Favorittene har taktikken klar: Kjøre smart. Ha det gøy!

SEIERSGLIS: Christian Hobæk (NMK Larvik), Marte Marthinsen (NMK Larvik) og Lina Maria Holt (NMK Larvik) etter «Team Larvik» sin seier i forrige 3-timersløp senhøsten 2017. Foto: Stian Ormestad.

3-TIMERSLØP: – Jeg gjør som jentene sier, forteller Christian Hobæk til Bilcross.no. Forrige 3-timersløp vant han sammen med de raske bilcrossjentene Marte Marthinsen og Lina Maria Holt (alle NMK Larvik).

Sesongstart 2019: Disse skal ut i 3-timerskrigen!

NMK Grenland inviterer til rekordtidlig sesongstart med 3-timersløp lørdag 12. januar, og fortsetter gjennom vinteren med 3-timerscup 2019 over tre løp totalt.

Forrige 3-timersløp på Grenland motorsportsenter ble vunnet av «Team Larvik» ved Christian Hobæk (NMK Larvik), Marte Marthinsen (NMK Larvik) og Lina Maria Holt (NMK Larvik).

Samme lag, samme bil, og samme taktikk

INNER’N: Vinnerlaget i lilla Peugeot 206 sniker seg forbi enda en konkurrent i forrige 3-timersløp på Grenland motorsportsenter.

De er storfavoritter foran et nytt 3-timersløp og ikke minst årets 3-timerscup, der målet er å kjøre alle tre løp – og de stiller med samme vinnerbil som sist:

PITSTOP: 3-timersløp inneholder masse kjøring og pitstop med service, bensinfylling og sjåførbytter. Foto: Stian Ormestad.

– Samme lag, samme bil, og samme taktikk, forteller trioen som består av to raske bilcrossjenter – en av dem tidligere Landsfinale for damer-vinner, og en rask junior og fersk senior – som også ble stemt frem som Årets bilcrossnavn av Bilcross.no-leserne i fjor.

Favorittstempelet plager ikke gjengen nevneverdig:

– Presset er jo selvfølgelig der, men vi skal prøve å gjøre vårt beste og kjører for en bra plassering. Alt kan skje, og det må kjøres først, sier Marte med et stort smil.

Denne gjengen gleder seg bare til å få kjørt bilcrossbil igjen. Og det er også vinnertaktikken fra forrige gang: Alle har lyst til å få kjørt, og ingen har lyst til å ødelegge for de andre på laget.

TRANGT OM PLASSENE: Vinnerbilen fra forrige 3-timersløp, en Peugeot 206, er klar for nye fighter på bilcrossbanen. Foto: Stian Ormestad.

TAKTIKK: I 3-timersløp er det om å gjøre å kjøre flest runder på tre timer. Det fordrer en litt annen taktikk enn i vanlig bilcrossløp? Foto: Stian Ormestad.

– Da må man kjører smart, og ikke ta noen unødvendige sjanser, og ha det gøy. Da går det fort!, sier trioen til Bilcross.no.

– Taktikk? Jentene får avgjøre!

–  Taktikk og gjennomføring får jentene avgjøre, sier Christian som alltid kjører fort – uansett hvilken bil han ratter. – Jeg håper at alle får kjørt hvert fall.

Og trioen takker Lina Marias pappa, Lars Otto, som stiller med bil. – Han har stått på og mekka og fiksa, sammen med Tommy Ekelund som også har hjulpet til med bilen.

– Nå håper vi at den er like hel og med hjem på hengeren etter lørdag.

For det er jo ikke lenge til neste 3-timersløp på Grenland motorsportsenter lørdag 9. februar. Finalen i 3-timerscupen går lørdag 16. mars 2019.

Sesongstart 2019: Disse skal ut i 3-timerskrigen!

REKORDTIDLIG SESONGSTART: Etter det vi i Bilcross.no kjenner til, har det aldri blitt kjørt bilcross så tidlig på året før. Bildet er fra forrige 3-timersløp i november 2017. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk liveresultater fra 1. runde i 3-timerscup 2019.

Les mer: Starter 2019-sesongen grytidlig med 3-timersløp.

Følg også Bilcross.no på snap og insta – legg til bilcrossno.