85 klare for festival – må ha minst 100 for å kjøre løp

STOR STAS: KNA Solør har lange tradisjoner med å gjøre skikkelig stas på bilcrosserne. Trine Opsahl (NMK Aremark) er allerede klar for en ny fight på Finnskogbanen. Foto: Stian Ormestad. Foto: Stian Ormestad,

FINNSKOGFESTIVALEN: KNA Solør har stolte tradisjoner med storløpet Finnskogfestivalen – men hvis det blir under 100 biler til start er det ikke nok til å skape en god festival. Fristen for hundre påmeldte er satt til i morgen, onsdag 22. august – per nå mangler det bare 15.

Les også: Påmeldingen er åpnet for Finnskogfestivalen 2018!

KNA Solør motorsport må som alle andre arrangører ha litt forutsigbarhet. Det er ekstra dyrt å avlyse løp etter at alt er bestilt og betalt.

TØFF BANE! Finnskogbanen krever tøff kjøring. Foto: Stian Ormestad.

Derfor går de ut og varsler avlysning hvis ikke det magiske tresifrede hundretallet er nådd innen halvannen uke før løpsdato.

Håper fortsatt på en fartsfylt festival

– Per idag er antall påmeldte på årets Finnskogfestival ikke mange nok til å skape en god festival. Det er heller ikke økonomisk forsvarlig for klubben å arrangere den med så få deltakere, melder Roger Bjørklund i KNA Solør til Bilcross.no.

– Styret har derfor besluttet at vi innen midnatt onsdag 22. august må ha minst 100 påmeldte, ellers må vi dessverre avlyse festivalen i år. Fristen er satt til onsdag på grunn av ting som må bestilles/avbestilles og så videre.

– Det ville være veldig leit hvis vi må avlyse årets Finnskogfestival, så vi håper derfor at DU vil komme å kjøre hos oss og hjelpe oss å lage en artig og fartsfylt festival!

Mangler bare 15 påmeldinger på ett døgn

KLAR: Glenn Michael Solberg (KNA Solør) står allerede på startlisten. Han har sladda inn til seier på Finnskogbanen før med sine spreke Volvoer. Foto: Stian Ormestad.

Startlisten dagen før fristen løper ut viser 85 påmeldte. Nå mangler det bare 15 for å kjøre løp, men arrangøren tar gjerne i mot mange flere – for både arrangør, bane og depot takler store løp på Finnskogbanen, regnet som en av landets råeste bilcrossbaner av mange.

ÅRETS BILCROSSHØYDEPUNKT: Trine Opsahl (NMK Aremark) har allerede meldt sin ankomst til det hun mener er årets bilcrosshøydepunkt: Finnskogfestivalen. Foto: Stian Ormestad.

Ordinær påmeldingsfrist er tirsdag 28. august, men nå går altså arrangøren ut og ber alle som tenker at de skal kjøre om å varsle det enda tidligere. Hvis ikke blir det ikke noe løp.

Mye bilkjøring for en rimelig penge

Finnskogfestivalen starter allerede fredag kveld 31. august med trening, og fortsetter med innledende omganger og finaler gjennom lørdag 1. september og søndag 2. september. Det blir også jumbo-finale, for de som har vært maks uheldig gjennom helga – men får en sjanse til.

– Her får du kjørt MYE bil for forholdsvis lav startavgift, melder arrangøren KNA Solør: – Åpen klasse 800 kroner, og junior 400. Nytt av året er at vi gir 50 kroner per startavgift til Kreftforeningen.

Det kjempes om napp i vandrepokalen i åpen-og dameklasse, det blir flotte heatseierpremier, og store pokaler til de beste i alle klasser.

Påmelding og mer info om løpet finner du på KNA Solørs nettside.

SÅ GLAD! Seier i Finnskogfestivalen rager høyt – for det er vanligvis lange startlister til storløpet. I år går påmeldingen litt tregere. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om Finnskogfestivalen i Bilcross.no-arkivet.