Lyngås-leder: – Nå kan dem angre, dissa naboene!

GODTERIDRYSS: Det aller siste bilcrosløpet på Lyngåsbanen for fem år siden var vemodig, men NMK Drammen ved Steinar Engebretsen valgte heller å feire fire tiår med motorsport-moro. Her lager han et godteriregn til barna på som har samla seg på startplaten. Foto: Stian Ormestad.

KLUBBDRIFT: Naboene protesterte og protesterte, og Lyngåsbanen ble til slutt lagt ned. Motorsportanlegg ble til avfallsmottak, som nå kan ta i mot farlig og smittefarlig avfall.

Se bildene fra Høstvelta 2013 – siste bilcrossløp på Lyngåsbanen

Det er lokalavisa Lierposten (bak betalingsmur) som melder om Fylkesmannens nylige godkjenning til å ta i mot 90.000 tonn avfall årlig, derav også farlig og smittefarlig avfall.

Naobene, som klaget på Lyngåsbanen, klager igjen:

– Ikke i min villeste fantasi trodde jeg tillatelse ville bli gitt, forteller en nabo. Ledelsen i gjenvinningsbedriften kjenner seg ikke igjen i naboenes dystre spådommer om «kalkulerte utslipp».

KLAGER – IGJEN: Naboene klaget på Lyngåsbanen, nå klager de på det som kom etter at banen ble lagt ned. Faksimile: Lierposten.

Det er ikke til å unngå at Lyngås-fansen godter seg i Facebook-gruppa Lyngås motorbane.

– Blir nesten rørt jeg, er det en som skriver. – Riv hele driten og bygg opp igjen banen, skriver en annen.

Det var kanskje ikke så ille å ha et motorsportanlegg der, likevel?, spør en retorisk.

– Nå kan dem angre!

– Måtte rottene formere seg kraftig på Lyngås!

– Må ikke glemme at det var de som ville ha rotter og giftstoffer istedenfor litt lyd tre – fire ganger i året!

SISTE A-FINALEN: Disse seks bilene ble sluppet ut i historiens siste bilcrossfinale på Lyngsåsbanen høsten 2013. Foto: Stian Ormestad.

– Nå kan dem angre, dissa naboene, skriver tidligere NMK Drammen-leder Steinar Engebretsen.

TRIST SYN: Slik så Lyngåsbanen ut etter at NMK Drammen hadde pakket sammen og forlatt den historiske motorsportgrunnen på nyåret 2014. Siste løp på banen gikk høsten 2013 – fem år siden i år. Foto: Privat.

Da Lyngåsbanen ble lagt ned, valgte han og resten av klubben å feire 40 år med motorsport-moro på banen, heller enn å henge med nebbet:

Det ble det godteriregn for barna i pausene, og et stort startfelt fikk lov å herje fra seg en siste gang på Lyngåsbanen. Det er i år fem år siden.

40 år med massevis av motorsporthistorie

Lyngås-gruppa på Facebook har rett over 1.000 motorsportinteresserte, som alle har et hjerte for banen og den spennende historien rundt den.

Her deles bilder, video og gode historier. Rett og slett god, gammel mimring.

Lyngåsbanen var kanskje områdets sterkeste merkevare, som dro titusenvis av publikummere til Lier gjennom 40 år med bilsport av beste merke – alt fra internasjonale rallycrossløp til nasjonale bilcrossløp.

I 2013 var det ubønnhørlig over for Lyngåsbanen, og i dag driver et svensk milliardkonsern Stena Recycling en gjenvinningsbedrift på det samme området.

Les også: Alle barndommens bilcrossbaner som forsvant

Se bildene fra Høstvelta 2013 – siste bilcrossløp på Lyngåsbanen

, ,