Tok sammenlagtseieren – uten å kjøre finaleløpet

CUP-VINNER: Vi må bruke et arkivbilde av May Iren Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) – for på Rallebanen var hun ikke. Likevel vant hun Bø-cupens dameklasse sammenlagt. Foto: Stian Ormestad.

RALLEBANEN: Suverene May Iren Frydenlund vant Bø-cupen uten å engang være på Rallebanen da de siste poengene skulle deles ut. Mens Sigbjørn Haugland og Kevin Slettendal Johnsen måtte kjempe til siste slutt for å sikre seieren i åpen- og juniorklasse.

Sjekk alle Bilcross.no-bildene fra finaleløpet i Bø-cupen 2018!

Siste spinn for sesongen på Rallebanen ble en hard batalje fra første start til siste slutt. Se Bilcross.no-bildene fra Høstløpet på Rallebanen 2018 her.

Hele 30.000 kroner lå i premiepotten i Bø-cupen 2018, som skulle avgjøres med dette tredje og siste finaleløpet i cupen. Les om løpets mest uheldige mor og datter i denne saken!

Sigbjørn Haugland vant to av tre løp

SÅ GLAD! Sigbjørn Haugland (NMK Bø) vinner både finaleløpet og Bø-cupen sammenlagt. Foto: Stian Ormestad.

Det ble delt ut 5.000 kroner til vinneren i alle tre bilcrossklasser åpen-, dame-, og juniorklasse. Andreplass i alle klasser fikk 3.000 og tredjeplass i alle klasser 2.000.

I åpen klasse ble det heldekt NMK Bø-pall i Bø-cupen 2018:

Sigbjørn Haugland (NMK Bø) i Ford Cougar gikk helt til topps i cup-sammendraget. Friskusen har alltid satset maks, etter bilcross-mottoet «vinn eller forsvinn».

Denne sesongen ble det hele to seiere av tre mulige på hjemmebane for Sigbjørn, både i sommerløpet og finaleløpet i Bø-cupen – den tredje totalt hjemme på Rallebanen.

Videre kom Christian Jensen (NMK Bø) på andreplass, mannen som ledet cupen før finaleløpet. Men kampen ble for hard for hans lille Opel Kadett City i finaleløpet.

VETERAN: Nils Torfinn Ralle (NMK Bø) kjemper om C-finaleseier, men ender i en skikkelig smell. Det blir en tredjeplass i cupsammendraget. Foto: Stian Ormestad.

Også tredjemann i cupsammendraget, veteranen Nils Torfinn Ralle (NMK Bø), fikk noen harde smeller i finaleløpet – men sikret seg tredjeplassen i Bø-cupen 2018.

Vant cupen – uten å stille til start i finaleløpet

VANT FINALELØPET: Line Holshagen-Lervik (KNA Drammen) fikk med seg full pott fra finaleløpet i Bø-cupen og klatret helt opp til en andreplass i sammendraget tilslutt. Foto: Stian Ormestad.

I dameklassen var May Iren Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) suveren før finaleløpet med to seiere av to mulige. Men hun stilte ikke til start i finaleløpet, fordi det krasjet med klubbløpet hjemme på Roppemoen.

–  Skulle veldig gjerne vært der, men det ville seg ikke sånn i år, dessverre, sa May Iren til Bilcross.no i forkant av finaleløpshelga.

Spenningen lå i om Kariann Mobæk (NMK Bø) – som den eneste med nok poeng til å kunne ta igjen May Iren – klarte å vinne løpet. Bare med seier i finaleløpet kunne hjemmefavoritten klare å gå forbi i cup-sammendraget.

Den spenningen ble utløst i B-finalen, der Kariann slåss seg fra alle seiersmuligheter, og May Iren Frydenlund ble vinner av Bø-cupen 2018 uten engang å være tilstede.

Line Holshagen (KNA Drammen) klatret helt opp på en andreplass med seier i finaleløpet, og nevnte Kariann Mobæk (NMK Bø) ramlet ned til en tredjeplass i sammendraget.

Trøbbel i finaleløpet – men sikret sammenlagtseieren

CUP-SEIER: Kevin Slettendal Johnsen (NMK Bø) ble beste junior på Rallebanen i 2018-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen klartet Kevin Settendal Johnsen (NMK Bø) å ta seieren, tross trøbbel i finaleløpet og bare en 9. plass tilslutt.

Sondre Stener Olsen (NMK Tønsberg) tok andreplassen foran Kjetil Abrahamsen (NMK Bø) på tredjeplass.

Sesongslutt med skikkelig smell for mor og datter: – Vi spurte om familierabatt på sykehuset