Aremark) ligger på tredjeplass på adelskalenderen som beste hjemmekjører med to tidligere seiere.

I dameklassen har vi mor og datter på pallen i sammendraget fra 2009- til og med 2018-oppgjøret: Frances Lingjærde (NMK Aremark) på topp, og datter Trine Opsahl (NMK Aremark) på tredjeplass. Mellom de to finner vi Rita Solvang (NMK Hamar) på andreplass.

I juniorklassen skal det vanskelig la seg gjøre å slå Martin Furuseth (NMK Aurskog Høland) sin rekord fra junior-årene: Tre strake seiere. I beste fall kan en ny junior klare det samme og tangere rekorden en gang i fremtiden, men ingen ligger an til å klare det i år.

I veteranklassen har Henning Kvål (NMK Sandnes og Jæren) en suveren ledelse.

Adelskalender Sommerfestivalen 12 år – damer.

Adelskalender Sommerfestivalen 12 år – junior.

Adelskalender Sommerfestivalen 12 år – senior.

Adelskalender Sommerfestivalen 12 år – veteran.

SPENNING GJENNOM TI OMGANGER OG FINALER: Mange gleder seg stort til en ny Sommerfestival. Foto: Stian Ormestad.

Påmelding og mer info: NMK Aremark.

Les mer om Sommerfestivalen i Bilcross.no-arkivet.