Kun tre nordmenn klare for NGK Masters

KLAR: Sondre Evjen (NMK Gol) er klar for et nytt forsøk i NGK Masters. Her hjemme ble han Norges beste bilcrossjunior i 2016-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

NGK MASTERS: Aldri har det vært hardere kamp for å få plass på startlisten, melder arrangøren av Nordens mest prestisjetunge folkrace/bilcross-løp. I dag ble startlistene offentliggjort, med kun to nordmenn i seniorklassen og en eneste norsk jente i dameklassen. 

NGK Masters er et av nordens mest prestisjefylte løp. I år er datoen 20 – 21. oktober 2018 på Kalvholmen motorstadion, like utenfor Karlstad i Sverige.

BESTE NORSKE RESULTAT: Andreplassen til Liz Wessel (NMK Drammen) i 2016-oppgjøret er den beste norske plasseringen noensinne i NGK Masters. Foto: Stian Ormestad.

En norsk seier lar vente på seg

Det har pleid å være en del nordmenn med på startlistene, og vi har noen gode norske prestasjoner opp gjennom årene – selv om en norsk seier har latt vente på seg.

Liz Wessel (NMK Drammen) står med den beste norske plasseringen med en andreplass fra 2016-oppgjøret.

En norsk seier virker til å sitte langt inne også i år, hvert fall hvis vi ser på hvor få norske bilcrossere vi har å heie på mot Sveriges fremste folkracere.

Tre nordmenn mot den svenske røkla

Vi har riktignok tre meget sterke norske navn med, men de stiller i et kraftig mindretall:

CHAMPIS: Mari Hoel (NMK Gjøvik) har vunnet Eliteracet to år på rad her hjemme. Nå skal hun i krigen mot de svenske folkerace-tjeierna. Foto: Stian Ormestad.

I seniorklassen er Sondre Evjen (NMK Gol) klar, tidligere Landsfinale for junior-vinner og nå rallycrosskjører. Det samme er Lasse Rud (NMK Gardermoen), tidligere Landskamp-vinner på Momarken og en av de mestvinnende bilcrosserne her til lands de siste par sesongene.

MESTVINNENDE I NORGE? Lasse Rud (NMK Gardermoen) er en av de mestvinnende bilcrosserne her til lands de siste par sesongene. Foto: Stian Ormestad.

I dameklassen er Mari Hoel (NMK Gjøvik) tatt ut, dobbel Eliterace-vinner, blant annet.

Trekker mange tusen tilskuere

Startlistene for senior- og dameklasse ble offentliggjort på arrangørens nettsider i dag, fredag 5. oktober 2018. Startlistene for junior- og veteranklassen er ikke offentliggjort enda.

NGK Masters trekker mange tusen tilskuere fra flere land. Her får du se både bredden og eliten i folkrace/bilcross i kamp mot de store rally-, racing og rallycross-stjernene.

Løpet overføres også live via det svenske bilsportforbundets nettside.

Etter at denne saken ble publisert, er startlistene for juniorer og veteraner publisert:

I juniorklassen stiller følgende nordmenn: Lucas Waaler (KNA Solør), Kristine Udnæseth (KNA Solør), Sondre Wielecki (NMK Aurskog Høland), Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland).

I veteran er det ingen norske deltakere med.

Les også: Liz Wessel ble beste nordmann i Sverige.

Les mer om NGK Masters i Bilcross.no-arkivet.