Vant Wallenbergløpet – uten en eneste heatseier!

HOPPENDE GLAD: Espen Bredesen (NMK Surnadal Rindal) satser alt og vinner sin aller første seier i Wallenbergløpet 2018. Foto: Stian Ormestad.

WALLENBERGLØPET: Uten en eneste heatseier kom Espen Bredesen seg med et nødskrik til finale. Etter en skikkelig slåsskamp gjennom tre finaler, sto han tilslutt på toppen av pallen.

Se Bilcross.no-bildene fra Wallenbergløpet 2018!

Det er nok ikke mange hender du trenger for å telle antall ganger en totalvinner står uten en eneste heatseier fra innledende omganger. Men det skjedde i Wallenbergløpet 2018, NMK Orkla, lørdag 25. august.

For her skulle Espen Bredesen (NMK Surnadal Rindal) kjøre inn til sin aller første bilcross-seier. Og som navnebroren, den tidligere skihopperen Espen Bredesen, ble det mye hopp og sprett. Allerede i 1. omgang hoppet bilcross-Espen Bredesen ut i småskogen.

Gir seg ikke på tørre møkka

Over startstrekken ble det trangt, og Espen lå på yttersving inn i første sving. Det bar rakt fram og ut av banen. Men i god bilcrossånd holdt han flat pedal og kom seg opp på banen igjen, etter å ha spola seg over busk og kratt, småtrær, myr og jordvoller.

Det ble tre viktige poeng for å komme seg til finale tilslutt, med en fjerdeplass, så andreplass, og til slutt tredjeplass i de tre innledende omgangene.

BÅNN GASS! Espen Bredesen (NMK Surnadal Rindal) har sendt ut røyksignaler hele veien på sin ekspedisjon i 1. omgang av Wallenbergløpet 2018. Foto: Stian Ormestad.

Og sjelden har vi sett en tøffere slåsskamp om finaleavensement enn i Wallenbergløpet 2018, for Espen slapp ikke opp gassen og ga seg ikke i duellene:

I C-finalen smeller Espen sammen med flere konkurrenter, men kommer seg noenlunde helskinnet ut av det. Det samme skjer i B-finalen, og jaggu blir det ikke rull og tull i A-finalen også, som avsluttes med en konkurrent klistret i dørklinka gjennom hele den siste svingen, før det blir fotofinnish over målstreken.

A-FINALE-RULL: Sindre Bjørnås (NMK Orkla) ledet A-finalen i en halv runde – frem til dette skjedde. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross er ingen «frøkensport»

– Dette var den aller første seieren min, ja! Etter mye klabb og babb smakte det godt, forteller 24 åringen som kjører sin tredje bilcross-sesong. Vinnerbilen, en velbrukt Volvo 240, var lånt av broren.

Han innrømmer at han kanskje var litt hard gjennom finaleracet, men dommerne mente det var innenfor regelverket. Så er jo heller ikke Bilcross.no noen «frøkensport», man må tåle en trøkk.

– Det har vært mye skriving om feildømming, men jeg regner med dommerne ser bedre enn publikum det som skjer på banen.

Gir seg på topp i 2018-sesongen

KLINSJ: Det smeller godt når tre Volvoer braker sammen i C-finalen. Espen Bredesen (NMK Surnadal Rindal) kommer heldigst ut av det hele fra bakerste ledd. Foto: Stian Ormestad.

– Seier er seier! Hvordan vil du beskrive følelsen av å vinne sin aller første seier?

– Det smakte veldig godt. Ekstra moro var det å vinne siden dette blir det siste løpet for sesongen. Jeg har et hus jeg må prioritere nå, forteller Espen til Bilcross.no.

JUNIORVINNER: Martin Midtlyng (NMK Melhus) vinner juniorklassen med en strøken Volvo herregårdsvogn. Foto: Stian Ormestad.

– Men det hadde ikke gått uten all hjelp fra mine gode klubbkompiser som stilte med deler og hjalp til med skruing på bilen, og ikke minst å få kjølt ned motoren mellom finalene. Så tusen takk!

Strøken juniorseier i strøken bil

Juniorklassen ble vunnet av Martin Midtlyng (NMK Melhus) med en flott Volvo herregårdsvogn. Malin Abelsen Wigdahl (NMK Melhus) tok andreplassen med millimeters margin over målstreken, foran Kristian Skorild (NMK Orkla).

Fullstendig resultatliste fra Wallenbergløpet finner du her:

Sjekk resultatlisten fra Wallenberglopet 2018.

Se Bilcross.no-bildene fra Wallenbergløpet 2018.

Arrangøren NMK Orklas nettside finner du her.