Fløy ut av Finnskogfestivalen: – Jeg er overrasket over hvor mye omtanke jeg får fra bilcrossmiljøet

ÅRETS RUNDKAST? Martin Sveen (NMK Hamar) satte et støkk i alle på Finnskogbanen med dette vanvittige rundkastet. Se flere bilder fra stuntet i bunn av denne saken, og se flere bilder fra Finnskogfestivalen i fotogalleriet fra løpet. Foto: Stian Ormestad.

FINNSKOGFESTIVALEN: Martin Sveen kan takke skikkelig burbygging og HANS-krage for at det tross alt gikk så bra som det gjorde, da dramatikken toppet seg i Finnskogfestivalen 2018. Se den vanvittige bildeserien i bunn av saken!

Se bilder fra Finnskogfestivalen 2018 – oppdatert!

Finnskogfestivalen 2018 ble kjørt den første september-helga, 1 – 2. september.

FULL MOBILISERING: Rødflagget kom opp allerede mens Martin Sveen (NMK Hamar) slo kast i kast, og alle funksjonærer spurtet til for å hjelpe. Foto: Stian Ormestad.

Det var i B-finalen for juniorer at helgens verste stunt – og kanskje årets rundkast? – fant sted:

– Rett og slett bare veldig forslått

Martin Sveen (NMK Hamar) er midt i slåsskampen – som vanlig – med sin bittelille Ford Ka. Han plukker plasseringer, en etter en. Nå snurrer en Volvo foran ham i ordinærsporet, mens en annen Volvo er inne i alternativsporet. Han passerer de begge, men blir truffet av Volvoen fra alternativen. Hardt.

– Jeg så Volvo-taket i alternativsporet og visste det kom til å bli tett ut, men ikke SÅ tett, sier Martin til Bilcross.no og ler. Han er ved godt humør, selv om det fortsatt gjør vondt. Det kommer det nok til å gjøre noen dager fremover.

– Ryggen og nakken har fått det, men legene sier at ingenting er brukket eller bristet. Jeg er rett og slett bare veldig forslått. Jeg kan takke sikkerhetsutstyret for at det ikke gikk verre, for alt var på stell, sier Martin – som selvfølgelig har investert i HANS-krage. Det er en billig forsikring.

Ikke en eneste brukbar del på Kaen – bortsett fra buret

VONDT! Martin Sveen (NMK Hamar) var heldigvis «bare» veldig forslått etter stjernesmellen. Foto: Stian Ormestad.

Bilen er totalvrak – i ordets rette forstand. Det er ikke en eneste brukbar del på Kaen. Bortsett fra buret. Martin og storebror har bygd bilen selv, og som seg hør og bør i bilcross har sikkerhet vært prioritet nummer 1.

– Buret har ifølge de som har sett på bilen ikke gitt seg en millimeter, selv om alt annet har det, sier Martin. Nå håper han å bli frisk og rask til ett par løp til før denne sesongen er over – hans siste sesong som junior. – Hvert fall Neglespretten på hjemmebane, den må jeg få med meg.

TOTALVRAK: Ford Kaen kan nesten ikke bli mindre, men det fikk Martin Sveen (NMK Hamar) til på Finnskogfestivalen 2018… Foto: Stian Ormestad.

– Du har vel flere bittesmå Forder på lur, kjenner jeg deg og familien din rett?

– Ja, vi har nok det. Jeg har en stående uti hagen her, forteller Martin.

– Det sier mye om hvor godt dette miljøet er!

Martin har ikke fått skrekken etter stjernesmellen. – Det var ikke akkurat en hyggelig opplevelse, for å si det slik, men jeg skal da ut og slåss igjen, lover friskusen med stor kjøring i liten bil.

Det krever baller å ta opp kampen i en bil du nærmest kler på deg. Men sånn har det alltid vært i bilcross. Sånne gærninger finnes, og de blir ofte publikumsfavoritter.

– Jeg er overrasket over hvor mye omtanke jeg får fra folk jeg både kjenner og ikke kjenner, forteller Martin som vil hilse og takke alle via Bilcross.no. – Det sier mye om hvor godt miljøet er, når det tikker inn meldinger fra fjern og nær med gode ord og god bedring-ønsker.

Det styggeste vi har sett på en bilcrossbane?

For dette var et stunt som satte en skikkelig støkk i selv hardbarka bilcrossere.

Flere sier at det er det styggeste de har sett på en bilcrossbane. Det ble helt tyst på Finnskogen etter den vanvittige rullingen. Martin ble berget ut av bakluka, lagt på båre og kjørt til sykehus.

– Jeg har bare sett det på bilcrossno-snappen, og det ser brutalt ut – akkurat som det føltes inni bilen. Jeg fikk en smell, og hadde ikke sjans. Det slo j… fort rundt!

Her er bildene fra dramatikken:

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Martin Sveen (NMK Hamar) kommer fra ordinærsporet med sin Ford Ka. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Første berøring med Volvo 240-en. Martin Sveen (NMK Hamar) forteller at han visste det kom til å bli tett, men ikke SÅ tett… Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Martin Sveen (NMK Hamar) starter på heisaturen tvert – uten mulighet til å korrigere. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Her er det lite å gjøre, annet enn å vente på at marerittet er over… Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Første møte mellom takplate og bane. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Det går kast i kast for Martin Sveen (NMK Hamar), mens konkurrenten i Volvo havner i sandfella. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Andre møte mellom takplate og bane. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? For hver runde på taket, spretter Kaen høyere til vers i den neste runden. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Tredje møte mellom takplate og bane. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Her begynner Kaen å få det, men enda flere bildeler skal spres for alle vinder. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Legg merke til fjæren som spretter ut av venstre bak. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Fjerde gang opp-ned – i denne runden svever Kaen så høyt at det ikke blir noe møte mellom takplate og bane. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? På tuppa og på vei inn i sin femte runde på taket. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Her kan Martin Sveen (NMK Hamar) håpe på en snarlig slutt på dramatikken. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Femte runde på taket. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Kaen blir liggende på siden, etter et vanvittig rundkast på fem og en halv runde. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Alle funksjonærer spurter til vraket for å hjelpe til. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Martin Sveen (NMK Hamar) berges ut av bakluka. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Funksjonærene plukker vrakdeler over store deler av baneområdet. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Ford Kaen er totalvrak. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Det viktigste er alltid liv og helse. Martin Sveen (NMK Hamar) tas rutinemessig med til sykehus for en skikkelig sjekk etter dramatikken. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS VERSTE RUNDKAST? Både vraket og sjåføren tas hånd om. Foto: Stian Ormestad.

Se alle bildene fra Finnskogfestivalen 2018 – oppdatert!

Finnskogfestivalen 2018 – resultatliste junior

Finnskogfestivalen 2018 – resultatliste damer

Finnskogfestivalen 2018 – resultatliste åpen

Mer info om løpet finner du på KNA Solørs nettside.

Les mer om Finnskogfestivalen i Bilcross.no-arkivet.

,