Tuva gikk på en stjernesmell i sitt aller første bilcrossløp – se video!

VRAK: En Nissan Sunny mindre her i verden – for denne har gjort sitt etter dramatikken i Vårløpet på Brekka motorbane lørdag 11. mai 2019. Foto: Laila Richa Wang

Tuva Paulsen vant sitt aller første bilcrossheat, men så gikk det skikkelig skeis i det andre… Se video av stuntet lenger ned i denne saken!

Les også: Sesongstart på Sommerfestival-banen.

NMK Aremark åpnet bilcross-sesongen på Brekka med Vårløpet lørdag 11. mai.

Løpet teller som kvalifisering til årets Landsfinaler, og de beste her får gratis start i årets store høydepunkt på Brekka: Sommerfestivalen i uke 30.

RULLEKAKE: Tuva Paulsen (NMK Aremark) lagde spektakulært show for publikum på Brekka motorbane – og fikk en velfortjent rullekake etter rullingen. Foto: Laila Richa Wang.

Vant – og så forsvant

Tuva Paulsen (NMK Aremark) debuterte på hjemmebane, og det med en pangstart: I 1. omgang tok hun heatseier!

I 2. omgang var hun nok en gang med i starten, men det blir som det ofte blir i bilcross: Fryktelig trangt!

Juniorjenta skvises mellom to svære Volvo herregårdsvogner, den lille Nissan Sunny-en skjærer over banen, og ruller ut av konkurransen. Rullingen tar pusten fra publikum – det går kast i kast bortover startlangsiden.

– Det føltes som om rullinga gikk veldig sakte og jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, forteller Tuva til Bilcross.no.

– Moro så lenge det varte!

Juniorjenta syntes ikke det var skummelt. – Jeg vet at alt utstyr er i orden, og at jeg var trygg der jeg hang opp ned.

Tuva kom seg nemlig ikke ut av vraket, selv ikke med all mulig hjelp fra banemannskaper som kom styrtende til. Vraket måtte rulles tilbake på hjulene før det var mulig å frigjøre den uheldige junior-debutanten.

– Da de fikk snudd bilen og jeg kom meg ut, så ble jeg tatt godt vare på av helsepersonellet som var der.

– Så jeg sitter igjen med at selv om jeg ikke fikk kjørt mer, så var det en positiv opplevelse: Det var det første løpet mitt og det var gøy så lenge det varte!

LIKE HEL: Litt plastring av fingre, ellers er juniorjenta like hel etter dramatikken. Og det smaker jo alltid godt med rullekake! Foto: Laila Richa Wang.

Sommerfestival på hjemmebane

For heatseier i første forsøk, det er ikke alle forunt. – Jeg skal så absolutt fortsette med bilcross!, lover friskusen til Bilcross.no. 

Men det blir ikke med den samme bilen som i debuten, for den er vrak. Når Bilcross.no snakker med Tuva, er hun og pappa Thomas Paulsen allerede på farta for å se på en ny bilcrossbil de pønsker på å handle.

Tuva vet ikke hva som blir hennes neste løp, men hun kan nesten ikke vente. Nå har 16-åringen fått blod på tann.

Og i løpet av sesongen er Sommerfestivalen på hjemmebane krysset av i kalenderen:

– Det hadde jo vært morsomt å henge med på!

Og på lengre sikt: Til neste år kommer Juniorlandsfinalen til Brekka, NMK Aremark.

Se rullingen til Tuva i dette videoklippet:

Torjus Svenneby (NMK Trøgstad) ble tilslutt beste junior, Morten Antonsen (NMK Aremark) beste veteran, og Sebastian Huse (NMK Aremark) vant åpen klasse – sjekk komplette resultater her:

Resultatlister alle klasser – Vårløp på Brekka motorbane 2019.

Sjekk også: Liste over kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler 2019.

 

,