Dette er Årets bilcrossnavn 2018: – Helt rart, egentlig!

SEIER! Christian Hobæk (NMK Larvik) har vunnet mye – nå har han også vunnet avstemningen over Årets bilcrossnavn 2018. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS BILCROSSNAVN: Av nesten 6.000 stemmer har Christian Hobæk (NMK Larvik) fått flest – og er med det tidenes første vinner av Årets bilcrossnavn!

En fantastisk samling av flotte folk – som har det til felles at de har utmerket seg i bilcross, enten det er på eller utenfor banen – ble presentert på Bilcross.no på nyåret. Avstemningen løp fram til vi vippet kalenderen over til 1. februar.

ALLSIDIG: Christian Hobæk (NMK Larvik) har i sin korte karriere kjørt det meste av biler – med spinn foran og bak, og motor foran og bak. Her vinner junioren Sølvcrossen i sin første bilcross-sesong – med VW boble. Foto: Stian Ormestad.

34 knallsterke kandidater

Det har ikke vært lett å velge seg ut en favoritt, for her var det 34 knallsterke kandidater som har byttet på å lede avstemningen – alle foreslått av Bilcross.no-lesere.

Men tilslutt trakk 17-åringen Christian Hobæk (NMK Larvik) det lengste strået. Da må jo Bilcross.no spørre det faste spørsmålet:

– Hva føler du nå?

– Det er helt rart egentlig. Jeg er veldig takknemlig for alle som har stemt på meg, og jeg vil takke alle sammen så utrolig mye! Dette gir en stooor motivasjon til årets sesong!, sier en jublende glad junior-bilcrosser – som har litt av en 2018-sesong foran seg:

Hjemmefavoritt i årets Juniorlandsfinale

I år kommer Juniorlandsfinalen til hans nærmeste bane, Grenland motorsportsenter. Den kan regnes som hjemmebane for Larvik-gutten.

– Det blir helt sykt tøft, mener Christian med rette. I hans Grand Finale i juniorklassen håper han å tangere fjorårsresultatet – da ble det en sterk andreplass.

Drømmen er ett hakk opp på pallen og vinne, men i bilcross kan alt skje – det eneste vi vet med sikkerhet, er at Christian er blant storfavorittene før start.

FAVORITT: Christian Hobæk (NMK Larvik) har bare topp-resultater fra Juniorlandsfinalen – i fjor ble det andreplass med en VW Golf. I år kommer Juniorlandsfinalen til hans hjemmebane. Foto: Stian Ormestad.

Allerede i sin første Juniorlandsfinale ble Christian lagt merke til. Han ble den beste førsteårsjunioren med god margin, med en B-finale.  Etter det har flere og flere fått øynene opp for denne raske karen, som både er dyktig og allsidig bak rattet og en trivelig type utenfor banen.

AVSLUTTET SESONGEN MED SEIER: Absolutt siste krampetrekning i fjorårssesongen – 3-timersløp på Grenland – endte med seier til Christian Hobæk (NMK Larvik), Marte Marthinsen (NMK Larvik) og Lina Maria Holt (NMK Larvik). Foto: Stian Ormestad.

Bilcross.no reiser på garasjebesøk i Larvik

Selv synes Christian at det er ganske utrolig at så mange har lagt merke til ham – og stemt han frem til Årets bilcrossnavn.

– Det er skikkelig rått, og jeg er veldig takknemlig for alle som har lagt merke til meg, og jeg vil takke alle som har hjulpet meg frem i sporten. Tusen takk, alle sammen!

Premien er heder og ære, og en større reportasje kommer her på Bilcross.no om Årets bilcrossnavn.

Et garasjebesøk i Larvik er allerede avtalt, men Christian er en travel ungdom så det må vente til han er hjemme i vinterferien for å skru.

Christian går på videregående skole i Arendal, anleggslinjen på Sam Eyde. Fritiden går med til bilcross, for det aller, aller meste. For bilcross er lidenskapen foran alt annet, som for så mange, mange andre også.

Gratulerer, Christian Hobæk!

LANDSFINALE-DEBUT: Her kommer Christian Hobæk (NMK Larvik) på inner’n i første sving av B-finalen i hans Landsfinale-debut for tre år siden. Da kjørte han Opel Corsa. Foto: Stian Ormestad.

Dette er resultatet av avstemningen:

 1. Christian Hobæk (NMK Larvik) (17%)
 2. Silje Gjenga Lund (NMK Hamar) (14%)
 3. Ove Gravdal (NMK Egersund) (10%)
 4. Thea Martinsen (NMK Drammen) (9%)
 5. Vilde Stokke (NMK Melhus) (7%)
 6. Marte Marthinsen (NMK Larvik) (5%)
 7. Arne Særnmo (NMK Engerdal) (4%)
 8. Erik Thunem, speaker (4%)
 9. Sindre Løland (NMK Konsmo) (4%)
 10. Guttorm Lindefjell (NMK Kvinesdal) (3%)
 11. Stian Hoel (NMK Gjøvik) (3%)
 12. Mats Åsheim (NMK Trysil) (3%)
 13. Linn Kristin Sundet (NMK Kongsberg) (3%)
 14. Petter Leirhol (NMK Valdres) (2%)
 15. Martin A. Borten Jr. (NMK Melhus) (2%)
 16. Lasse Rud (NMK Gardermoen) (2%)
 17. Elise Freim Myrberg (NMK Hamar) (2%)
 18. Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal) (2%)
 19. Helene Rustberggard (NMK Gol) (2%)
 20. Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal) (2%)
 21. Tommy Kristiansen (NMK Hønefoss) (2%)
 22. Even Frøshaug (NMK Trøgstad) (1%)
 23. Monica Solbakken (NMK Drammen) (1%)
 24. Joakim Skalstad (NMK Kongsberg) (1%)
 25. Ken Roger Tandberg (NMK Gardermoen) (1%)
 26. Kristine Rønne (NMK Gardermoen) (1%)
 27. Torbjørn Vestby (NMK Aremark) (1%)
 28. Torfinn Heller (KNA Indre Ytre Østfold) (1%)
 29. Per Arne Ralle (NMK Bø) (1%)
 30. Frances Lingjærde (NMK Aremark) (1%)
 31. Ole Semb Lunde (NMK Bø) (1%)
 32. Kristoffer Gutu Holt (NMK Tønsberg) (1%)
 33. Magnus Simonsen (NMK Kvinesdal) (1%)
 34. Åge Hansen (NMK Aremark) (1%)

5.033 Bilcross.no-lesere har stemt, og det er avgitt nesten 6.000 stemmer.

Les mer om Årets bilcrossnavn.