Rallebanen tilbake til gamle høyder – SE VIDEO!

RALLEBANEN: NMK Bø har runda over 100 påmeldte til sitt sommerløp. Bilcross.no må langt tilbake i arkivet for å finne sist det var så mange biler på Bilcrossbanen med stor B.

Rallebanen rett utenfor Bø i Telemark har bydd på bilcross-moro siden tidlig på 1990-tallet. Her ble det kjørt storløp med opp mot 200 deltakere i storhetstiden.

Det er ganske så flott på Rallebanen, med Ralleelva rett nedenfor banen. Her kan bilcross kombineres med camping, bading og sommerlig idyll. Mang en bilcrosser har dyppet balaklava, hansker – eller hele seg – i Ralleelva en varm sommerdag, før de skal frem til start.

KVINNELIG LIST: Turid Skjeggerød (NMK Tønsberg) satte mang en gang konkurrentene på plass med sin bittelitte Fiat 850. Her sniker hun seg først i feltet etter at alle konkurrentene står igjen i første sving. Foto: Stian Ormestad.

Kjører løp – uansett

Det er en god del år siden sist det var så mange til start på Rallebanen. Men, tålmodig har NMK Bø arrangert bilcrossløp jevnt og trutt, og aldri avlyst.

Hvert fall ikke på grunn av påmelding – men en eneste gang på grunn av været. Da lå Rallebanen under vann etter at Ralleelva gikk over sine bredder på grunn av et voldsomt regnvær uka før løpet.

På Rallebanen er det blitt kjørt løp, enten det er 30 påmeldte eller 70. Stort sett har deltakertallet ligget på rundt pluss – minus 50. Nå er det tallet doblet!

Deler ut gratis startkontigent

Videoklippet i toppen av denne saken er akkurat 20 år gammelt: Todagersløpet i 1997 samlet deltakere fra hele Østlandsområdet, også nord for Oslo, og sør- og vestover.

Det samme skjer til helgen 8 – 9. juli – 20 år etter: Det kommer over deltakere fra alle kanter av Øst-, Sør- og til og Vestlandet.

Arrangørklubben er så glad, at i pur glede deles det ut en gratis startkontigent for hver 10. påmelding over 100 deltakere.

ESPEN KERIM SOM FØRSTEÅRSSENIOR: Her har Espen Kerim (NMK Konsmo) fått stopp på bobla. Det skulle ikke bli siste gang. Men siden den gang har også seirene rent inn, som for eksempel Landsfinale-seier for to år siden. Foto: Stian Ormestad.

Vinneren må kastes i Ralleelva!

I den 20 år gamle videoen ser vi en hel haug med hjemmekjørere fra NMK Bø, Espen Kerim (NMK Konsmo) kjører sin første sesong i åpen klasse, og i juniorklassen finner vi blant andre Thomas Stensvand (KAK). Han vinner – uten å komme i mål.

I åpen klasse blir det en dramatisk A-finale – men hvem vinner?

Husker du, så skriv gjerne i kommentarfeltet i bunn av saken. Ifølge speakeren skulle han kastes i Ralleelva etter et veddemål før A-finalen.

Bilcrossbane med stor B

Banen har faktisk ikke forandret seg stort. Det er blitt litt slakkere svinger, noe mer asfalt, og det er blitt laget et alternativspor. Men banen er like utfordrende som for 20 år siden.

Og den er like publikumsvennlig. Publikumslia på Rallebanen er alltid fullsatt når det kjøres bilcross her – på en ekte bilcrossbane.

Den store forskjellen fra 20 år siden, er at mens det ikke er en eneste forhjulstrekker i 1997 har disse gjort sitt inntog på Rallebanen de siste årene. Det er faktisk en overvekt med forhjulstrekkere på toppen av resultatlistene i disse moderne tider – også på Rallebanen.

Som for eksempel Rune Grønvold (NMK Sande) – som leder årets Bø-cup etter seier i 1. runde, en av mange seiere på Rallebanen i moderne tid for den godeste Grønvold – som alltid stiller med spinn på forhjulene.

BILCROSSDEPOT ALA 1997: Ikke en eneste forhjulstrekker å se på Rallebanen for 20 år siden. I disse dager er det bilcrossbiler med spinn på forhjulene som dominerer. Foto: Stian Ormestad.

Lothepus og Landsfinalen kommer til Rallebanen

Det kan bli harde tak for å forsvare ledelsen, selv for en så suveren mann som Rune Grønvold på Rallebanen. Aldri har han møtt flere konkurrenter enn til helgen.

Første start går klokka 10.00 begge dager. Bilcross.no kan varmt anbefale bilcrosspublikumet å plotte inn Bø på GPS-en – dette blir show!

Senere denne sesongen kommer Lothepus til Rallebanen, etter eget sigende «for å kjøyre fletto» av bilcrossfolket. Det skjer i årets sesongavslutning på Rallebanen lørdag 30. september.

Til neste år blir det ikke mindre sving over sakene: Telemark, et fylke som aldri før har hatt en eneste Landsfinale, får hele to i 2018-sesongen:

Landsfinalen for damer på Rallebanen, og Landsfinalen for juniorer på Grenland motorsportsenter.

Les også: – Hoy! Vi kjem og kjøyrer fletto av deko på Rallebanen!

Les om 1. runde i Bø-cupen: En uslåelig mann på Rallebanen?

MER JUBEL: Tre bilcrossere som alltid er favoritter på Rallebanen: Far og sønn Ralle ved Nils Torfinn Ralle (NMK Bø) og Per Arne Ralle (NMK Bø) – og leder av årets Bø-cup etter 1. runde Rune Grønvold (NMK Sande) i midten. Foto: Stian Ormestad.

NMK Bø kjører tre løp i 2017-sesongen: 1. runde i Bø-cupen lørdag 3. juni – løpet teller som kval til Landsfinalen for åpen klasse, 2. runde 8 – 9. juli – løpet teller som kval til Landsfinalen for juniorer, og 3. runde – finalerunden – lørdag 30. september.

Her finner du startlistene for todagersløpet på Rallebanen, og her finner du påmeldingen.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Bø. Her finner du NMK Bø sin nettside: nmkbo.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

, ,