Fantastisk finale i Bilcross.no-cup: Alt avgjøres i dag!

KLUBBKOMPISER OG KONKURRENTER: To med full pott i åpen klasse etter første dag: Thomas Hansen (NMK Tønsberg) og Emil Andersen (NMK Tønsberg). Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO-CUP: I dameklassen blir det en grei match for cup-leder Ida Marie Eriksen, i juniorklassen er det mer åpent, og i åpen klasse er det mer eller mindre kaos i cup-sammendraget før finaledagen i årets Bilcross.no-cup.

Se bilder fra finaleløpet i Bilcross.no-cup 2017 – oppdateres!

Årets tredje og siste runde i Bilcross.no-cup går på Grenland motorsportsenter, NMK Grenland, helgen 7 – 8. oktober 2017. Første start går klokka 10.00 begge dager.

TØFF KAMP: Emil Andersen (NMK Tønsberg) kaster seg inn i første sving i ledelse – og har full pott etter dag 1. Foto: Stian Ormestad.

Det er tettere i toppen enn noen gang, men noen skiller seg ut:

I dameklassen leder Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) cupen før siste runde, og hun leder også finaleløpet suverent med fire strake heatseiere og full pott etter dag 1.

SUVEREN: Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) leder Bilcross.no-cupen foran finaleløpet, og leder også finaleløpet suverent som den eneste i dameklassen med full pott etter dag 1. Foto: Stian Ormestad.

Ingenting kan hindre suverene Ida Marie fra å ta sin aller første totalseier i Bilcross.no-cup.

I juniorklassen leder Magnus Simonsen (NMK Kvinesdal) cupen etter to runder, men har Per Magne Svardal (NMK Konsmo) like bak seg i sammendraget. Per Magne er sålangt suveren i finaleløpet med full pott etter dag 1.

Men i juniorklassen er det tett i cupen, her vil alt avgjøres i A-finalen søndag 8. oktober. For å vinne cupen, må ikke Per Magne bare vinne A-finalen, han er avhengig av at Magnus kommer på sisteplass i A-finalen eller dårligere.

Flere har en sjans på cupseier i juniorklassen: Henrik Ø. Johannesen (NMK Modum Sigdal), Sindre Løland (NMK Konsmo) og Mads Skjæveland (NMK Sandnes Jæren) har totalseier innen rekkevidde hvis noen foran dem på lista snubler i siste innspurt. 

Det eneste som er sikkert, er at Christian Hobæk (NMK Larvik) er ute av kampen om Bilcross.no-cup-seier etter totalhavari lørdag. Han lå på andreplass før finaleløpet, men må se resten av løpet fra sidelinjen. En kjedelig avslutning på en ellers fantastisk sesong for Christian.

KJEMPER: Mats Bakken (NMK Konsmo) har en teoretisk mulighet til sammenlagtseier, og kjemper hardt for de siste poengene i årets Bilcross.no-cup. Mats ligger på 12. plass etter dag 1. Foto: Stian Ormestad.

SKVIS: Kristian Sundqvist (NMK Nedre Hallingdal) ligger midt i skvisen. Klaffer ting bedre på finaledagen, kan han være med i kampen om seier i både finaleløpet og cupsammendraget. Foto: Stian Ormestad.

Favorittenes fall i åpen klasse:

For å finne cup-lederen før finaleløpet i åpen klasse, må du scrolle et stykke nedover resultatlisten etter dag 1: Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal) har to brutt og en andre- og tredjeplass.

Kjenner vi friskusen fra Sigdal rett, kommer han nok sterkt tilbake – men holder det til totalseier i cupen?

Amund må holde Kjetil Midtbø (NMK Konsmo), Kristian Sundquist (NMK Nedre Hallingdal) Mats Bakken (NMK Konsmo) og Simen Eriksen Nepstad (NMK Konsmo) bak seg i sammendraget for å hale i land cupseieren.

Flaks for Amund at også de argeste konkurrentene i Bilcross.no-cup-sammendraget også sliter:

Kjetil Midtbø tapte kampen inn i første sving i de to første omgangene, og har bare to jumbo-plasseringer og to andreplasser etter dag 1.

Kristian Sundqvist har bare slåss og surra, og står med bare en heatseier, en tredjeplass, en femteplass og en brutt omgang.

Mats Bakken har kjempet så lakken spruter og BMW-en har vært høyt og lavt rundt Grenland-banen, og det holder etter dag 1 til en 12. plass sålangt.

BILCROSS.NO-CUP: Simen Eriksen Nepstad (NMK Konsmo) i Nissan Sunny kan blande seg inn i kampen om totalseier i åpen klasse – både i finaleløpet og i cupsammendraget. Foto: Stian Ormestad.

Det er bare Simen Eriksen Nepstad (NMK Konsmo) som har fått ting til å klaffe, med tre heatseiere og en andreplass. Simen ligger på fjerdeplass før finaledagen, og har en teoretisk mulighet på cup-seier også med sjetteplass i sammendraget før finaleløpet.

FLOTT BILCROSSHELG: Nydelig høstvær og mye god kjøring på Grenland motorsportsenter denne helgen. Første start går klokka 10.00 begge dager. Foto: Stian Ormestad.

Simen, som ellers kjører BMW og nå har salet om til en forhjulstrukket Nissan Sunny, kjører så fort og flott at han må være en storfavoritt til seier. Det går fortsatt bredt, som i BMW-en, men det går også minst like fort.

To med full pott etter dag 1:

I kampen om seier i finaleløpet vil alle som melder seg på få hard kamp fra to NMK Tønsberg-kjørere som topper åpen klasse etter dag 1: Thomas Hansen og Emil Andersen, begge med full pott.

Men ingen ting er avgjort. Flere av kanonene som er nevnt har en evne til å komme brutalt tilbake i kampen om seier – både i finaleløpet og i cupen.

Den spennende avslutningen starter søndag 8. oktober klokka 10.00 – det skal kjøres en femte og siste omgang før finaler på Grenland motorsportsenter.

Se bilder fra finaleløpet i Bilcross.no-cup 2017 – oppdateres!

UHELDIG: Begge de to første omgangene trakk Kjetil Midtbø (NMK Konsmo) det korteste strået inn i første sving. Også han har en teoretisk mulighet til sammenlagtseier i cupen – hvert fall etter at ting bedret seg og Kjetil kom seg greit gjennom den første svingen i tredje- og fjerde omgang av finaleløpet. Foto: Stian Ormestad.

TRØBLETE START: Cup-leder før finaleløpet i åpen klasse, Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal) hadde en trøblete start på finaleløpet med to omganger brutt. Foto: Stian Ormestad.

Resultater etter dag 1:

Åpen klasse: Resultater_klasse_aapen_til_og_med_Omgang_4

Juniorklasse: Resultater_klasse_Junior_til_og_med_Omgang_4

Dameklasse: Resultater_klasse_Damer_til_og_med_Omgang_4

Sjekk her for poengstilling i Bilcross.no-cup før tredje og siste runde.

Les alt om Bilcross.no-cup i 2015-, 2016- og sålangt i 2017-sesongen under emneknaggen Bilcross.no-cup.

,