Norges største billøp i over 20 år: – Over 250 påmeldte – og fortsatt en uke igjen til påmeldingen stenger!

GOLDAGSLØPET: Bilcrossere fra store deler av landet kommer til Fuglehaugen for å kjøre – eller kikke – på Goldagsløpet – Norges største bilcrossløp gjennom snart tre tiår. Foto: Stian Ormestad.

GOLDAGSLØPET: NMK Gol har en lang og stolt bilcrosshistorie bak seg, men tenker fortsatt nytt: Nå lanseres Goldagsmesterskapet – med en grom bilcrossbil i premie. Mesterskapet starter i år og vinneren kåres i 30-årsjubileet i Goldagsløpet 2019.

Bilcross midt i fellesferien? Det var noe nytt da NMK Gol inviterte til bilcross med noe attåt under Goldagene for første gang for 27 år siden. Årets oppgjør blir det 28. i rekken.

NORGES STØRSTE – DA SOM NÅ: – Forsiden i lokalavisa 23. juli 1996: Norges største billøp da som vi var 20 år etter i 2016. Vi gleder oss til nok et storløp på Fuglehaugen og ser frem til dere kommer!, skriver NMK Gol. Faksimile: Hallingdølen.

I løpet av 1990-tallet var løpet allerede størst – og er det fortsatt den dag i dag.

Sjakktrekket var å kombinere bilcross med Goldagene, camping, sosialt samvær på Pers Hotell, og tid for ferie for hele familien – både for de som deltar og alle som kommer for å se på.

Påmeldingene tikker inn

I løpet av alle årene som har gått, har Goldagsløpet vært høydepunktet for bilcrossfolket – år etter år.

Noen andre løp har vært større i perioder, men Goldagsløpet har alltid vært med i toppen. Både når det gjelder antall deltakere og publikumsantall.

Få andre arrangører har maktet å holde på storløp på samme måten som NMK Gol har klart – og klarer det i år igjen?

Helene H. Rustberggard i NMK Gol gleder seg over at påmeldingene tikker inn til årets Goldagsløp 15. – 16. juli 2017:

– I skrivende stund har vi 256 påmeldte, og det er en uke igjen til påmeldingen stenger, forteller Helene til Bilcross.no onsdag kveld 5. juli. 

– Det vil si at vi går mot å være Norges største billøp også i 2017!

SHOW: Bilcross på Fuglehaugen er alltid show. Derfor kommer tusenvis for å se på hundrevis av galninger som kjemper på bilcrossbanen. Foto: Stian Ormestad.

Goldagsmesterskap fra og med i år

Selv om det med en sånn bilcrosshistorie er moro å se seg bakover, ser NMK Gol fortsatt fremover:

MYE JOBB: Det gjør seg ikke selv å arrangere storløp gjennom snart tre tiår. De siste årene har Helene H. Rustberggard trukket i trådene i den driftige klubben NMK Gol. Foto: Stian Ormestad.

– Om to år har Goldagsløpet 30-årsjubileum. I den forbindelse har vi laget et Goldagsmesterskap, forteller Helene:

– Goldagsløpet vil være akkurat det samme, men har du deltatt på de tre kommende Goldagsløpene i junior- eller åpen klasse har du mulighet til å stikke av med en fin bil.

Mesterskapet går over tre år, fra og med 2017 til og med 2019.

Poengsystemet fungerer slik at det blir delt ut poeng for heatseiere og poeng for finale, og juniorer kan ta med seg poengene opp i åpen klasse.

I det tredje året, på 30-årsjubileumet, blir det delt ut flere poeng for plasseringene enn de to foregående årene.

Og førstepremien? En grom bilcross-boble, selvfølgelig – levert med bremsepapirer!

ACTION: Det kan fort gå galt når flere hundre bilcrossbiler slippes løs på Fuglehaugen. Action hører med når det kjøres bilcross! Foto: Stian Ormestad.

Nå utvides depotplassen

NMK Gol har stått på for å bygge ut motorsenteret på Fuglehaugen: Nytt klubbhus, nytt dommertårn, med mye mer.

UTVIDER DEPOTPLASSEN: Flere forandringer på gang på Fuglehaugen – til det bedre for bilcrossfolket som kommer i tusentall hver sommer. Foto: Privat.

Men de er ikke i mål, for planene for et enda bedre anlegg er mange. I disse dager er dugnadsfolket i full gang med å utvide depotet.

Og hvem drar i spakene? Det er NMK Gol-veteranen Torbjørn Engene. 65-åringen kjører bilcross og hjelper til på dugnad – som ha har gjort i alle årene fra Fuglehaugen tok form for snart 30 år siden.

Torsdagspils med Sørlandsbanden

Det er ikke bare arrangørklubben NMK Gol som trår til – andre gode krefter steller i stand sprell på Gol også: 

Sørlandsbanden står for en sosial sammenkomst på Pers Hotell torsdag før løpet, der alle fortsatt er vinnere av Goldagsløpet 2017 – tror de. Skryt og tullprat pleier å sitte løst blant deltakerne i denne settingen.

Sørlandsbanden har med seg live-musikk, informeres det fra den kanten. Og alle er velkommen!

ACTION: Det kan fort gå galt når flere hundre bilcrossbiler slippes løs på Fuglehaugen. Action hører med når det kjøres bilcross! Foto: Stian Ormestad.

Gratis bilcross-busser – tur-retur

Helene H. Rustberggard oppsummerer på vegne av arrangøren NMK Gol til Bilcross.no:

– Vi gleder oss til en fartsfylt helg på Fuglehaugen! Husk at det er gratis busser både fra Gol campingsenter og Pers som tidligere.

Siden det blir folksomt på Fuglehaugen, oppfordrer NMK Gol alle om å bruke busstilbudet. Alt er lagt til rette på best mulig vis, både for deltakere og publikum. Derfor er og blir Goldagsløpet et storløp, år etter år.

STORLØP: Sesongens høydepunkt har i snart 30 år vært Goldagsløpet på Fuglehaugen. Foto: Stian Ormestad.

Goldagsløpet kjøres helgen 15 – 16. juli 2017:

En til enhver tid oppdatert startliste finner du her, tilleggsregler finner du her, og link til påmelding her

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Gol. Her finner du NMK Gols nettside: nmkgol.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,