Bilcross i beste sendetid: Asylsøker Grand Prix!

ASYLSØKER GRAND PRIX: Dette er garantert løpet med best internasjonale deltakelse gjennom bilcross-historien. SE VIDEO OVER!

Se flere bilder fra Asylsøker Grand Prix!

Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen har vist frem bilcross i beste sendetid før, og skal gjøre det igjen.

Denne høsten er de tilbake på NRK i beste sendetid, med «Handlingens menn» på lørdagskveldene. Premiere er lørdag 11. november 2017.

TV-INNSPILLING: Ronny Kristoffersen både bak og foran kamera. Foto: Stian Ormestad.

Hva er det menn savner mest? Bilen, selvfølgelig!

Et av innslagene du kan glede deg til, er Asylsøker Grand Prix: Innspillingen var lagt til Eriksplassen motorbane lørdag 1. oktober i fjor, samme dag som NMK Hønefoss kjørte sitt klubbløp.

Hva er det mange menn savner mest, der de sitter sammensunket og motløse på køyesenga rundt om på alle landets flyktningmottak?, spør Nils og Ronny:

– Familie? Saueflokken sin? Mammas fallafler? Nei, selvfølgelig ikke! De savner vogna hjemme – BILEN – selve symbolet på det å være mann. Nå sitter de med henda i fanget på en mottak nær deg, og drømmer om tett trafikk, lengste vei fra A til B til lyden av en plaget, rykende bensinmotor med fire høl i potta.

– Derfor «ASYLSØKER GRAND PRIX»!

– Jeg liker go fast!

Nils og Ronny saumfarte landets asylmottak og fant frem til et internasjonalt team av racerbilsjåfører. Det ble litt av et show!

INTERNASJONAL DELTAKELSE: Vi kommer neppe til å se et bilcrossløp med så mange nasjoner representert igjen? Foto: Stian Ormestad.

Bilcross.no-intervjuene gikk på et ukjent antall språk. I praten med Shahin Mahmodi fra Kurdistan gikk det i norsk, engelsk, arabisk og kurdisk med oversettelser hit og dit, via en haug med tolker som meldte seg fra alle kanter.

VINNER: Shahin Mahmodi fra Kurdistan vinner Asylsøker Grand Prix. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg liker go fast!, forteller Shahin til Bilcross.no. – Hver dag i Kurdistan kjørte vi fort, forklarer han med gestikulering og legger kroppen ut i breisladd. Og jaggu kjørte ikke kurderen inn til Asylsøker Grand Prix-seier, men det etter en helt elendig start – se det i videoen øverst i saken!

Massevis av asylsøkere og flått – men det gikk bra…

Nils og Ronny forteller at de vil vise at verden ikke er så forferdelig skummel. Og hva er mest skummelt av alt, for oss nordmenn?

Det kan noen ganger virke, i mediabildet og i kommentarfelt på nettaviser og på Facebook, som det er asylsøkere. Og flått. Begge deler var det mye av i den hønefoske skoger da Nils og Ronny spilte inn scener til sitt lørdagsprogram. 

Og det gikk veldig fint, det. Det var rett og slett veldig show – så da er det bare å glede seg til Nils og Ronny nok en gang viser frem bilcross i beste sendetid.

– Det er likt for alle, enten du er fra Norge eller hvor som helst – vi liker å herje med bil!

KULTURELL UTVEKSLING: I depotet ble det både skrudd og røket vannpipe. Foto: Stian Ormestad.

LIKER Å SLADDE: Shahin Mahmodi fra Kurdistan i godt driv. Han bommet på starten, men tar igjen hele feltet! Foto: Stian Ormestad.

HEIA! Kanskje ikke det største bilcrosspublikummet, men veldig engasjert! Foto: Stian Ormestad.

SISTE PEP-TALK: Somalias representant får et siste råd fra en langt mer erfaren bilcrosser. Foto: Stian Ormestad.

 

BILCROSS I BESTE SENDETID: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen har vist frem bilcross i beste sendetid før, og skal gjøre det igjen. Denne høsten er de tilbake på NRK «Handlingens menn» på lørdagskveldene. Foto: Stian Ormestad.

HANDLINGENS MENN: Asylsøker Grand Prix blir bare noe av det du kan se i løpet av høstens Handlingens menn-sesong. Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra Asylsøker Grand Prix!

, ,