Tre nye til topps i Bilcross.no-cup: Amund Lund Reistad, Magnus Simonsen og Ida Marie Eriksen

BILCROSS.NO-CUP: Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal), Magnus Simonsen (NMK Kvinesdal) og Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) tok alle sin første seier i Bilcross.no-cup.

Se bilder fra finaleløpet i Bilcross.no-cup 2017 – oppdatert!

Sjekk topp-ti i Bilcross.no-cup 2017 – alle klasser!

Alt skulle avgjøres på Grenland motorsportsenter helgen 7 – 8. oktober i den tredje og siste runden i Bilcross.no-cup 2017:

Mest spenning knyttet det seg til juniorklassen, siden Juniorlandsfinalen 2018 går på denne banen. Et lite, men hardt startfelt i juniorklassen benyttet seg av muligheten til å teste traseen.

JUNIORKAMP: Per Magne Svardal (NMK Konsmo) foran Magnus Simensen (NMK Kvinesdal) i finaleløpet – men i cupen ble sammenlagt resultatet omvendt. Foto: Stian Ormestad.

Krevende bane, der man må satse!

Per Magne Svardal (NMK Konsmo) var suveren med fem strake heatseiere og seier i A-finalen – det betyr et digert favorittstempel foran neste års Landsfinale på samme arena:

FAVORITT FORAN JUNIORLANDSFINALEN: Per Magne Svardal (NMK Konsmo) kjører fort på Grenland. Foto: Linda Flåteteigen.

– Banen er tøff! Den er krevende, så det er en fordel å være villig til å satse litt! Det eneste er at den var litt trang, mener Per Magne, – spesielt i første sving.

Grenland motorsportsenter har huset nasjonale og internasjonale mesterskap i rallycross, og når det kjøres bilcross senkes farten med noen sjikaner. Per Magnes råd er å åpne opp den aller første svingen litt, så det blir litt bedre plass etter startstrekken.

– Ja, litt bedre plass inn i første sving så hadde det vært veldig bra, sier Per Magne til Bilcross.no – ellers strålende fornøyd over en heftig bilcrosstrase på et flott motorsportanlegg.

– Jeg skal legge meg bak og ta det pent….

Tross to seire i cupen, holdt det ikke til totalseier for Per Magne – den gikk til Magnus Simonsen (NMK Kvinesdal). Uten en eneste seier, men tre A-finaler på rad, sanket han nok poeng til cupseier i sitt siste år som junior.

KLAR FOR A-FINALE: Magnus Simonsen (NMK Kvinesdal) vinner cupen totalt med tre strake A-finaler. Foto: Stian Ormestad.

Magnus hadde et merkelig utgangspunkt for A-finalen: Kom han på femteplass eller bedre, kunne ingen ta fra ham cupseieren. Med en A-finalist ute med motorhavari, var det bare om å gjøre å komme i mål uten noen reaksjon fra dommerne.

– Jeg får legge meg bak og ta det pent, og sikre totalseieren, mener Magnus før juniorfinalen. Det skjedde så absolutt ikke, for Magnus finner luker og kjemper seg opp i ledelse av A-finalen – før Per Magne Svardal trekker det lengste strået i siste runde.

Andreplass i finaleløpet gir uansett en suveren seier i Bilcross.no-cup 2017 til Magnus Simonsen, foran Per Magne Svardal og tredjeplass til Henrik Ø. Johannesen (NMK Modum Sigdal) – som vant 1. runde på hjemmebane og tok en tredjeplass i finaleløpet på Grenland.

HARDT INN I FØRSTE SVING: Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) blir hardt presset inn i første sving, men i resten av A-finalen var hun egentlig aldri truet. Det ble en suveren cupseier! May Brit Haugland (NMK Bø) kommer inn til andreplass i finaleløpet og tar tredjeplass i cupen. Foto: Stian Ormestad.

Suverene Ida Marie Eriksen

Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) har aldri vunnet cupen før, men hun har vært med i toppen og kjempet om totalseieren i begge de to foregående årene. Alle gode ting er tre, for i år gikk det hele veien til topps.

KLATRET FRA 13. PLASS TIL 3. PLASS I CUPEN: May Brit Haugland (NMK Bø). Foto: Linda Flåteteigen.

Den aller mest suverene seieren gikk til Ida Marie Eriksen i dameklassen: NMK Konsmo-jenta vant det første og siste løpet i cupen, og kjørte A-finale i alle tre rundene. Hun har sanket nesten dobbelt så mange poeng som neste på totallisten.

Andreplass gikk til Veronica Einang-Tovsrud (NMK Modum Sigdal) og tredjeplass til May Brit Haugland (NMK Bø) – som tok andreplassen i finaleløpet.

Spenning til siste slutt i åpen klasse

Selv om Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal) har ledet cupen hele sesongen, etter seier i 1. runde på hjemmebane, har ledelsen har krympet og krympet løp for løp, og til slutt ble det totalseier med minste margin.

– Jeg kom noen centimeter av startplaten i 1. omgang. Da startet elendigheten, med bare trøbbel hele helgen, forteller Amund til Bilcross.no. Det som reddet totalseieren, var en heatseier i aller siste omgang. Da hadde Amund virkelig fått opp farten!

Heatseieren førte Amund opp på 21. plass totalt, som plusser på fattige fire poeng i sammendraget – akkurat nok til å klamre seg til totalseier.

TRØBBEL HELE HELGEN: Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal) kom seg ikke av startplaten i 1. omgang. Og med det var en trøblete helg i gang. Foto: Stian Ormestad.

Tre NMK Konsmo-gutter pustet Amund i nakken i finaleløpet, men de ramlet av en etter en:

JAGER: Simen Eriksen Nepstad (NMK Konsmo) gir alt i kampen om totalseier i cupen – det blir en sterk andreplass tilslutt. Foto: Stian Ormestad.

Simen Eriksen Nepstad (NMK Konsmo) kom nærmest og sikret en flott andreplass i sammendraget, noe han er strålende fornøyd med. Klubbkompis Mats Bakken (NMK Konsmo) jubler også for tredjeplassen i cupen.

Kjetil Midtbø (NMK Konsmo) hadde også en liten mulighet på totalseier i cupen, men måtte i så fall kjøre seg opp fra C-finale til A-finale. Den reisen endte allerede over startstrekken i C-finalen med ett bakhjul mindre.

Dermed ble det femteplass totalt til Kjetil, bak Joachim Kerim (NMK Konsmo) på fjerdeplass.

Vinneren av finaleløpet på Grenland, Mikal Narvestad (NMK Konsmo), lå helt nede på en 26. plass før siste cup-runde, og klatrer 20 plasser helt opp på en 6. plass i sammendraget.

Resten av pallen i finaleløpet består av Thomas Hansen (NMK Tønsberg) og Simen Eriksen Nepstad (NMK Konsmo), etter en heftig A-finale i finaleløpet.

PALLEN I FINALELØPET: Mikal Narvestad (NMK Konsmo), Thomas Hansen (NMK Tønsberg) og Simen Eriksen Nepstad (NMK Konsmo) i åpen klasse. Foto: Linda Flåteteigen.

PALLEN I FINALELØPET: Per Magne Svardal (NMK Konsmo) foran Magnus Simonsen (NMK Kvinesdal) og Magnus Simonsen, foran Per Magne Svardal og Henrik Ø. Johannesen (NMK Modum Sigdal) i juniorklassen. Foto: Linda Flåteteigen.

VINNERNE AV BILCROSS.NO-CUP 2017: Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal), Magnus Simonsen (NMK Kvinesdal) og Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) tok alle sin første seier i Bilcross.no-cup. Foto: Linda Flåteteigen.

Sjekk resultater fra finaleløpet hos NMK Grenland.

Les alt om Bilcross.no-cup i 2015-, 2016- og 2017-sesongen under emneknaggen Bilcross.no-cup.