Bilcross på TV: – Det beste vi noengang har sett!

FOLKRACE/BILCROSS: Fire svenske kjendiser blir plassert hos fire forskjellige team. Det blir en reise som viser frem sporten vi er så glad i på en fantastisk måte. Pressefoto SVT.

MEDIA: Den svenske statskanalen SVT satser på et program om folkrace – eller bilcross på norsk. Det har gitt et fantastisk løft for folkesporten. Ikke rart – for her vises sporten vi er så glad i frem på aller beste vis.

Se «Det stora racet» på SVT play (ekstern lenke).

Konseptet for «Det stora racet» er enkelt: Fire team får hver sin kjendis på garasjedøra, som de skal lære opp til å bli så god som mulig på bilcrossbanen.

VETERAN-VINNER: Totto Höök gjør seg bemerket også på denne siden av riksgrensen. Foto: Privat.

Kjendisene er med i garasjen, på trening, og de kommer tett innpå sporten og folkene som driver med dette til vanlig. Alle fatter hvorfor dette er en lidenskap.

Et persongalleri man blir glad i

Et av teamene er Team Höök, med Totto Höök i spissen. Han er ingen ukjent herremann på denne siden av riksgrensen: Vinner av Landsfinale for veteraner, senest sist sommer.

Totto har kjørt mye bilcross i Norge. I Sverige er han både deltaker, bilbygger, kursholder, speaker, organisator, og så videre. En kar som kort og godt brenner for sporten.

Et godt valg av SVT, der Totto og jentene hans (døtrene og kona Nina – som får en nydelig kjærlighetserklæring i løpet av serien) er noen av et stort persongalleri man rett og slett blir glad i.

Det beste vi noengang har sett!

TAKING: Landsfinalen på Verdal motorsenter i sommer endte på taket for Totto. Men han lever opp til mottoet «vinn eller forsvinn, med samme sinn». Foto: Stian Ormestad.

Etter hvert er det blitt vist mye bilcross på TV. Både i Norge og Sverige. Noe bra, noe ikke like bra. Noe er rett og slett ræva.

EKTE KJÆRLIGHET: Totto og Nina Höök gir TV-seerne en klump i halsen. Foto: Privat.

Men dette tør vi påstå er det beste vi noengang har sett laget fra sporten vi er så glad i. 

Vel verdt å sette av seks økter av drøye tre kvarters spilletid per episode. Ikke bare fordi det er bilcross på TV.

Men fordi det er bra TV.

Alle seks episodene ligger ute på SVT play (ekstern lenke).