Hjelper sin argeste konkurrent: – Jeg skal vinne på skikkelig vis, hvis jeg først skal vinne Bilcross.no-cup!

GOD SPORTSÅND: Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) gjør alt han kan for å hjelpe argeste konkurrent Håvard Øynebråten (NMK Gol), så han får kjørt ferdig finaleløpet i Bilcross.no-cup 2018. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO-CUP: Da Håvard Øynebråten fikk trøbbel, kunne Henning Maribo pustet lettet ut og tenkt at «seieren er min» i Bilcross.no-cup 2018. Men neida, Henning kaster seg over konkurrentens bil i god bilcross-ånd og hjelper til så hans argeste konkurrent får kjørt mer.

Stem på din favoritt: Hvem vinner finaleløpet i Bilcross.no-cup 2018?

I dag skal Bilcross.no-cup 2018 avgjøres på Konsmo motorbane. Etter dag 1 av finaleløpet er det fortsatt like åpent i alle tre bilcrossklasser:

Får hjelp av alle – også sin argeste konkurrent

SUVEREN: Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) står med 50 poeng etter dag 1 – etter fire heatseiere og ti bonuspoeng etter to beste omgangstider. Men det er i finalene alt skal avgjøres – også cupsammendraget. Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse leder Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) med bare fire poeng på Håvard Øynebråten (NMK Gol). Begge bobleførerne er på Konsmo for å slåss om de siste poengene i cupen. Det endte rett i autovernet for Håvard i andre omgang.

– Det var vel ikke det lureste jeg har gjort, sier en oppgitt Håvard til Bilcross.no etter smellen. Han kom ut av hovedsporet samtidig som en av de store hjemmefavorittene Petter Von Zernichow Olsen (NMK Konsmo) kom fra alternativsporet. Ingen ga seg – og det smalt.

– Jeg burde nok gitt meg, men det er jo lett å si nå. Men det kunne jo gått, sier Håvard med et lurt smil. Han fikk slepa seg inn til en tredjeplass i heatet, og er fortsatt med i finalekampen. Og bilen er frisk igjen:

For i depot ble det kjapt en hektisk aktivitet for å få Håvard tilbake på banen. Og en av dem som var mest ivrig, var hans argeste konkurrent i cup-sammendraget: Henning Maribo.

Enda et godt eksempel på hvor godt bilcrossmiljøet er

– IKKE DET LURESTE JEG HAR GJORT… Håvard Øynebråten (NMK Gol) fortviler over krasj i 2. omgang. Han mener han burde bremsa, der han heller gassa på. Tøft kjørt, godt forsøk, mener nå vi! Foto: Stian Ormestad.

– Ja, det skulle bare mangle. Håvard må få kjørt mer!, sier Henning til Bilcross.no.

– Dette er enda et godt eksempel på hvor godt bilcrossmiljøet er?

– Ja, kanskje det? Men så vil jeg jo også vinne på skikkelig vis, hvis jeg først skal vinne! Jeg vil jo ikke vinne fordi min argeste konkurrent ikke får fullført, sier Henning og ler, mens han finner frem forstillingsdeler til konkurrenten.

Henning leder finaleløpet etter dag 1, med fire strake heatseiere og ti bonuspoeng etter to bestetider med bobla. Håvard har også gode muligheter på finalekjøring.

I åpen klasse er det mange jokere som ikke har mange poengene i cupen, men som blander seg inn i tetkampen i Bilcross.no-cup-finalen.

Suverene Liz Wessel skal ikke føle seg for trygg

SEIERSGLISET? Vinner Liz Wessel (NMK Drammen) finaleløpet, vinner hun også cupen. Foto: Stian Ormestad.

I dameklassen leder Liz Wessel (NMK Drammen) cupen foran Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg). Liz har hele seks poeng å gå på ned til Randi – cupens klareste forsprang før finaleløpet – men de poengene blir fort spist opp «hvis-om-atte»:

For selv om Liz har vært suveren gjennom hele lørdagen, og Randi har slitt litt – blant annet med et svartflagg – er det søndag alt skal avgjøres, både finaleløpet og cupsammendraget: Begge de raske bilcrossjentene ligger an til finale – og det er der det skal avgjøres.

Verd å merke seg er det at Randi var hakk i hel i siste omgang lørdag, da Tønsberg-jenta virkelig hadde fått opp farta. Og vi husker at da Randi Sanner Hansen vant første året med Bilcross.no-cup, var det kun med et halvt poeng ned til andremann. Så her blir etthvert poeng superviktig!

I dameklassen finner vi kanskje den største jokeren av alle på Konsmo: Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo). Hun gjør et comeback, med en sen sesongstart etter fødsel og mammaperm denne sesongen.

Ett eneste poengs ledelse i juniorklassen

HELT I HUNDRE! Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) satser for fullt i finaleløpet. Selv om han leder cupen, er det med minste mulige margin: Ett eneste poeng. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen skiller det ett eneste poeng mellom første- og andremann før finaleløpet på Konsmo: Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) foran Christoffer G. Torgersen (NMK Sande).

Disse gutta teller poeng underveis i løpet for hvordan de ligger an omgang etter omgang. – Akkurat nå ligger Christoffer an til å vinne, har de regnet seg til etter at lørdagens kjøring er ferdig. Men begge ligger an til A-finale, og det er mest sannsynlig der det skal avgjøres.

En av flere jokere i juniorklassen er Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland), årets Juniorlandsfinale-vinner, som også blander seg inn i tetkampen i Bilcross.no-cup-finalen.

FINALE! Bilcross.no-cup 2018 skal avgjøres i dag, søndag 9. september, på Konsmo motorbane. Første start går klokka 10.00. Foto: Stian Ormestad.

To omganger og en hel haug med finaler igjen

Bilcross.no-cup 2018 startet på Basserudåsen, NMK Kongsberg, den siste helga i april. Cupen fortsatte på Sigdal motorsenter sankthanshelga 23 – 24. juni, NMK Modum Sigdal.

Finalerunden går på Konsmo motorbane 8 – 9. september i regi av NMK Konsmo, som en del av Sørlandsmester’n 2018. 

Det er to omganger igjen på søndag, før finaler. Og først når siste bil er over målstreken, vet vi hvem som tar totalseieren i Bilcross.no-cup 2018.

Og kanskje kommer en kanon som ikke engang er nevnt i denne saken, men som drar med seg en hel haug med poeng fra finaleløpet? Alt kommer an på hvem som vinner og hvem som forsvinner.

Verd å merke seg: Det skiller hele åtte poeng fra første- til sisteplass i A-finalen, så her er alt åpent helt inn til siste A-finale i cupen er kjørt.

Det blir en spennende søndag på Konsmo motorbane! Første start går klokka 10.00 søndag 9. september 2018.

Sjekk stillingen i Bilcross.no-cup 2018 før finaleløpet.

TRANGT: Juniorene bruker hele banen og vel så det. Foto: Stian Ormestad.

TREFF: Hele tre juniorer ute allerede i første sving. Tøft satsa! Foto: Stian Ormestad.

VIKTIG REDSKAP: Slegge er et must i et bilcrossdepot. Foto: Stian Ormestad.

SMELL: Judith Rafoss (NMK Kvinesdal) smeller i bakskjermen til klubbkompis Marcus Solberg (NMK Kvinesdal) sånn cirka noen centimeter etter startstreken. Foto: Stian Ormestad.

TEAMOPPGJØR: To identiske Mercedeser gir alt over målstreken. Foto: Stian Ormestad.

SATSER: Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) leder Bilcross.no-cup 2018 før finaleløpet – med ett eneste poeng. Foto: Stian Ormestad.

LADDER! Petter Von Zernichow Olsen (NMK Konsmo) vant dette løpet for to år siden. Det ser ut som han har tatt mål av seg å sladde inn til en ny seier i år! Foto: Stian Ormestad.

GUTTEN I RØYKEN: Lars Løstegård (NMK Gol) kjørte til det stoppet, etter mange rare lyder fra Saaben. Foto: Stian Ormestad.

JUBLER: Hanne Jobine Eriksen (NMK Konsmo) jubler for heatseier. Foto: Stian Ormestad.

Se bilder fra 3. runde i Bilcross.no-cup 2018.

Se bilder fra 2. runde i Bilcross.no-cup 2018.

Se bilder fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2018.

Info om finaleløpet finner du hos arrangørklubben NMK Konsmo.

Les mer om Bilcross.no-cup i Bilcross-arkivet.

,