Runder hundre gamlinger i tidenes første Landsfinale for veteraner

ALLTID MED I TOPPEN: Jan Sverre Solheim (NMK Hurum Røyken) kjørte A-finale i hans første løp for sesongen – i åpen klasse. Det var på Basserudåsen siste helga i april. 52-åringen har kjørt Opeler med bakhjulstrekk i 15 år, og kjenner disse bilene ut og inn. En av storfavorittene i tidenes første Landsfinale for veteraner? Foto: Stian Ormestad.

LANDSFINALE FOR VETERANER 2018: NMK Elverum arrangerer rullator-rally lørdag 12. mai, når tidenes første Landsfinale for veteraner går av stabelen.

Les også: Nå blir det Landsfinale for veteraner!

Lørdag 12. mai 2018 går tidenes første Landsfinale for veteraner av stabelen på Starmoen motorbane, med NMK Elverum som arrangør. En uke før løpet runder startlisten straks hundre navn!

HJEMMEFAVORITT: Jan Lillegrend (NMK Elverum) kjørte fort med forhjulstrekk lenge før alle andre gikk over til spinn på forhjulene. Foto: Stian Ormestad.

Stor interesse

Startnummer 100 har ringreven i VW boble Marlow Hjørnerud (NAF motorsport Øvre Østfold) fått – og helt glemt da han meldte seg på av gammel vane med NAF-klubben at de er ute av motorsporten.

Det er noen hull i listen over ham, så snaut 100 navn står oppført nå. Påmeldingsfristen er ute, men etteranmelding kan gjøres frem til tirsdag 8. mai.

Det er mange aldrende kanoner på startlistene. For eksempel gnager-legenden Jan Lillegrend (NMK Elverum) som får tidenes første Veteran-Landsfinale på hjemmebane. Det er mange navn som har nostalgiske vibber på startlisten. 

Vi finner en hel haug med kjente etternavn, som i dag har barn (og til og med barnebarn) som bærer bilcrossnavnet videre:

Rune Skustad (NMK Elverum), Tom Rune Sannerhaugen (NMK Elverum), Kjetil Hårberg (NMK Verdal Levanger), Svenn N. Furuseth (NMK Aurskog Høland), Borgar Hobæk (NMK Larvik) og Lars A. Sletten (NMK Tønsberg), med mange flere.

Herjer i toppen i vanlige løp – i åpen klasse

Det blir mulig å riste løs litt rattrust med fri trening fredagskvelden før løpet, som starter klokka 09.00 på lørdagsmorgen.

A-FINALE I SESONGENS FØRSTE LØP: Trond Rødengen (NMK Sande) kjørte A-finale i 1. runde i Bilcross.no-cup siste helga i april. En perfekt oppladning til Landsfinalen for veteraner to helger senere. Foto: Stian Ormestad.

Nå skal det sier at det blir kanskje få rullatorer å se, for aldersgrensen er ikke mer enn 50 år og eldre – det vil si alle som er født i 1968 eller tidligere. Det er jo bare ungdommen!

INGEN SINKE: Åge Hansen (NMK Aremark) sanker fortsatt digre pokaler og gode klemmer når han kjører bilcrossløp – også i åpen klasse. Foto: Stian Ormestad.

Og vi som følger litt med på bilcross, vet at mange i den alderskategorien er med og herjer i toppen på vanlige løp – i åpen klasse.

Som for eksempel Åge Hansen (NMK Aremark), Totto Höök (Kolsva MS), Jan Sverre Solheim (NMK Hurum Røyken), Terje Hoff (NMK Gardermoen), Vidar Øynebråten (NMK Gol), Trond Rødengen (NMK Sande) og Kjetil Solli (NMK Modum Sigdal), med flere.

Men nå skal altså «gamlingene» få gjøre opp seg i mellom om en Landsfinale for veteraner – et uoffisielt NM.

Sjekk arrangøren NMK Elverums nettside for påmelding og mer info om løpet!

Jan Lillegrend (NMK Elverum) er stor hjemmefavoritt:

Les også: Nå blir det Landsfinale for veteraner!

,