Hvem vinner finaleløpet i Bilcross.no-cup 2018?

MER CHAMPIS? Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) vant NMKs Landsfinale for junior 2018 første helga i august. Nå er han klar for finaleløpet i Bilcross.no-cup 2018. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO-CUP: Årets Juniorlandsinale-vinner, flere finalister fra Damelandsfinalen, og en hel haug rutinerte bilcrossere i åpen klasse er klar for festfinale i Bilcross.no-cup 2018.

Bilcross.no-cup 2018 startet på Basserudåsen, NMK Kongsberg, den siste helga i april. Cupen fortsatte på Sigdal motorsenter sankthanshelga 23 – 24. juni, NMK Modum Sigdal.

LEDER CUPEN: Liz Wessel (NMK Drammen) leder dameklassen i Bilcross.no-cup 2018 før finaleløpet. Foto: Stian Ormestad.

Finalerunden går på Konsmo motorbane 8 – 9. september i regi av NMK Konsmo, som en del av Sørlandsmester’n 2018.

Supersterke navn på startlistene

Det er åpent i alle klasser om hvem som tar seieren i årets finaleløp i Bilcross.no – kanskje mest i åpen klasse, der flere tidligere vinnere av både cupen sammenlangt og enkeltløp stiller.

Petter Von Zernichow Olsen (NMK Konsmo) vant finalen på hjemmebane da den sist gikk her for to år siden. Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal) vant cupen totalt i fjor. Men utfordrerne står i kø, og det er helt andre navn på toppen av resultatlistene så langt enn de tre foregående årene:

Så langt i år leder Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) cupen, og han kommer for å kjempe om de siste poengene og årets totalseier. Det gjør også enda en unggutt i VW boble, Håvard Øynebråten (NMK Gol), som ligger på andrerplass før finaleløpet.

ANDREPLASS I CUPEN: Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) har gode minner fra finaleløpet i Bilcross.no-cup på samme bane for fire år siden. Da vant hun Bilcross.no-cup sammenlagt. Foto: Stian Ormestad.

Vil kjempe med nebb og klør

I dameklassen legger vi merke til flere sterke navn. Camilla Håheim (KNA Klepp) sto på seierspallen i NMKs Landsfinale for damer i år. Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) vant det første året med Bilcross.no-cup, med finale på samme bane. Nå ligger hun på andreplass før finaleløpet.

Liz Wessel (NMK Drammen) leder, og stiller selvfølgelig til start på Konsmo for å prøve og forsvare ledelsen helt inn. Men i finaleløpet kommer også jokeren Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) inn i spillet, en rask bilcrossjente som er klar for bilcross-slåssing etter mammaperm hele denne sesongen.

Hun vant Bilcross.no-cup i fjor – både finaleløpet og cupen. I år har Ida Marie ikke nubbesjans i cup-sammendraget, men vil helt sikkert kjempe med nebb og klør om seieren i finaleløpet.

– Det blir et bra løp på en bra bane og hard konkurranse

LEDER: Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) vant 1. runde på Kongsberg, og leder Bilcross.no-cup 2018 før finaleløpet på Konsmo. Foto: Stian Ormestad.

Tettest i toppen før finaleløpet er det i juniorklassen: Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) leder med 32 poeng, med kun ett poengs margin ned til Christoffer Torgersen (NMK Sande) og bare fem poeng bak der igjen finner vi Johnny Hansen (NMK Sande).

KAMP: Det blir en fantastisk fartsfest på Konsmo, der de siste poengene i Bilcross.no-cup 2018 skal deles ut – akkurat som det ble fra første start i cupen på Kongsberg siste helga i april 2018. Foto: Stian Ormestad.

Videre er det like tett på listen, med Sander Tobiassen (NMK Kongsberg) og Lars Løstegård (NMK Gol) hakk i hel. Alle disse er påmelding til finaleløpet.

Men også her kommer det en meget sterk joker inn i spillet i finaleløpet: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland). 15-åringen vant NMKs Landsfinale for juniorer på hjemmebane den første helga i august – hva kan han få til på Konsmo en måned senere?

Landsfinale-vinneren har ikke deltatt i Bilcross.no-cup tidligere i år, men har kjørt tre løp på Konsmo tidligere denne sesongen:

– Det blir et bra løp på en bra bane og hard konkurranse, mener Ole Henry i prat med Bilcross.no. – Jeg har kjørt to bilcrossløp og et rallycross løp der før. Alle i år, og alle i A-finalel

Stem på dine favoritter (du kan stemme på inntil tre favoritter i de tre forskjellige bilcrossklassene):

Hvem vinner finaleløpet i Bilcross.no-cup 2018 - åpen klasse?