Endelig klaffa alt på hjemmebane!

BEST I BOBLE: Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) ratter boble som en helt. Foto: Stian Ormestad.

Henning Maribo er en av våre beste bilcrossførere i boble. Men på hjemmebane har friskusen aldri før fått det helt til.

Se bilder fra Roppecrossen 2019 – oppdatert!

– Nei, det har alltid skjedd noe krøll, sier Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) over speakeranlegget, etter sin første heatseier for dagen i Roppecrossen 2019.

DOBBEL HJEMMESEIER: Henning Maribo foran Iver Kleven Hilde (begge NMK Nedre Hallingdal). Foto: Stian Ormestad.

For det har sett lyst ut før for hjemmefavoritten, uten at det har holdt helt inn. Og det holdt på å skjære seg igjen – bokstavelig talt.

Sender ut røyksignaler

For når det gjenstår to runder av A-finalen – i suveren ledelse – begynner det å komme faretruende lyder fra hekken på bobla. Så sender den ut røyksignaler, som et skrik om hjelp fra en pina boble-motor.

– Jeg trodde ikke det skulle holde, sier Henning til Bilcross.no etter målpassering i slow-motion.

Men bak ham hadde også andremann, Iver Kleven Hilde (NMK Nedre Hallingdal), også problemer med sin VW Golf. Det holdt inn til andre trinnet på pallen, foran Ørjan Ottesen (NAF Froland) også i VW Golf – eneste som var i nærheten av å hamle opp med hjemmekjørerne i år.

– Jeg kjørte Roppecrossen i fjor, og tenkte jeg skulle prøve meg igjen – for banen er helt rå! Skikkelig krevende, hele veien.

Nå kommer jeg garantert tilbake til neste år, lover Ørjan – og da skal kjepphøye hjemmekjørerne se opp for en sørlending som snuser på Roppe-seier.

HOLDT AKKURAT TIL MÅL: Bilcrossbiler er ikke bygd for å vare – bare for å holde tre omganger og helst fem finalerunder. Det gjorde bobla til Henning Maribo – men bare såvidt. Foto: Stian Ormestad.

Resten av A-finalen – også kvalifisert til årets Landsfinale på Gardermoen 24. august: Bjørnar Endrerud (NMK Nedre Hallingdal), Vegard Endrerud (NMK Nedre Hallingdal) og Hallvard Sundqvist (NMK Nedre Hallingdal).

BOM STOPP: Håvard Johannesen (NMK Modum Sigdal) var uheldig i A-finalen, men denne junioren kommer vi til å se mer til! Foto: Stian Ormestad.

Sigdal-seier i juniorklassen

I juniorklassen klarte to sigdølinger bragden det er å kjøre inn tre strake heatseiere fra innledende omganger: Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) i Volvo 245 og Håvard Johannesen (NMK Modum Sigdal) i VW boble.

Simen innrømmer i intervju over høytaleranlegget at han frykter klubbkamerat Håvard Johannesen (NMK Modum Sigdal) mest før A-finalen.

Simen hadde imidlertid lite å frykte, i det han bare skuffa fra med sin Volvo herregårdsvogn – mens uheldige Håvard havna midt mellom alternativ- og ordinærspor og bobla satte seg bom fast på volden.

Simen fikk med seg Håkon Gaptjern (NMK Nedre Hallingdal) på andreplass – beste hjemmejuniorkjører, som først vant B-finalen med sin Volvo 245, og Øystein Sønstebø (NMK Nore Uvdal) sladdet med sin Ford Sierra inn til tredjeplass.

Videre i A-finalen: Robin Kristiansen (NMK Hønefoss), Håvard Johannessen (NMK Modum Sigdal), og Johnny Hansen (NMK Grenland).

Suveren hjemmeseier i dameklassen

TROFAST SKYSS: May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) har hatt Toyotaen i ti år, og den forsetter bare å levere på bilcrossbanen. Foto: Stian Ormestad.

I veteranklassen stilte bare to deltakere, men de beviste en gang for alle at det trengs bare to bilcrossbiler på en bane for å lage show og spenning:

Bjørn Vidar Bråten (KNA Modum Ringerike) i Volvo 245 måtte se seg slått i 1. omgang av Morten Myhrer (KNA Modum Ringerike) i Mazda. Da stillingen blir den omvendte i neste omgang, blir det store jubelscener og Bjørn Vidar lover at sånn skulle det fortsette gjennom dagen – og det gjør det.

I dameklassen var hjemmefavoritten May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) helt suveren. Hun var den eneste med tre strake heatseiere – og det blir også en betryggende A-finaleseier tilslutt.

Foran Hanne Jobine Eriksen (NMK Kvinesdal)  – som imponerte stort i sitt første løp i dameklassen, etter flere flotte juniorår. Det aller deiligste var kanskje å slå storesøster og merittert bilcrossjente Ida Marie Eriksen?

Videre i A-finalen Guro Andersen (NMK Nedre Hallingdal), Anne Skollerud (NMK Hønefoss), Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) og Linn Kristin Bernhardsen (NMK Sande).

En fersk junior vant en nyrigget Volvo-versting

EKSTRAPREMIE: En helt verst Volvo bilcrossbil. Foto: Stian Ormestad.

En heldig finalist i Roppecrossen ble trukket ut til å vinne en helt verst Volvo. Og gledelig nok ble det en junior – og attpåtil en veldig fersk junior:

Henrik Aaskjær ble den heldige Volvo-vinneren. Junioren kjørte bare sitt andre løp på Roppecrossen 2019, men kom seg til en finale og ble den lykkelige eier av en helt verst bilcross-Volvo.

Se flere bilder fra Roppecrossen 2019 – oppdatert!

SØLETE: Et voldsomt regnvær dagen og natta før ga noen utfordringer i depot, men banen holdt seg veldig bra. Foto: Stian Ormestad.

Resultatlister (hentet fra NMK Nedre Hallingdal):

Roppecrossen 2019 – damer

Roppecrossen 2019 – junior

Roppecrossen 2019 senior

Roppecrossen 2019 – veteran

RULLING: Sander Tobiassen (NMK Kongsberg) sørger for valuta for inngagspengene, og serverer en flott rulling på taket. Gutten forsikrer at han er like hel. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Liste over kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler 2019.