Veteranen er klar for Landsfinale på hjemmebane: – Dette blir helt rått!

HJEMMEFAVORITT: Veteranen May Brit Haugland (NMK Bø) på hjemmebane blir en hard nøtt å knekke for konkurrentene. Denne dama kjenner Rallebanen ut og inn! Foto: Stian Ormestad.

RALLEBANEN: Få har flere runder på årets Landsfinale-bane enn veteranen som kjører sin 25. bilcross-sesong. May Brit Haugland har over 40 seiere, og rundt halvparten av dem på Rallebanen.

Sjekk også: Hvem vinner Landsfinalen for damer 2018?

May Brit Haugland (NMK Bø) har kjørt bilcross halve livet, etter å ha debutert (i bilcross, altså) på den nå nedlagte Hovlandbanen i Larvil våren 1994. Nå har hun runda 50 år, og kjører sin 25. bilcross-sesong.

FRYKTER MEST: May Brit Haugland (NMK Bø) frykter sin egen datter Anette Haugland (NMK Bø) mest på banen. Foto: Stian Ormestad.

Hun starta med en andreplass i ei standard VW boble. Etter det har det blitt mange løp og en 40 seiere – flesteparten av dem hjemme på Rallebanen.

– Teknisk krevende bane, der sjåfør teller mer enn motor

– Men nå har jeg ikke vunnet på Rallebanen siden 2015, forteller May Brit til Bilcross.no. Det har kommet mange yngre, raske jenter til de siste årene – en av dem hennes egen datter Anette Haugland, som er konkurrentene May Brit frykter mest. 

– Ja, Anette er vel den jeg frykter mest – men også unner mest å vinne. For kjøre bil, det kan ho!

Selv er mamma May Brit med mest av alt for ha det gøy – som alltid i bilcross. – Ja, jeg er fornøyd så lenge jeg får fullført, så får det gå som det går.

Målet var å kjøre en antikk NSU, en hekkmotorisert småtass som var veldig vanlig å se på bilcrossbanene de par første tiårene. Men som så ofte i bilcross, slår ikke alltid plan A til. Da ble det plan B:

HAMSTRER POKALER: May Brit Haugland (NMK Bø) er en veteran i gamet. Her poserer hun foran store pokaler og en bitteliten Fiat 850 for rundt tjue år siden. Foto: Privat.

– Det blir Volvo langtak på Landsfinalen. Tida strakk ikke til for å få NSU-en ferdig, forteller May Brit. Hun tror forhjulstrekkere har en fordel på Rallebanen. – Gnager egner seg best, men det ble det ikke på meg denne gangen.

HERR OG FRU BILCROSS: May Brit Haugland (NMK Bø) sammen med mannen Tor Vidar Haugland (NMK Bø) i et bilcrossdepot på 1990-tallet. Foto: Privat.

Men: – Banen i Bø er en teknisk krevende bane, hvor det kommer mest an på sjåfør og ikke motor, mener May Brit.

– Landsfinalen blir skikkelig show!

Denne dama har kjørt fort med det meste av gamle biler, hun ramser kjapt opp: VW boble, Skoda 110 og 120, Fiat 850, Opel Manta, Ford Escort MK2, Ford Sierra, VW Golf, Volvo 340, Volvo PV, Opel Vectra, Mercedes 190E, Ford Mondeo, Peugeot 205, Saab 900 og Saab 99, og til sist Volvo 745.

Selv om May Brit for det meste har kjørt dameklasse, har hun også gitt gutta kamp i åpen klasse med flere pallplasseringer. May Brit kjørte også en rallycross-sesong med VW Golf.

Av 40 seiere, har rundt halvparten av dem kommet på Rallebanen. At det blir en ny seier til helga, det har hun lite trua på. Men at det blir skikkelig show, det vet hun:

– Det er helt rått!, sier May Brit, som så mange andre i bilcrossmiljøet trår til i kulissene utenom løp, helt siden sin første sesong i sporten.

Det var også May Brit som skrev Landsfinale-søknaden for NMK Bø.

Sjekk også: Hvem vinner Landsfinalen for damer 2018?

VOLVO 740: May Brit Haugland (NMK Bø) stiller i Landsfinalen for damer 2018 med samme skyss som hun kjørte A-finale i Smådølfestivalen 2018 med: En Volvo 740 langtak. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Denne dama vinner alt på årets Landsfinale-bane!

Her finner du påmelding, tilleggsregler og mer info om Landsfinalen for damer 2018.

RALLEBANEN: Slik så det ut i et bilcrossdepot på 1990-tallet. Bildet er fra Rallebanen. Foto: Privat.

Les mer om Landsfinalen for damer.

,