Forventer fartsfest med Lothepus som hedersgjest

KLAR FOR KAMP: Leif Einar Lothe, bedre kjent under artistnavnet Lothepus, er klar for bilcross i Bø. Foto: Privat.

RALLEBANEN: Med splitter nye tribuner på en allerede oversiktlig og publikumsvennlig bane, har NMK Bø lagt alt til rette for storinnrykk på Rallebanen til helgen. For da skal Lothepus «kjøyre fletto» av konkurrentene!

TRENING ENDTE PÅ TAKET: Makkeren Joar Førde kjørte klubbløp som trening foran høstløpet 30. september. Det endte med en taking! Foto: Privat.

NMK Bø kjører Bø-cupen over tre løp: 1. runde gikk lørdag 3. juni, 2. runde gikk helgen 8 – 9. juli, og 3. runde – finalerunden – går lørdag 30. september.

Lothepus ypper til kamp

Tidligere i sesongen ble det kjent at Leif Einar Lothe, bedre kjent som Lothepus, ypper til kamp mot bilcrossfolket. Det var en påmelding i kjent Lothepus-stil:

– Hoi! Me kjem og køyrer fletto av deko 30. september. Ha alle nødetater klar!

Hans makker Joar Førde skal også ratte bilcrossbil i høstløpet. Joar kjørte klubbløp som trening, og det endte med en rulling på taket.

Og etter hvert har det balla på seg med flere kjendiser på startlistene: Startnummer 49 og 56 er Svein Eivind Mo Haugan og Thomas Hellekås fra bandet Byting.

PUBLIKUMSBANE: Rallebanen byr alltid på god underholdning. Første start i Høstløpet 30. september går klokka 08.00 på lørdagsmorgen. Foto: Stian Ormestad.

Bilcrosspublikum i tusenvis?

Arrangøren tar høyde for 1.500 tilskuere på Rallebanen – kanskje kommer det flere, kanskje kommer det færre. Været vil nok ha en del å si, som alltid.

TUPPA TIL: Trond Rødengen (NMK Kongsberg) vant 2. runde i Bø-cupen og ligger på en delt førsteplass med Rune Grønvold (NMK Sande) før finaleløpet. Foto: Stian Ormestad.

Men alt tyder på at dette uansett kan bli et av sesongens høydepunkt fra publikumsplass, med rekordpåmelding nok en gang på Rallebanen. Startlistene var fulle i lang tid før løpet.

Første start går klokka 08.00 på lørdagsmorgen, før det skal kjøres tre omganger og finaler. På kvelden blir det fest på startplata.

Dette er finaleløpet i årets Bø-cup – sjekk resultatlisten etter to av tre kjørte løp her.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Bø. Her finner du NMK Bø sin nettside: nmkbo.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!