Hvem blir årets fartsgud på Finnskogen?

HAR VUNNET FØR: Steffen Skustad (KNA Solør) stiller med startnummer 45 i Finnskogfestivalen 2018. Foto: Stian Ormestad.

FINNSKOGFESTIVALEN: Hele 120 startende fra de fleste kanter av landet er klare til å kjempe om poeng og plasseringer – hvem har du mest trua på i Finnskogfestivalen 2018? Stem i bunn av saken!

Finnskogfestivalen 2018 har rundet 100 startende med god margin, og det blir et storløp akkurat som i glansdagene.

KLART FOR FINNSKOGFESTIVAL: 120 deltakere skal kjempe om poengene og plassene – og flotte premier. Foto: Stian Ormestad.

Finnskogbanen blir av mange regnet som en av landets ypperste bilcrossbaner, meget godt egnet til storløp. Første start går klokka 09.00 begge dager, både lørdag 1. og søndag 2. september.

Deltakere helt fra Alta i nord

På startlistene finner vi A-finalister fra årets Landsfinaler og kanoner fra de fleste kanter av landet – alle med seiere fra hver sin kant tidligere i sesongen.

Helt fra NMK Alta kommer Renato Garden, og fra Brønnøy kommer Ruben Karijord.

Videre har vi Trøndelag representert, med Asgeir Taraldsen (NMK Melhus) i spissen. Den raske trønderen har herjet i toppen av både bilcross og rallycross i mange år. For bare to helger siden kjørte han A-finale i Landsfinalen i Verdal’n.

Ellers må man alltid regne med tidligere Finnskogfestival-vinner Steffen Skustad (KNA Solør), Sivert Mastad (NMK Aurskog Høland), Fredrik Tålesen (NMK Hamar), Hans Bjørnar Fønnebø (NMK Nore Uvdal), Tom Burås (NMK Aurskog Høland), med mange flere.

RIVER SEG LØS: Det gis ingenting ved dørene i bilcross – og på Finnskogbanen vinner bare den som tør å satse det lille ektra frem. Foto: Stian Ormestad.

Men det er mange flere enn hjemmefavoritt Steffen Skustad å frykte på hjemmebane, så en bør se opp for Christer Fjellberg, Dennis Tyskeberget Fosseid, Kristoffer Kalfoss, Lars Henrik Sagmoen, Ola Mariåsen, og ikke minst Glenn Michael Solberg – for å nevne noen i åpen klasse.

Svensk-norsk batalje i dameklassen?

I dameklassen stiller fjorårsvinner Trine Opsahl (NMK Aremark) med ett mål for øyet: Vinne og sikre seg enda et napp i vandrepokalen.

STOR STAS: KNA Solør har lange tradisjoner med å gjøre skikkelig stas på bilcrosserne. Trine Opsahl (NMK Aremark) har nok lyst på en stooooor pokal til herfra. Foto: Stian Ormestad.

Størst konkurranse kan hun nok vente fra svensk hold: Emelie Olsson fra Finnskoga MK på andre siden av riksgrensen har også vunnet Finnskogfestivalen før.

Så har vi også Heidi Sørlie (NMK Gardemoen), Rita Solvang (NMK Hamar), Vanja Fossum (NMK Aurskog Høland), med flere tøffe utfodrere for å nevne noen.

Mange raske juniorer til start

I juniorklassen er det komplett umulig å spå utfallet. For hva skjer når du slipper løs de mange av landets beste juniorkjørere på en av landets råeste bilcrossbaner?

Svaret får vi til helga når juniornavn som Mathias Bergsjøbrenden Morten (NMK Gardermoen), Magnus Randedokken (NMK Gol), Silje Gjenga Lund (NMK Hamar), Sander Tobiassen (NMK Kongsberg) med flere møtes til kamp.

De skal møte hjemmefavoritter som Sander Tyskeberget Fosseid, Kristian Lien, Sindre Alexander Lilleåsen, med mange flere. Det blir rått!

En femtilapp av hver startkontigent går til Kreftforeningen

KLAR: Glenn Michael Solberg (KNA Solør) har sladda inn til seier på Finnskogbanen før med sine spreke Volvoer. Foto: Stian Ormestad.

Finnskogfestivalen starter allerede fredag kveld 31. august med trening, og fortsetter med innledende omganger og finaler gjennom lørdag og søndag den første septemberhelga. Det blir også jumbo-finale, for de som har vært maks uheldig gjennom helga – men får en sjanse til.

– Her får du kjørt MYE bil for forholdsvis lav startavgift, melder arrangøren KNA Solør: – Åpen klasse 800 kroner, og junior 400. Nytt av året er at vi gir 50 kroner per startavgift til Kreftforeningen.

Stem på dine favoritter i Finnskogfestivalen 2018:
(du kan stemme på inntil tre i hver bilcrossklasse)

Hvem vinner Finnskogfestivalen 2018 - juniorklasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

TETTE FIGHTER: Første start går klokka 09.00 begge dager for dem som har lyst til å få med seg fartsfesten på Finnskogbanen helga 1 – 2. september 2018. Allerede fredag kveld er det trening. Foto: Stian Ormestad.

 

Hvem vinner Finnskogfestivalen 2018 - dameklasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

ÅRETS HØYDEPUNKT: Finnskogfestivalen er årets bilcross-høydepunkt for mange. Foto: Stian Ormestad.

 

Hvem vinner Finnskogfestivalen 2018 - åpen klasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Mer info om løpet finner du på KNA Solørs nettside.

Les mer om Finnskogfestivalen i Bilcross.no-arkivet.