Lasse Rud og Sindre Løland til topps – igjen!

HARD KAMP: Fjorårsvinneren Lasse Rud (NMK Gardermoen) måtte kjempe en hard kamp om en ny seier – her i starten på en fantastisk semifinale der kampen om A-finaleplassen til slutt sto mellom Lasse og Nikolay Rike Grønlund (NMK Konsmo). Foto: Stian Ormestad.

LANDSKAMP.NO: Resultatlistene fra Landskamp.no 2018 kan se ut som en blåkopi av fjorårets resultatlister.

Se bilder fra Landskamp.no 2018 – oppdatert!

Landskamp.no gikk 16 – 17. juni 2018 på Momarken bilbane i Mysen, med NMK Trøgstad som arrangør.

I forkant av løpet var fjorårsvinnerne store favoritter til en ny seier: Lasse Rud (NMK Gardermoen) i åpen klasse og Sindre Løland (NMK Konsmo) i juniorklassen.

Bare bensinfylling og litt hamring av bulker

TREDJE ANDREPLASSEN: Steffen Raaholdt (NMK Valdres) tok sin andre strake andreplass i Landskamp.no – og den tredje gjennom tidene. Den evige toer? Foto: Stian Ormestad.

Bare en har klart å vinne storløpet to år på rad før: Per Christensson (Fryksdalen MK) satte nordmennene på plass både i 2012 og 2013. I år ble den rekorden tangert av to nordmenn, for toppen av resultatlistene ser klin lik ut som i fjor.

– Herregud, det er helt sjukt, jubler Lasse Rud (NMK Gardermoen) etter seieren. Han innrømte før løpet at han merket presset, og presset var stort – aldri før har vi sett en større forhåndsfavoritt.

En alltid rolig Lasse Rud svarte opp med strålende kjøring med sin Opel Vectra – som vanlig. – Løpet gikk knirkefritt! Bare litt hamring av bulker og bensinfylling, forteller Lasse til Bilcross.no.

De fleste bulkene kom i en fantastisk semifinale, der det ble kamp inn til målstreken om A-finaleplassen med Nikolay Rike Grønlund (NMK Konsmo). Også i A-finalen måtte Lasse slåss seg til seier. – Ja, det ble tøffe fighter i semifinale og finalen, men det gikk!

SVENSK UTFORDRER: Per Christensson (Fryksdalen MK) har vunnet Landskamp.no to ganger før. I år heies han inn til en sterk tredjeplass. Foto: Stian Ormestad.

SVENSK SEIER I DAMEKLASSE: Gunnar «Speaker» Fridlund fikk en svensk seier å juble for i årets Landskamp.no. Foto: Stian Ormestad.

Lasse fikk med seg Steffen Raaholdt (NMK Valdres) på andreplass – akkurat som i fjor, og den tredje andreplassen til Steffen gjennom Landskamp-historien. Per Christensson (Fryksdalens MK) kjørte inn til tredjeplass, og ble beste svenske i åpen klasse, som så mange ganger før på norsk jord.

Vinner alle løp han kjører i år

Sindre Løland (NMK Konsmo) vant som førsteårsjunior i fjor, og vinner i år igjen. Han gleder seg allerede til neste år, som sisteårsjunior i Landskamp.no.

– Det er kult at både Lasse og jeg vinner andre året på rad, i hver vår klasse! Vi blir vel startnummer 1 og 201 til neste år også da? Hvert fall utrolig moro med billøp, sier sørlendingen som har vunnet alle tre bilcrossløpene han har kjørt i år.

At det gikk veien i år igjen i Landskamp.no, beskriver han slik:

– Det er bare helt rått! Løpet gikk knirkefritt for min del, kom direkte til A-finale med fire av fire mulige heatseiere. Alt vi måtte gjøre var å justere litt forstilling på VW Golfen, sier Sindre til Bilcross.no med et stort smil.

Sindre fikk med seg klubbkompis Per Magne Svardal (NMK Konsmo) og Emil Sivesind (NMK Gjøvik) på juniorpallen.

Svensk seier i dameklassen

I dameklassen ble det svensk seier i år med Emelie Olsson (Finnskoga MK) til topps med Saab 99, foran mor og datter Frances Lingjærde (NMK Aremark) og Trine Opsahl (NMK Aremark).

Her finner du komplette resultatlister fra Landskamp.no 2018.

Se flere bilder fra Landskamp.no 2018 – oppdatert!

Sjekk liveresultater fra Landskamp.no 2018 her!

Les mer om Landskamp.no i bilcross-arkivet.