Fjorårsvinneren er i rute foran Eliteracet 2018 – drømmen er å gjøre dette på konkurrentene igjen!

CHAMPISSPRUT: Her er det Kristine Rønne (NMK Gardemoen) som får smake champis av fjorårsvinneren i Eliteracet, Mari Hoel (NMK Gjøvik). Liz Wessel (NMK Drammen) klatret også opp på pallen. Alle tre stiller til start også i år! Foto: Stian Ormestad.

ELITERACET: I skrivende stund har Bilcross.no-leserne mest trua på at tittelforsvarer Mari Hoel klarer mesterstykket å vinne Eliteracet igjen. Det skulle ikke forundre oss, for progresjonen denne jenta har vist bak rattet er helt utrolig!

Stem på din favoritt (og sjekk stillingen) i Eliteracet 2018 her!

Eliteracet går lørdag 19. mai 2018 på Bjorli motorsenter, og dette blir det andre året med storløpet som ble en suksess allerede fra sitt første år. Mari Hoel (NMK Gjøvik) vant dameklassen i fjor, og stiller til start som tittelforsvarer i årets oppgjør.

A-FINALESTARTEN: Mari Hoel (NMK Gjøvik) ledet fra start til mål i fjorårets A-finale for damene. Foto: Stian Ormestad.

På papiret er alle favoritter, for alle deltakerne her er invitert etter en topp-plassering i et eller flere storløp i fjorårssesongen.

Legger lista på en A-finale

Men aller størst favoritt blant alle favorittene: 20-åringen Mari Hoel. Selv tar hun det med tilsynelatende knusende ro. Bilen er testet og funnet i orden, så godfølelsen er på plass for både bil og sjåfør i NMK Gjøvik-teamet. Men man vet aldri i bilcross – det er en del av gamet.

– Nytt løp og nye muligheter, det er alltid spennende, sier Mari til Bilcross.no. – Bilen gikk greit på trening, så vi får håpe den holder tre omganger og kanskje finale i morgen.

Favorittstempelet plager henne ikke: – Alle kan være favoritt på papiret, men alt kan jo skje når starten går. Om bilen holder, og jeg har nok poeng, så håper jeg på en A-finale – det er der jeg legger lista, forteller Mari.

Heller et «moderat tempo» i starten

LIKE BLID! Her har det endt med et smell og en kranglete forstilling satte en stopper for videre deltakelse i Vårløpet på Gardermoen for fire år siden. Mari Hoel (NMK Gjøvik) var like blid! Foto: Stian Ormestad.

For noen år siden var en A-finale bare en våt drøm. Nå er drømmen å kunne dynke konkurrentene med champis fra toppen av pallen – som i fjor. Progresjonen denne jenta har vist bak rattet er bare til å ta av seg hatten for.

FULL FART: Det går unna når Mari Hoel (NMK Gjøvik) ratter små Opel-gnagere! Foto: Stian Ormestad.

– Første gang vi prates, det var vel på Gardermoen for fire – fem år siden, det?

– Ja, det var vel en smell i startsvingen der, da jeg kikka rett i kameralinsa til Bilcross.no når jeg var ferdig med å snurre!, sier Mari og ler.

Det er i år fem år siden Mari startet med junior trening. Det gikk ikke spesielt fort, kan man vel trygt si. En sort Ford Sierra ble sjelden veldig sliten av et heller moderat tempo, men likevel: Kontrollert og fin kjøring. Et trent øye kunne nok se at noe stort var på gang? Alle har jo startet et sted.

–  Jeg begynte med en Ford Sierra i junior trening og denne ble med inn i juniorklassen. Jeg kjørte stort sett bakhjulstrekkere i ett par år, til siste året i junior. Da prøvde jeg en forjulstrekker på hjemmebanen Krabyskogen – og det løpet vant jeg plutselig!

Det var hennes første løp med forhjulstrekker, men langt ifra det siste. For nå er det små Opel-gnagere stort sett hvert eneste løp. Det er pappa og bror som skrur, og det er hun evig takknemlig for. Hun kvitterer for arbeidet med flotte bilcrossturer rundt i Norges land og topp-plasseringer på løpende bånd.

Eksplosjon av adrenalin!

For nå er Mari en favoritt, overalt hun melder seg på. – Ja, farta har nok kommet seg, sier den blide NMK Gjøvik-jenta til Bilcross.no. Hun gir mye av æren for det også til pappa og bror. – De er med og skrur, men også mye med på treninger og løp.

STORLØP PÅ REKTORTID: Eliteracet er et av de største høydepunktene i løpet av bilcross-sesongen. Årets dato er 19. mai. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg har trent på litt forskjellige teknikker, og blitt tryggere på hva som funker og ikke funker bak rattet. Da går det går fortere, rett og slett!

TITTELFORSVARER: I åpen klasse er Jørn R. Grinden (NMK Elverum) tittelforsvarer. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross er uansett artig, mener Mari – både da det gikk i mer moderat tempo i starten, og nå som det går så det suser etter fem år i sporten. Hele veien er det om å gjøre å pushe seg selv maks, så mye du bare tør:

– Det er så mye adrenalin før start, og en eksplosjon under løpet. Også er det en skikkelig god følelse når du har kjørt bra. Miljøet er også helt topp! Det er veldig gøy å bli kjent med nye folk hele tiden, og alle hjelper alle.

Revansjesugne damer i fleng

– Alle konkurrentene frykter Mari, men hvem av konkurrentene frykter favoritten mest?

– Det er mange! Men jeg regner med at spesielt de som var på pallen sammen med meg i fjor, Liz Wessel (NMK Drammen) og Kristine Rønne (NMK Gardermoen), er revansjesugne. Det var tett i fjor!

Ellers er nok også resten av A-finalen i fjor det samme, antar Mari.

– Moro skal det bli, uansett!

Hundre hester for lite?

ELITERACE-ILDSJEL: Flest Bilcross.no-lesere har trua på Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal). Selv har han ikke trua – men det blir en fin helg på Bjorli uansett! Foto: Stian Ormestad.

Tar vi en kikk på de andre klassene, er det hjemmefavoritt Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal) som har sanket flest stemmer i åpen klasse. Ikke bare er han mister Eliteracet himself som kom med ideen til storløpet i sin tid, men Bilcross.no-leserne mener han skal vinne hele løpet også:

JUNIOR-FAVORITT: Ole-Henry Steinsholt (NMK Grenland) er favoritt i juniorklassen i skrivende stund. Foto: Stian Ormestad.

– Det er planen det, ja, sier Anders til Bilcross.no, med en liten latter. – Neida, jeg har hundre hester for lite, kombinert med totalt fraværende kjøretrening, så det har jeg lite tro på. Men jeg skal ikke slippe gassen av den grunn! Og det er uansett moro at folk har trua!

Tittelforsvarer fra i fjor i åpen klasse, Jørn Grinden (NMK Elverum), stiller også til start i år. Avstemningen over favoritter finner du her. Du kan stemme på inntil tre favoritter i hver klasse.

I juniorklassen er det veldig jevnt i avstemningen, akkurat som det blir på banen. Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) leder avstemningen med kun tre stemmer i skrivende stund.

Første start går på Bjorli motorsenter lørdag morgen klokka 09.00. Det blir en bilcrossfest av dimensjoner!

Stem på din favoritt (og sjekk stillingen) i Eliteracet 2018 her!

Mimre? Her finner du alt om Eliteracet 2017!

 

,