– Jeg skal kjøre bilcross når jeg blir stor, ja!!!

BARNAS SOMMERFESTIVAL: Emma Sofie Karlsson (9) synes det var gøy da det ble grønt lys og starten gikk – og da hun så målflagget rundt målsvingen. Foto: Stian Ormestad.

SOMMERFESTIVALEN: Emma har en storesøster som har prøvd å kjøre bilcross, og mamma og pappa hjelper til på løp. Om noen få år er hun stor nok til å prøve å kjøre bilcross selv – og det skal 9-åringen garantert gjøre!

Se Bilcross.no-bildene fra Sommerfestivalen 2018.

Sommerfestivalen på Brekka er mer enn bilcross, det er også «Barnas Sommerfestival»: Etter at det siste heatet er kjørt for dagen blir det sykkelrace for barna  -alle dager.

ACTION: Litt knall og fall – akkurat som i et vanlig bilcrossheat – ble det. Men heldigvis var pappa kjapt på plass. Foto: Stian Ormestad.

Det er startprosedyre etter akkurat samme mal som i alle bilcrossheatene, med startlys og det hele. Og før barna kan stille til start, har de vært gjennom både innsjekk og teknisk kontroll av både sykkel og hjelm.

Mye moro for unga

Det er selvfølgelig speaker under sykkelheatene, akkurat som alle andre heat og finaler i løpet av Sommerfestivalen. Barna har laget sine egne T-skjorter med startnummer på. Mange har skrevet sitt eget navn, teamnavn og klubb.

Emma Sofie Karlsson (9) hadde en flott og fargerik T-skjorte som hun gjerne viser frem. Det var gøy å lage den, men aller morsomst var da det grønne lyset ble tent og starten gikk. – Også da vi fikk se målflagget rundt målsvingen!

Etter racet er det is og premie til alle. På kvelden er det barnedisko. Fredag kommer en ansiktsmaler. I alle funksjonærpausene er det godteregn fra speakerbua og ned på startplata.

30 grader og strålende sol

FULL FART: Med flaggregler rundt banen ble barnas sykkelrace et skikkelig bilcrossheat på to hjul. Foto: Stian Ormestad.

Emma synes det er veldig moro å være på Sommerfestivalen. Når hun blir gammel nok, skal hun prøve å kjøre bilcross selv. – Søstra mi prøvde å kjøre litt, og mamma og pappa hjelper til på løp. Men jeg skal kjøre, ja!

IS OG PREMIE TIL ALLE: Timian Trevland Hansen (9) koser seg med is, og ikke minst medalje hengende rundt halsen. Foto: Stian Ormestad.

Sommerfestivalen fortsetter for de yngste med dans på barnedisko, godterijakt på startplata, og ikke minst sykkelrace resten av uka. Emma stiller til start også resten av uka, selv om det ble ganske varmt under hjelmen i rett over 30 grader og strålende sol.

– Vet du hva? Det er så varmt nå at jeg og vennene mine får lov til å sove ute på trampoline i natt!

Sykler til utlån

For de som skal på Sommerfestivalen, er det bare å ta med sykkelen til barna, oppfordrer Eli Engan, leder i NMK Aremark. 

Hvis ikke har klubben også noen sykler til utlån.

Les også: Sjekk alt som skjer under «Barnas Sommerfestival 2018»!

Resultater etter hver dag og mer info om løpet finner du hos arrangøren NMK Aremark.

GRØNT LYS! Sommerfestivalen er også «Barnas Sommerfestival» – med blant annet sykkelrace på slutten av hver dag. Foto: Stian Ormestad.

MÅL! Målflagget vaier for Emma Sofie Karlsson (9) som passerer målstreken med et stort glis! Foto: Stian Ormestad.

FIRE DAGER MED BILCROSS: Sommerfestivalen 2018 fortsetter gjennom torsdag, fredag og finaledagen lørdag. Foto: Stian Ormestad.

Se flere Bilcross.no-bilder fra Sommerfestivalen 2018.

Mimre? Les mer om Sommerfestivalen i Bilcross.no-arkivet!