Denne vinnerbilen er inne i sin 30. bilcross-sesong!

GODT BRUKT: VW-veteranen runder i år 50 år, og 30 av dem har bobla gått i bilcross. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO-CUP 2018: Da Henning Maribo kom til verden, hadde bobla han vant med sist helg gått 10 bilcross-sesonger allerede.

Se alle bildene fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2018 – oppdatert!

Siste helga i april gikk det tradisjonsrike Vårløpet på Basserudåsen, NMK Kongsberg, av stabelen. Det ble delt ut Landsfinale-billetter, invitasjon til Eliteracet, og poeng og pengepremier i Bilcross.no-cup 2018.

KAN RATTE BOBLE: Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal). Foto: Stian Ormestad.

Unggutt i en ekte bilcross-veteran

Helt til topps gikk 20-åringen Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) i VW boble. Ikke en strøken boble, men et heller velbrukt eksemplar. Bobla ble bygd til bilcross i 1988/1989, og da ble det også første gang løst vognlisens på bilen.

Det skulle vise seg at bilen skulle få et evig liv som racerbil. Den er nå med i sin 30. bilcross-sesong. Hvem skulle trodd da nybilen rullet ut av fabrikken i 1968, at akkurat denne bobla skulle være en vinnerbil – 50 år etter?

Henning ratter boble som en gud. Svært få kjører like fort som han med den litt ukurante redskapen, i konkurranse med langt mer morderne bilcrossbiler av i dag. Vi snakker tross alt om en overtrimma hekkmotorisert doning, ikke det letteste å manøvrere rundt en bilcrossbane.

UBESEIRET: Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) sto alene igjen som ubeseiret etter fem omganger og finaler. Foto: Stian Ormestad.

Henning beholdt bilen, etter en budrunde der veteranbilen var svært så populær. Bobla har vært i familiens eie i fire år, og ingenting tyder på annet enn at bilen har mange gode år foran seg fortsatt, tross 30 sesonger på bilcrossbanen:

SPEAKERS PRIS: NMK Kongsberg arrangerte et bilcrossløp til 20 i stil! Speakers pris gikk til arrangørstaben og Jarle Løver som hadde full kontroll på startplata. Foto: Stian Ormestad.

– Nylig innkjørt, mener Henning.

Mye å revansjere etter rulling på taket i fjor

Nå ser han frem mot 2. runde i Bilcross.no-cup på Sigdal motorsenter: – Jeg har mye å revansjere, forteller Henning til Bilcross.no.

Det er fort gjort å rulle rundt på taket med boble – noe Henning har gjort flere ganger, deriblant på Sigdal i fjor. Det har han ikke tenkt å gjenta i år. Målet er å holde seg på hjulene og sanke enda flere poeng i Bilcross.no-cupen.

Og til slutt kjøres 3. runde og finaleløpet i Bilcross.no-cup til Konsmo motorbane. – Jeg har alltid hatt lyst til å prøve Konsmo, men har aldri kjørt der før. Så det kan bli en fin anledning!, sier Henning Maribo til Bilcross.no.

Videre i åpen klasse sanket følgende flest poeng i 1. runde av Bilcross.no-cup på Basserudåsen: Andremann Tommy Nyhus Ekelund (NMK Bø), og tredjemann – og nok en rask unggutt i VW boble – Håvard Øynebråten (NMK Gol), som kjørte seg opp fra B-finalen og helt opp på pallen tilslutt.

Stillingen videre etter 1. runde i Bilcross.no-cup 2018 finner du her – åpen klasse.

Fradømt junior-seieren

HALV RUNDE LEDELSE: Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) fikk en fantastisk ledelse etter en dramatisk start. Men så bestemte dommerne seg for å gi Simen skylda for dramatikken. Foto: Stian Ormestad.

A-finalen i juniorklassen ble en omdiskutert affære. Starten gikk, og alle bortsett fra en braket sammen i en eneste stor haug med bilcrossbiler.

Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) i Volvo 245 gikk klar av dramatikken og fikk kjapt en halv runde ledelse, mens resten prøvde å rive seg løs fra hverandre.

SEIER: Johnny Hansen (NMK Sande) leder juniorklassen i Bilcross.no-cup 2018. Foto: Stian Ormestad.

Men så kom svartflagget ut, og det ble servert til Simen – som skjønte lite, i likhet med de aller fleste andre på Basserudåsen. Var det en som ikke hadde skyld i at fem av seks biler fikk helt feil retning inn i første sving, så var det vel Simen?

– Ja, jeg tenker at det var ufortjent at jeg skulle få svart, forteller Simen til Bilcross.no. – Jeg merka ikke at jeg var innat noen, så jeg skjønte ingenting da jeg fikk flagget. Jeg trodde jeg var foran alle de andre da jeg la meg over, og all film, bilder og alle som har sett det forteller det samme.

– Men det hjelper jo lite, sier Simen som kjørte inn i parc ferme – helt etter boka – etter å ha fått svartflagget.

NMK Modum Sigdal-junioren får neste runde på hjemmebane, og der vil han være en stor favoritt til seier. – Jeg håper på det, men vi får se om bilen jeg skal bruke der blir bra nok!

JUNIORPALLEN: Johnny Hansen (NMK Sande) på topp, med Christoffer G. Torgersen (NMK Sande) og Thea Martinsen (NMK Drammen) på hver flanke. Foto: Stian Ormestad.

Dobbelt NMK Sande

Johnny Hansen (NMK Sande) tok over ledelsen, og vant med noen få centimeter ned til klubbkamerat Christoffer G. Torgersen (NMK Sande) – som var den eneste med full pott før finaler. Thea Martinsen (NMK Drammen) tok den siste pallplassen.

INGEN SUKSESS: Fjorårsvinneren av cupen, Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal), fikk ikke med seg ett eneste poeng fra 1. runde i årets Bilcross.no-cup. Foto: Stian Ormestad.

Videre dro følgende med seg godt med poeng i 1. runde av Bilcross.no-cup: Sander Tobiasen (NMK Kongsberg), Joachim Grønvold (NMK Sande) og uheldige Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal).

Stillingen videre etter 1. runde i Bilcross.no-cup 2018 finner du her – juniorklasse.

Tilbake på toppen

Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) i Saab er best når det gjelder i dameklassen, og er med det tilbake på toppen i Bilcross.no-cup – akkurat som for tre år siden, da hun vant det første året med Bilcross.no-cup tilbake i 2015.

Det blir en hard kamp for å holde på ledelsen – men Randi lover å kjempe, svært lysten på en ny totalseier i cupen. Så lysten at bryllupet hun er invitert til i Sankthanshelga må vike for 2. runde i Bilcross.no-cup på Sigdal.

– Nå må det prioriteres!, sier Randi til Bilcross.no og ler.

SPENT STEMNING FØR A-FINALEN: Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) har mye å forsvare i Bilcross.no-cup-sammenheng. Tre år etter at hun vant cupen, er hun på topp igjen etter årets 1. runde på Basserudåsen. Foto: Stian Ormestad.

Videre har følgende et svært godt utgangspunkt for den videre cupen: Anette Haugland (NMK Bø) på andreplass og Liz Wessel (NMK Drammen) på tredje. Kariann Mobæk (NMK Bø) skal heller ikke avskrives med en sterk fjerdeplass i 1. runde.

SEIERSGLIS: Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) vinner 1. runde i Bilcross.no-cup 2018. Foto: Stian Ormestad.

I dameklassen ble det også bulking ut av startplata, som gikk utover lørdagens suverene Monica Solbakken (NMK Drammen) som avsluttet søndagen med en kjedelig smell. Hun endte på femteplass, og dro med seg godt med poeng i cupen til trøst.

Stillingen videre etter 1. runde i Bilcross.no-cup 2018 finner du her – dameklasse.

Flere poeng og pengepremier å kjempe om!

Bilcross.no-cup 2018 fortsetter på Sigdal motorsenter 23 – 24. juni. Sjekk NMK Modum Sigdals nettsider når påmeldingen åpner etter planen rundt 20. mai.

Finalen går på Konsmo motorbane 8 – 9. september i regi av NMK Konsmo. Her er det pengepremier å sanke, både i cuprundene og cupen totalt.

Se all galskapen fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2018.