Sesongstart 2019: Disse skal ut i 3-timerskrigen

«TEAM VERKSTED AS»: Tvillingteamet med pappa Rune Engesvoll og tvillingsønnene Simen og Christian Engesvoll skal selvfølgelig ratte en Lexuz IS 200 – samme bil som Rune kjører rallycross med. Her fra forrige 3-timersløp på Grenland motorsportsenter. Foto: Stian Ormestad.

3-TIMERSLØP: Hele 87 bilcrossere fordelt på 29 lag er klare for sesongstarten 2019. Bilcross.no dekker løpet, som blant annet inneholder en tvillingduell. Sjekk hvem som er klare for rekordtidlig sesongstart i 2019-sesongen:

Les også: Favorittene har taktikken klar: Kjøre smart. Ha det gøy!

NMK Grenland inviterer til rekordtidlig sesongstart med 3-timersløp lørdag 12. januar, og fortsetter gjennom vinteren med 3-timerscup 2019 over tre løp totalt.

Forrige 3-timersløp på Grenland motorsportsenter ble vunnet av «Team Larvik» ved Christian Hobæk (NMK Larvik), Marte Marthinsen (NMK Larvik) og Lina Maria Holt (NMK Larvik). Les mer om storfavorittenes vinnertaktikk her.

Tvillingduell og flere familieteam

KREVENDE: 3-timersløp er utfordrende for både bil og de bak rattet. Her er det om å gjøre å kjøre flest runder på tre timer. Foto: Stian Ormestad.

Hvem kan plukke på vinnerteamet fra forrige gang? Det kan i praksis alle og enhver – for i bilcross kan alt skje. Bilcross.no har kikka litt på startlista:

«Team Hagen» består av mor Elin Hagen og tvillingdøtrene Anna og Marte Hagen på 15 år. Pappa Tor Erik Hagen, som har kjørt mye bilcross og rallycross tidligere, stiller som teamsjef for kone og døtre i «en fantastisk godt brukt Opel Kadett».

VANT SIST: «Team Larvik», her med Christian Hobæk bak rattet, vant forrige 3-timersløp. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg har alltid kjørt for å ha det gøy, og resultater er det minst viktige, forteller Tor Erik til Bilcross.no. – Det er en filosofi som jentene også lever etter.

De er akkurat blitt 15 år, så dette blir jentenes første løp. – Det er moro at konemor må kaste seg inn i kampen. Hun har snakket mye om det, men nå må hun til pers!

«Team Verksted AS» er også et tvillingteam: Pappa Rune Engesvoll og tvillingsønnene Simen og Christian Engesvoll på 21 år. Selvfølgelig i en Lexus IS 200, samme bil som Rune kjører rallycross med.

– Gutta er med som mekanikere når vi kjører rallycross om sommeren, så det er gøy å kjøre sammen på lag når det er mulig. Og da rekker vi kun disse 3-timersløpene på vinterstid, forteller Rune til Bilcross.no.

Lexusen er en «restebil»: – Gutta hadde hver sin Lexus gatebil før. Vi trengte noen deler til dem, pluss noen karosserideler til min rallycrossbil, så da kjøpte vi en delebil, tok delene vi trengte og laget bilcrossbil av det som var igjen til slutt.

Bilen har gått både 3-timersløp og klubbløp, så den er godt brukt, – men fungerer fortsatt, selv om den er blitt «litt skjeiv i skøyta».

– Gamlefar får skru, mens unggutta raser rundt på banen!

TRANGT OM PLASSEN: Det blir mange forbikjøringer i løpet av tre timer med bilcross. Foto: Stian Ormestad.

Og det er flere familieteam på startlisten: «Team Raugstad» er også et rent familieteam med bare Raugstad-er fra Sør-Vest-landet. «Team Stensrud mek» med tre blad Stensrud på hjemmebane.

SEIERSGLIS: Christian Hobæk (NMK Larvik), Marte Marthinsen (NMK Larvik) og Lina Maria Holt (NMK Larvik) etter «Team Larvik» sin seier i forrige 3-timersløp senhøsten 2017. Foto: Stian Ormestad.

«Team Digre» stiller med brødrene Ulv Ola og Ulv Viljar Digre, sammen med fetteren Bjørn Arild Digre. Disse kommer med godt brukt Opel Vectra, som gamlefar Ulv Vigleik Digre skal holde i gang: – Gamlefar får skru, mens unggutta raser rundt på banen. Detta blir moro!

«Ole Henry Steinsholt rallycrossteam» stiller med fjorårets Landsfinale-vinner for juniorene i spissen – på samme bane.

Blant favorittene bør også «Team Gjøvik» nevnes, med blant andre publikumsfavoritten Emil Sivesind bak spakene. Han og resten av Gjøvik-gjengen kan virkelig ratte Volvo!

«Team Hemnes bil» skal man aldri kimse av, med flere kanoner på laglista som hevder seg godt i vanlige bilcrossløp. Hemnes bil stiller med to lag, ett guttelag og ett jentelag.

«Team mest for moro skyld»

FULL SATSING: Teamene har helt forskjellige taktikker – alt fra rolig kjøring jevnt og trutt, til full satsing fra første meter. Foto: Stian Ormestad.

«Team Heller» stiller også med to lag. «Team Turk» er et godt og blanda lag, som kan bli spennende med redskap fra Lasse Turk Hansen. «Team Supra» kommer med kanskje den aller mest spesielle bilcrossbilen – en gammel superbil i Toyota Supra.

For «Team bakglatt» kan det gå troll i ord, for vinteren har lagt et pent, hvitt teppe over Grenland motorsportsenter. Da kan det kanskje være greit å bremse litt, som «Team halvfart» hvert fall har tenkt til i navnet sitt.

Og skulle noen tvile på sikkerheten, så har vi heldigvis «Team HMS» på startlisten.

Mens et team er med «Mest for moro skyld».

Hele startlista finner du her (ekstern lenke). Første start går på Grenland motorsportsenter klokka 11.00 lørdag 12. januar 2019.

Les også: Favorittene har taktikken klar: Kjøre smart. Ha det gøy!

REKORDTIDLIG SESONGSTART: Etter det vi i Bilcross.no kjenner til, har det aldri blitt kjørt bilcross så tidlig på året før. Bildet er fra forrige 3-timersløp i november 2017. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk liveresultater fra 1. runde i 3-timerscup 2019.

Følg også Bilcross.no på snap og insta – legg til bilcrossno.

Bakgrunn: Starter 2019-sesongen grytidlig med 3-timersløp.