100 klare for Smådølfestivalen – og det er plass til flere!

HJEMMEFAVORITTER I SORT OG TO NYANSER BLÅTT: Disse klubbfargene er blant de best etablerte gjennom bilcrosshistorien. Og hjemmekjørerne i disse fargene er fryktet på Smådølbanen – men det har vist seg at de ikke er helt umulig å slå. Foto: Stian Ormestad.

SMÅDØLFESTIVALEN: Bilcross med åtte omganger fra fredag til søndag på en av landets beste bilcrossbaner. Det er fortsatt ikke for sent å slenge seg med!

Les også: – Bare seier som gjelder i Smådølfestivalen 2017!

I morgen tirsdag 18. juli går påmeldingen ut for Smådølfestivalen 2017 på Smådøl motorsenter, NMK Nore Uvdal som arrangør. Løpsdato er 21 – 23. juli 2017.

Hundre bilcrossere har foreløpig meldt seg på i kampen om seier i åpen-, dame-, veteran-, og juniorklasse, pluss unge talenter i junior trening og rallycross som gjesteklasse.

Og det er plass til flere! Sjekk påmelding her, til enhver tid oppdatert startliste her, og sjekk tilleggsreglene for løpet her.

VANT VÅRLØPET: Hjemmefavoritt Heine Rudi (NMK Nore Uvdal) vant sesongstarten på Smådøl. Heine er påmeldt til Smådølfestivalen også – med startnummer 50. Foto: Sunniva Rudi.

Mye kjøring på en rå bane!

Smådølfestivalen har vært et av de store sommerløpene siden 1990-tallet, der arrangøren prioriterer å la bilcrosserne kjøre mye: Hele åtte omganger og en hel haug med finaler.

Smådølbanen ble viden kjent som den første bilcrossbanen – og fortsatt blant de færreste – med en velodrom. Den svinger 180 grader i en kraftig dosert asfaltsving.

Her vinner bare de tøffeste frem som klarer å kombinere mot med kjøreferdigheter – det er om å gjøre å få med seg farten rundt en krevende banetrase.

Ny speakerduo i speakertårnet

En ungdommelig speakerduo med Ole Thomas Westby og Mats Bjerknes som sidekick er verdt å merke seg for de som vurderer å ta turen til Smådøl for å kikke.

Duoen skal guide publikum gjennom en helg tett med tøffe fighter.

Fredag starter Smådølfestivalen med 1. omgang klokka 16.30, og det kjøres to omganger fortløpende utover fredagskvelden.

Lørdag starter 3. omgang klokka 09.00, og det kjøres til og med 6. omgang. Søndag starter 7. omgang klokka 09.00 og det kjøres en 8. omgang før finaler – der vinnerne skal kåres i Smådølfestivalen 2017.

BOMTUR: Dette er ikke den første og garantert ikke den siste som heller ufrivillig utforsker naturen rundt Smådølbanen. Foto: Stian Ormestad.

Les om årets sesongstart på Smådøl: Full klaff på hjemmebane!

NMK Nore og Uvdal åpnet 2017-sesongen med kvalløp til Landsfinale senior og junior mandag 5. juni, 2. pinsedag. Fra fredag 21. juli til og med søndag 23. juli kjøres den tradisjonsrike Smådølfestivalen.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Nore Uvdal. Her finner du NMK Nore Uvdals nettside: www.nmknu.com

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!