– Kanskje vi skulle hatt hvert vårt svartflagg på taket?

OPPTELLING: Joar Førde og Leif Einar Lothe gjør opp status i depot. – Å? Handler det ikke om å få flest svartflagg?, stusser Lothepus. Foto: Stian Ormestad.

RALLEBANEN: Lothepus og makkeren Joar skulle «kjøyre fletto» av konkurrentene på Rallebanen. Ingen kan påstå at de ikke prøvde alt!

Sesongavslutning på tidenes bilcross-sesong på Rallebanen, med selveste Lothepus til start lørdag 30. september 2017.

Sjekk alle Bilcross.no-bildene fra løpet her!

GODT DRIV: Lothepus koser seg bak bilcrossrattet. Foto: Stian Ormestad.

Det ble – som alltid, for alle – et hardt møte med bilcross-sporten. Etter to omganger hadde Lothepus og makkeren Joar fått hvert sitt svartflagg.

– Betyr ikke det at vi har vunnet? Når vi har flest svartflagg?, prøver Lothepus seg til fansen i depot.

Det flokker folk seg rundt depotplassen til TV-kjendisene, kjent fra Fjorden cowboys.

– Men det er ikke over, lover Lothepus til eget kamerateam, lokalpressen og Bilcross.no.

– Kanskje vi skulle feste hvert vårt svarte flagg på taket? Til skrekk og advarsel?, foreslår Lothepus til Joar.

Kjendisfinale med stjernesmell

Det ble ingen finale på noen av cowboyene, men Joar var nærmest. Det ble derimot en kjendis-finale med Fjorden cowboys og to fra bandet Byting:

Joar var igjen best, og vant suverent – mens Lothepus hamlet opp med Byting-gutta. Det endte med en stjernesmell, drivakselbrudd, og bunn gass med spinn på ett hjul helt inn til mål.

BILCROSS-DEBUTANTER: Leif Einar Lothe, alias Lothepus, og makkeren Joar Førde debuterte i bilcross i Bø. Foto: Stian Ormestad.

Mye taler for et artig bilcross-innslag på en kommende Fjorden Cowboys-episode. Det er bare å glede seg!

Stopp i A-finaleledelse – nok en gang

Høstløpet på Rallebanen var også finaleløpet i Bø-cupen 2017. Med seier i finaleløpet sikret Rune Grønvold (NMK Sande) også cupseier i åpen klasse.

MORALSK VINNER: Rune Grønvold (NMK Sande) har vondt av Per Arne Ralle (NMK Bø) som nok en gang fikk stopp i ledelse av en A-finale på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad.

Seierherren innrømmer etter A-finalen at den moralske vinner var Per Arne Ralle (NMK Bø), som ledet hele A-finalen frem til siste runde.

Da ble en konkurrent tatt igjen med en runde, men han gjorde alt annet enn å gi plass til Ralle i ledelse.

Uheldige Ralle fikk stopp i ledelse av A-finale på hjemmebane – nok en gang.

– Denne seieren var egentlig din, Per Arne, skriver Rune Grønvold på Facebook etter løpet. – Syntes det var trist å se behandlinga du fikk av en annen udugelig sjåfør.

Selv er Ralle like blid: – Pyttsann, får krangle videre neste år!, svarer den rause råkjøreren. 

HARD KAMP: Christian Hobæk (NMK Larvik) leder juniorenes A-finale fra start til mål – ikke uten kamp fra konkurrentene. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen kom Anders Aulom (NMK Bø) inn på tredjeplass i finaleløpet, men det holdt til cupseier til Aulom. I finaleløpet var Christian Hobæk (NMK Larvik) suveren.

BOMTUR: Kariann Mobæk (NMK Bø) hopper ut av kampen om seier etter et sammenstøt med Line Holshagen-Lervik (KNA Drammen) i første runde. Foto: Stian Ormestad.

Mitsubishi midt i bushen

I dameklassen var det stor spenning før A-finalen, der Henriette Davidsen (NMK Hurum Røyken) trakk det lengste strået og vant cupen.

Forrige løp endte på taket, men denne gangen var det argeste konkurrent Line Holshagen-Lervik (KNA Drammen) som røk ut av konkurransen da hennes Mitsubishi havnet midt i bushen.

Det var etter store smerter gjennom hele løpet, etter en skade i hånden forrige helg i Sølvcrossen, NMK Kongsberg. Line holdt ut i fire runder, før det gikk galt i den aller siste A-finalerunden.

– Jeg klarte ikke mer, rett og slett, forteller Line til Bilcross.no, med store smerter – men like blid.

MIDT I BUSHEN: Line Holshagen-Lervik (KNA Drammen) mistet cup-seieren etter denne parkeringen. Foto: Stian Ormestad.

NMK Bø-gjengen kan klappe seg selv på skuldra etter en rekordsesong på Rallebanen, der bilcross i Bø er tilbake til gamle høyder og vel så det. 

Til neste år skal NMK Bø ta i mot bilcrossjentene til Landsfinalen for damer 2018 på Rallebanen. Det blir litt av et bilcross-show!

JUNIOR TRENING-KAOS: 14- og 15-åringene i junior trening-klassen har fått blod på tann og braker sammen i kjent bilcross-stil – tross individuell start… Foto: Stian Ormestad,

Allerede førstkommende helg blir det mer bilcrossmoro i Telemark, med sesongavslutning på Grenland motorsportsenter – neste års Landsfinale-bane for juniorene. Løpet er også finaleløpet i årets Bilcross.no-cup.

Sjekk påmelding og mer info om finaleløpet på Grenland!

Til neste år er det Telemark sin tur – et fylke med en lang bilcross-historie og mange aktive førere, men aldri har det vært en eneste Landsfinale her. Til neste år kommer det to!

Les mer: Til neste år er det Telemark sin tur!

FOLKSOMT: Det var mange som flokka seg rundt Lothepus i depot. Foto: Stian Ormestad.

KJEMPER: Anders Aulom (NMK Bø) i gul Team Olga Ford Escort slåss seg til nok poeng til totalseier i Bø-cupens juniorklasse. Foto: Stian Ormestad.

SEIER: Etter rull på taket i forrige A-finale på Rallebanen, holder Henriette Davidsen (NMK Hurum Røyken) seg på hjulene i finaleløpet og vinner Bø-cupens dameklasse. Foto: Stian Ormestad.

UHELDIG – IGJEN: Per Arne Ralle (NMK Bø) stopper i ledelse av A-finalen – nok en gang. Konkurrenten som ødela for Ralle fikk servert det svarte flagget. Foto: Stian Ormestad.

SOM DE STORE GUTTA: – Jeg får gjøre som de store gutta gjør, sier Rune Grønvold (NMK Sande) etter seieren – og holder pekefingeren opp. Foto: Stian Ormestad.

Se bilder fra Høstløp på Rallebanen 2017 – oppdatert!

Les mer om NMK Bø – og sjekk arrangørens nettside for resultater.

,