Over 200 klare – fortsatt en uke igjen med påmelding

SMÅDØL-SUKSESS: Smådølfestivalen er tilbake til gamle høyder. Første start går fredag 26. juli, og vinnerne er kåret søndag ettermiddag etter tre dager med bilcross. Foto: Stian Ormestad.

Mange vil sjekke ut neste års heftige Landsfinale-bane, og hva er vel da bedre enn åtte omganger og finaler over tre dager med bilcross?

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra Smådølfestivalen 2018.

Smådølfestivalen har vært et av de store sommerløpene siden 1990-tallet, der arrangøren prioriterer å la bilcrosserne kjøre mye:

OVERRASKET: Vinneren Viggo Hansen (NMK Gardermoen) kunne ikke tro at han skulle reise hjem fra Smådølfestivalen 2018 med den aller største pokalen. Foto: Stian Ormestad.

Hele åtte omganger og en hel haug med finaler, gjennom tre dager med bilcross.

Godt over 200 påmeldte

Årets løpsdato er fra fredag 26. til søndag 28. juli 2019.

Etter å ha vært nede i en liten bølgedal, er løpet tibake til gamle høyder: I skrivende stund er det 215 påmeldinger – og det er en uke igjen til påmeldingsfristen går ut 23. juli.

For to år siden skrev Bilcross.no om løpet på samme tid, og da var det under halvparten så mange påmeldinger: Rett over hundre. I fjor var det rundt 150 på samme tid. Og i år altså godt over 200.

Det kan ha sammenheng med neste års Landsfinale, som skal gå på Smådøl. Flere benytter helt sikkert anledningen til å få kjørt mye på Landsfinale-traseen.

For det mangler ikke på kanoner fra mange kanter av landet på startlistene (ekstern lenke).

Krever mot og kjøreferdigheter

HEFTIG BANE: NMKs Landsfinale 2020 skal kjøres på Smådøl motorsenter. Foto: Stian Ormestad.

Smådølbanen ble viden kjent som den første bilcrossbanen – og fortsatt blant de færreste – med en skikkelig velodrom. Den svinger 180 grader i en kraftig dosert asfaltsving.

PUBLIKUMSBANE: Bilcrosspublikumet har god oversikt over all action på Smådølbanen. Foto: Stian Ormestad.

Her vinner bare de tøffeste frem som klarer å kombinere mot med kjøreferdigheter – det er om å gjøre å få med seg farten rundt en krevende banetrase.

Og publikum får alltid valuta for pengene på Smådøl:

En ungdommelig speakerduo med Ole Thomas Westby og Mats Bjerknes som sidekick er verdt å merke seg for de som vurderer å ta turen til Smådøl for å kikke.

Duoen skal, som i fjor, guide publikum gjennom en helg tett med tøffe fighter.

Påmelding og mer info om løpet finner du hos arrangøren NMK Nore Uvdal (ekstern lenke)

Les også: – Det blir ikke sommer uten Smådølfestivalen!

VELODROM: En av landets første godt doserte velodromsvinger på en bilcrossbane – berømt og beryktet. Foto: Stian Ormestad.

JUNIORVINNER: Ingen klarte å følge tempoet til Lars Løstegård (NMK Gol) i juniorklassen i fjor. Foto: Stian Ormestad.

DAMEPALLEN: De tre beste jentene i Smådølfestivalen 2018: Monica Enerberg (Krabyskogen motorsport) på toppen, foran Marlene Sundet (NMK Larvik) og Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal). Foto: Stian Ormestad.

HEIET FREM TIL SEIER: Viggo Hansen (NMK Gardermoen) blir også heiet frem til toppen av pallen. Foto: Stian Ormestad.

Mimre? Se alle Bilcross.no-bildene fra Smådølfestivalen 2018.

Les mer om Smådølfestivalen i Bilcross.no-arkivet.