Spenning til siste runde i Sankthanscrossen – SE VIDEO!

BILCROSS.NO-CUP: Alt ble avgjort i siste runde av A-finalen: – Det kunne like gjerne vært meg som lå igjen på taket, mener seierherren Amund Lund Reistad.

Les mer om Bilcross.no-cup 2017: Hvem jubler høyest i år?

NMK Modum Sigdal inviterte til 1. runde i Bilcross.no-cup 2017 helgen 24 – 25. juni, i forbindelse med deres årlige storløp gjennom flere tiår, helt siden 1980-tallet: Sankthanscrossen.

Se bilder fra Sankthanscrossen – 1. runde i Bilcross.no-cup 2017

SEIER! Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal) vant storløpet gjennom flere tiår på hjemmebane: Sankthanscrossen – og 1. runde i Bilcross.no-cup 2017. Foto: Stian Ormestad.

Mange bilcrossjenter og -juniorer

Det knyttet seg mest spenning til dameklassen, med over 40 påmeldte.

Landsfinalen for damer kommer til Sigdal senere denne sesongen, så mange bilcrossjenter hadde kommet for å lære banen å kjenne.

SEIER! Henrik Johannesen (NMK Modum Sigdal) vant juniorklassen. Foto: Stian Ormestad.

Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) kjenner allerede banen ut og inn, med flere gode plasseringer fra tidligere årganger med Sankthanscrossen. I år skulle det holde til seier.

I juniorklassen var det også rundt 40 påmeldte til kamp om de første poengene i årets Bilcross.no-cup og Landsfinale-billetter.

Henrik Johannesen (NMK Modum Sigdal) sørget for hjemmeseier med et perfekt alternativspor mot slutten av A-finalen, der han kom ut i en ledelse han holdt på inn til målpassering.

Verdt å merke seg, er at finaleløpet i Bilcross.no-cupen går på Grenland motorsportsenter – neste sesongs Landsfinale-bane for juniorene.

VRAK: Eivind B. Nevland (NMK Egersund) sin VW boble var preget etter en hard A-finale. Foto: Stian Ormestad.

Kampen om seier endte på taket

I åpen klasse ble det tett mellom Eivind B. Nevland (NMK Egersund) og hjemmefavoritten Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal).

De møttes side om side etter at Nevland hadde kjørt et perfekt alternativspor i aller siste runde, men hans VW boble ble litt for lett i kampen mot Reistads Volvo 142.

Se hvordan det endte i videoklippet i toppen av saken!

Sjekk komplett resultatliste fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2017 – kommer!

Se bilder fra Bilcross.no-cup 2017 i fotogalleriet – oppdatert!

SEIER! Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) har et digert favorittstempel foran Landsfinalen for damer på samme bane i august. Foto: Stian Ormestad.

FAVORITT: Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) har vært på pallen i de to forrige Landsfinale for damer – men aldri på toppen. Seieren i siste løp før årets Landsfinale på Sigdal lover godt foran årets oppgjør – alle gode ting er tre? Foto: Stian Ormestad.

SEIER! Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal) satset maks gjennom hele Sankthanscrossen. Foto: Stian Ormestad.

SEIER! Henrik Johannesen (NMK Modum Sigdal) på toppen av juniorpallen. Foto: Stian Ormestad.

FART OG SPENNING: Bilcross.no-cup byr på fart og spenning på tre av landets beste bilcrossbaner. Foto: Stian Ormestad.

1. runde i Bilcross.no-cup 2017 gikk på Sigdal motorsenter 24 – 25. juni.

2. runde går på Konsmo motorbane, NMK Konsmo helgen 9 – 10. september 2017.

3. runde – og finaleløpet – går på Grenland motorsportsenter, NMK Grenland, helgen 7 – 8. oktober 2017.

I finaleløpet vil det nok bli mest spenning om juniorklassen – for hit kommer Juniorlandsfinalen til neste år!

Les mer: Komplett konkurransereglement for Bilcross.no-cup 2017

Les alt om Bilcross.no-cup i 2015- og 2016-sesongen under emneknaggen Bilcross.no-cup.