– Vi spurte om familierabatt på sykehuset

BILCROSS-MOR OG -DATTER: Anette Haugland (NMK Bø) med mamma May Brit Haugland (NMK Bø). Bildet ble tatt under Landsfinalen for damer 2018 hjemme på Rallebanen. Foto: Stian Ormestad.

RALLEBANEN: Sesongavslutningen på hjemmebane kunne gått betraktelig bedre for hjemmefavorittene: Først røk mamma May Brit Haugland ut med et smell – så dro datteren Anette Haugland ut av banen med et nytt smell.

Sjekk alle Bilcross.no-bildene fra finaleløpet i Bø-cupen 2018!

Siste spinn for sesongen på Rallebanen ble en hard batalje fra første start til siste slutt. Se Bilcross.no-bildene fra Høstløpet på Rallebanen 2018 her.

VRAK: Volvoen til May-Brit Haugland (NMK Bø) ble en del kortere og smalere etter klinsjen i første sving i 1. omgang. Foto: Privat.

Hele 30.000 kroner lå i premiepotten i Bø-cupen 2018, som skulle avgjøres med dette tredje og siste finaleløpet i cupen. Les om vinnerne her.

Finaleløpets mest uheldige?

Løpets mest uheldige var nok mor og datter Haugland. Etter en fantastisk bilcross-sesong med selveste Landsfinalen for damer på Rallebanen og tre heftige cup-løp, ble sesongavslutningen på hjemmebane en begredelig seanse for dem begge:

Mamma May Brit havnet midt i en stjernesmell i første sving i 1. omgang. – Pang-kræsj – og bort med meg, sier May Brit til Bilcross.no og ler.

Hun har kjørt bilcross lenge nok til å vite at dette er en del av gamet – dette er hennes 25. bilcross-sesong.

– Jeg vurderer å starte trekkspillklubb, for jeg har hvert fall en trekkspill-bil!

«Bare» veldig forslått og ribbenbrist

Det tas ingen sjanser, så May Brit ble fraktet til sykehus for en skikkelig sjekk. Heldigvis var hun «bare» veldig forslått.

Og ganske snart skulle May Brit få selskap av sin egen datter på sykestua:

Anette raser ut av banen og treffer en betonggris i banekanten hardt og brutalt. Igjen frykter helsepersonellet brudd eller andre skader som krever behandling, så avgårde til sykehus bærer det – også med datteren. 

Doktorens dom til Anette var nok en gang en mørbanket kropp og bristet ribben – og dessverre en sykemelding fra jobb denne uka.

– Vi er allerede mye bedre. Jeg kan bevege på armen igjen.

RASK BILCROSSJENTE: Anette Haugland (NMK Bø) i fint driv – før det smalt. Foto: Stian Ormestad.

– Ikke noe alvorlige greier, sier Anette til Bilcross.no. – Vi kjenner at vi lever, men det går over, sier mamma May Brit:

– Vi er allerede mye bedre. Jeg kan bevege på armen nesten normalt igjen.

Og ingen av dem har blitt skremt fra å sette seg i bilcrossbilen igjen – så langt ifra. De har allerede krysset av første løp i 2019-sesongen i kalenderen:

RUTINERT DAME BAK RATTET: May Brit Haugland (NMK Bø) avsluttet sin 25. bilcross-sesong med et skikkelig smell. Foto: Stian Ormestad.

– Det ble en sesongslutt med smell, kan du si. Men vi stiller til start igjen på Vårløpet på Kongsberg!

Familierabatt?

For i vinterpausen fra bilcrossen skal kropper heles og bilcrossbiler fikses. Det ble en del jobb etter sesongavslutningen.

Men humøret er på topp, tross alt. Galgenhumoren sitter løst:

– Vi foreslo på sykehuset at vi kunne få familierabatt. Men de var visst ikke helt enige, sier mor og datter med en latter.

Les mer om May-Brit Haugland i denne saken.

Les også: Full rulle på Rallebanen – 30.000 i premiepotten!

Stakk av med sammenlagtseieren – uten å kjøre finaleløpet

,